De organisatie van een vrijgezellenfeest

Jouw beste vriend of vriendin stapt binnenkort in het huwelijksbootje en daar wil je maar al te graag deel van uitmaken. Je hebt de eer om het vrijgezellenfeest te organiseren. Vergis je niet, daar komt heel wat bij kijken. Wij hebben daarom een aantal tips op een rijtje gezet om je op weg te helpen met de organisatie van het vrijgezellenfeest.

Het organiseren van een vrijgezellenfeest doe je immers niet elke dag. Je wil dat jouw vriend of vriendin hier met veel plezier op terugkijkt. Wanneer je hebt besloten om deze taak op je te nemen, is het goed om na te gaan of je niet wat extra handen kan gebruiken. De organisatie is een hele klus voor één persoon. 

Door de organisatie aan meerdere personen over te laten, kunnen jullie samen brainstormen en bekijken wat het beste bij het aanstaande bruidspaar past. Een valkuil is echter om te veel mensen bij de organisatie te betrekken. Beperk dit tot maximaal drie personen om onenigheid te voorkomen en snel knopen te kunnen doorhakken. 

Datum en budget 

Als besloten is wie helpen bij de organisatie, is het belangrijk om samen een datum te prikken voor het feest. Begin zo vroeg mogelijk met het vaststellen van de datum zodat genodigden hier rekening mee kunnen houden. Wanneer de datum is bepaald, gaan jullie over naar het vaststellen van een budget. Vraag aan jouw vrienden of vriendinnen wat zij maximaal willen besteden en stel een gemiddeld bedrag vast. 

De datum is geprikt, het budget is bepaald en dan volgt het leukste deel van de organisatie: het bedenken van een leuke activiteit die past bij jouw vriend of vriendin. Struin het internet af naar leuke activiteiten om inspiratie op te doen. Vraag aan jouw vrienden of vriendinnen wat zij een leuke activiteit zouden vinden en hak de knoop door. 

Kosten 

Wanneer alles bepaald is, kan je een begroting maken. Kijk naar het hele kostenplaatje en rekening uit wat alles per persoon gaat kosten. Stuur deze begroting naar al jouw vrienden of vriendinnen en bepaal of iedereen het met dit definitieve bedrag eens is. Heeft iedereen zijn of haar akkoord gegeven? Dan is het tijd om alles vast te leggen en te reserveren.

Wanneer je alles hebt vastgelegd, laat je vrienden of vriendinnen weten wat de bedoeling van de dag is. Stuur het programma rond per mail of WhatsApp zodat zij op de hoogte zijn. Het is verstandig om op dat moment ook te laten weten welk bedrag zij over moeten maken naar wie. Kies bijvoorbeeld voor een app zoals Tikkie waarmee jouw vrienden of vriendinnen met een klik op de knop het geld kunnen overmaken. Zo weet je zeker dat je niet eindeloos achter je geld aan moet. 

Inspiratie 

Inspiratie nodig voor de organisatie van een vrijgezellenfeest? In dit artikel lees je alles over de leukste thema’s voor een vrijgezellenfeest en hier vind je een aantal leuke ideeën. Op de dag zelf is het belangrijk dat je alle benodigdheden bij je hebt. Met deze handig paklijst lees je wat je zeker niet moet vergeten. 

 

 







Gerelateerde producten

Bekijk alle vrijgezellenfeest in de trouwshop






Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker