Heb ik twee trouwfotografen nodig?

Deze vraag stellen veel mensen zichzelf. Het hebben van twee fotografen kent vele voordelen, maar ook nadelen. Wanneer je erg twijfelt kun je dit artikel erbij pakken en eens kijken of jij de voordelen belangrijker vindt dan de nadelen. En dat is makkelijker dan je in eerste instantie denkt.

Voordeel: Altijd foto’s

Dit is een zeer groot voordeel wanneer je gek bent op foto’s. Er zal altijd een fotograaf in de buurt zijn en geen moment wordt gemist. Dat kan een groot voordeel zijn, bijvoorbeeld wanneer de andere fotograaf eventjes pauze wil.

Nadeel: Altijd foto’s

Dit is tegelijkertijd ook een nadeel. Altijd foto’s, wil je dat wel echt? Wil je niet soms eventjes genieten van de dag zonder dat er de hele tijd een fotograaf bij je staat? Deze vraag kun je aan jezelf stellen. Zijn de trouwfoto’s werkelijk zo belangrijk, dat er de hele dag gefotografeerd moet worden?

Voordeel: Spontane foto’s

Wanneer je kiest voor twee trouwfotografen heb je meer kans op leuke, spontane foto’s. Wanneer je voor één fotograaf kiest, heeft deze het vaak druk met geposeerde foto’s. De tweede fotograaf kan ondertussen ook wat meer spontane foto’s maken, wat echt een aanrader is wanneer je een mooi trouwalbum wilt.

Nadeel: Meer eten

Een ander nadeel is dat je ook de mensen die op jullie bruiloft werken te eten moet geven. Je zal dus niet één maar twee extra maaltijden moeten verzorgen, daar komen ook nog drinken en tussendoortjes bij. Ook al is het er maar één, het kan toch een hoop geregel zijn.

Voordeel: Achter de schermen

Een voordeel van de tweede fotograaf is dat je mooie foto’s achter de schermen kunt maken. Dit geeft jullie fotoalbum een net wat specialer en grappiger effect, wanneer je bezig bent met de fotoshoot kan de tweede fotograaf ook foto’s maken.

Nadeel: Het kost meer geld

Dit is een hele belangrijke afweging. Past een tweede fotograaf wel in jullie budget? Je betaalt plotseling dubbel zoveel en een trouwfotograaf is meestal niet goedkoop.

Voordeel: Jullie kunnen je allebei klaarmaken

Veel koppels willen een shoot doen op het moment dat zij zich klaarmaken voor de grote dag. Dit is echter wel lastig wanneer je maar één fotograaf hebt. Wil je dus zeker een mooie fotoshoot aan beide kanten? Dan is een tweede fotograaf zeker aan te raden.

Nadeel: Andere stijl

Dit is naast de kosten, het grootste nadeel. Kies je een andere fotograaf, dan kies je ook een andere stijl. Geen enkele trouwfotograaf heeft dezelfde stijl en dat is is dan ook terug te zien in jullie trouwalbum. Het is dan ook een aanrader om de fotografen eerst met elkaar kennis te laten maken of te gaan voor een team van dezelfde fotograaf.

Meer tips over fotografie vind je hier. Gerelateerde producten

Bekijk alle foto-en-video/wegwerpcameras in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker