De bruiloft ceremonie tijdlijn

Je hebt er waarschijnlijk al heel wat bijgewoond of het wordt de eerste keer dat je een bruiloft hebt. Hoe dan ook is het handig om even te zien hoe zo’n ceremonie er nu eigenlijk uitziet. Deze tijdlijn kan je erbij helpen om te weten wat er allemaal gebeurt tijdens de trouwceremonie.

Het begin

Op het begin gaat iedereen zitten en loopt iedereen die je geholpen heeft naar het altaar toe. Daarna gaan ze zitten op de stoelen die voor hen bestemd zijn. Het is nu de tijd voor jullie om naar het altaar te lopen. Dit kan individueel zijn, het bruidspaar samen of de bruid met een voor haar belangrijk persoon ,bijvoorbeeld haar vader.

De opening van de trouwambtenaar

De trouwambtenaar of persoon die jullie gaat trouwen spreekt alle gasten toe. Hij of zij heet jullie en de gasten welkom op deze bijzondere dag.

De plichten

De persoon die jullie trouwt zal jullie nu inlichten over de plichten die verbonden zijn aan het huwelijk. Hij heeft meestal ook een speech klaar staan voor jullie.

De gelofte

Dan is het tijd om de geloftes voor te dragen. Misschien heb je er zelf een bedacht, misschien heb je een standaard gelofte gekozen. Dit is vaak een mooi en emotioneel moment van de bruiloftceremonie. Inspiratie nodig? Bekijk hier originele trouwgeloftes.

De ring

Nu geven jullie de ringen aan elkaar en zeggen jullie ieder “Ja, ik wil!”. En dan zijn jullie officieel getrouwd!

Meer lezen over ceremonies? Deze fouten wil je liever niet maken.







Gerelateerde producten

Bekijk alle decoraties/lopers in de trouwshop






Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker