5 fouten bij het doen van een huwelijksaanzoek

Als je klaar bent om dan eindelijk een aanzoek te doen, zijn zenuwen onvermijdelijk. Dit moment zullen jullie beide heel lang onthouden. Het is een belangrijk moment in jullie beide levens. Het hoeft niet perfect te zijn, en jullie kennen elkaar (als het goed is ;)) al even. Toch kun je deze vijf fouten beter voorkomen.

Fout 1: Niet op het juist moment wachten

De meeste mensen willen datgene wat ze in hun hoofd hebben het liefst dezelfde dag nog uitvoeren. Toch kun je beter wachten op het juiste moment. Je moet écht zeker weten dat jouw partner er ook klaar voor is. De rest van jullie leven zullen jullie dit moment herinneren en dit is ook echt het begin van jullie huwelijk. Mocht je partner toch ja zeggen, dan bestaat de kans dat je hier achteraf spijt van krijgt en je het liever anders aan had gepakt. Probeer het onderwerp ook zoveel mogelijk te vermijden, zodat je zeker weet dat het een verrassing gaat worden.

Fout 2: Je verklapt het

Je hoeft het niet alleen aan je partner te verklappen, maar ook wanneer je het per ongeluk aan je vrienden of familie vertelt kan het mis gaan. Hou het dus gewoon voor jezelf, dat is echt het beste. Veel mensen aan wie je dit verteld zullen in hun enthousiasme of per ongeluk hun mond voorbij praten en dan komt het toch op de een of andere manier bij je partner uit. Mocht het niet uitkomen, dan is het niet leuk voor je partner om te horen dat jouw vrienden het eerder wisten dan je partner zelf.

Fout 3: Aanzoek doen voor publiek

Op tv lijkt het altijd zo leuk, maar nee, doe dit niet, tenzij je 110% zeker bent dat jouw partner dit de leukste manier vindt om ten huwelijk gevraagd te worden. In de praktijk zit eigenlijk helemaal niemand hierop te wachten. Het is iets tussen jullie twee en daar hoeven geen andere mensen bij te zijn. Het kan bijzonder ongemakkelijk worden wanneer je dit toch doet. Daarnaast zal je partner zich behoorlijk bezwaard voelen om ja te zeggen, of je partner dat nu wil of niet… Een aanzoek doen voor publiek is dus echt geen goed idee. Het samen doen is veel mooier, wanneer je partner ja zegt, kun je dit samen vieren en hoef je niet meteen gekust te worden door de hele familie.

Fout 4: Je doet het te vroeg

We zijn er allemaal geweest. Je partner heeft alles, een goed uiterlijk, goede hersens en ook nog eens humor. Hoe snel kun je trouwen? Maar beter kun je wachten tot je elkaar ook op slechtere momenten hebt leren kennen, want die gaan er gegarandeerd ook komen. Na een paar jaar weet je zeker dat je bij elkaar past, en zelfs dan weten veel mensen dit nog niet. Wacht dus geduldig af en geniet ook van elkaar zonder getrouwd te zijn, dan leer je elkaar eerst kennen. Daarnaast kun je jouw partner behoorlijk in verlegenheid brengen wanneer je het te vroeg vraagt.

Fout 5: Met lege handen

Je kan geen huwelijksaanzoek doen met lege handen. Ook al heeft je vriendin al vaak gezegd dat ze echt geen ring hoeft, we weten allemaal dat ze dat niet bedoelt. Dus koop een mooie ring voor haar, of iets anders moois. Het kan ook iets kleins zijn als een bijzondere brief, steen of iets wat jullie relatie symboliseert. Wees creatief en romantisch.

Ga jij je vriend ten huwelijk vragen? Lees hier alle tips.


Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu

Gerelateerde producten

Bekijk alle decoraties/lampionnen in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker