De trouwjurk checklist

Al je hele leven droom je van dat ene moment: je loopt in jouw prachtige trouwjurk naar het altaar en werkelijk iedereen kijkt naar je. Dit is net een sprookje. Eindelijk is het zover, jij gaat trouwen, en mag dus zo’n prachtige jurk aan. Voordat het zover is moet er nog wel veel geregeld worden. Met deze trouwjurk checklist kom jij zeker niet in de problemen en ben je op tijd met alles voor je bruiloft!

Nog 1 jaar

Kijken, kijken en nog eens kijken. Daar draait het nu allemaal om. Je mag honderden magazines lezen en op duizenden websites kijken (vooral TopTrouwen.nl is natuurlijk erg leuk ;)) op zoek naar jouw droomjurk. Ook ga je met je partner zitten, want jullie moeten namelijk een budget gaan bepalen voor jouw droomjurk. Vraag je partner wat deze in gedachte had en bekijk in welke prijsklasse de jurken die jij mooi vindt vallen. Het kan goed zijn dat je partner er even van schrikt: trouwjurken kunnen vrij prijzig zijn. Je kunt jezelf beter voorbereiden voor de budgettering door te praten met vrienden die al eerder getrouwd zijn. Ook mag je nu lekker op pad met je vriendinnen: passen mag natuurlijk altijd!

Nog 9 maanden

Wanneer je een trouwjurk laat maken kun je nu het beste kijken of de maker ervan jouw maten wil opnemen. Ben je van plan af te vallen? Geef dit dan aan en bespreek wat realistisch is. Check ook zeker even hoeveel het uiteindelijk allemaal gaat kosten. Wanneer je geen jurk laat maken maar deze zo wil kopen, dan is het aan te raden om nu af te kruisen welke het zeker niet gaan worden.

Nog 6 maanden

Wanneer je eindelijk jouw droomjurk gevonden hebt moet je meteen stoppen met verder kijken. Er zal er namelijk altijd wel weer een zijn die je ook mooi vindt, en dan gaat het veel te lang duren. Laat jezelf goed opmeten en kijk of het mogelijk is om de trouwjurk aan te passen naar jouw maten. Neem je vriendinnen mee om te zorgen dat je zeker weet dat het mooi staat.

Nog 3 maanden

De kans is groot dat je rond deze tijd voor het eerst je trouwjurk mag gaan passen. Neem alles mee dat je aan wil doen op je trouwdag, van sieraden tot lingerie en ook je schoenen kun je beter niet vergeten. Zo zie je het complete plaatje en weet je pas echt wat mooi is. Wanneer je de jurk aan het passen bent, probeer dan wat te bewegen. Ga bijvoorbeeld even zitten of dansen, zo weet je zeker dat de jurk prima zit op je trouwdag. Als hij niet lekker zit is het slim om toch nog even te kijken waar je hem kan aanpassen. Vraag ook eens naar de mogelijkheden op het gebied van de betaling, kun je hem voor een kleine prijs bijvoorbeeld nog laten strijken? Of kunnen ze hem een weekje eerder brengen?

Nog 2 maanden

Blijf de jurk goed passen, zeker wanneer je aan het afvallen bent. Bewaar de jurk op een veilige droge en donkere plek. Zorg er ook voor dat hij recht hangt, om zo kreukels te voorkomen. Je kan eventueel kijken of je de jurk zelf kan strijken: hoe moet je een trouwjurk strijken.

Nog 2 weken

Tijd voor wat ontspanning! Nodig je vriendinnen uit en trek je trouwjurk aan. Geniet van de complimentjes en de cadeautjes die je krijgt tijdens je bridal shower. Het is tegelijkertijd een mooie kans om te bekijken of alles nog goed past en lekker zit. Je kan hem nú nog terugbrengen en dan is hij nog op tijd af voor de bruiloft.

Nog 1 dag

Regel dat iemand op je trouwjurk past wanneer je op huwelijksreis gaat direct na je bruiloft. Het zou zonde zijn wanneer hij drie maanden op de bank ligt. Check ook nog eens of alles wat je nodig hebt klaarligt in de auto of de kamer.

De trouwdag

Zorg ervoor dat je toekomstige man je NIET ziet voor de bruiloft. Zeker wanneer je van de tradities bent is het leuk om dit moment te bewaren voor op de bruiloft. Geniet ook van het moment dat hij je voor het eerst ziet. Ook moet je zeer voorzichtig zijn in de auto en met je hakken: je jurk kan in no-time kapotgaan. Kijk nog eens naar jezelf in de spiegel: je bent prachtig!Gerelateerde producten

Bekijk alle kleding/jurken/trouwjurken in de trouwshop


Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker