Het kiezen van de perfecte bruidstaart

De bruidstaart is een van de belangrijke details van de bruiloft die de grote dag kunnen maken of breken. Het is een element waarmee je uitstraling geeft aan het gebeuren, maar waarmee je gasten ook kunt verbluffen door een smaaksensatie. Het kiezen van de perfecte bruidstaart gaat daarom niet over een nacht ijs. Wij leggen in dit artikel meer uit over de zoektocht naar een perfecte bruidstaart.

Door het aanbod zie je door de bomen het bos niet meer. Er zijn ontzettend veel gespecialiseerde bedrijven en ‘gewone’ bedrijven die bruidstaarten aanbieden. Ze zijn er in alle soorten, kleuren, maten en prijsklassen. Om de perfecte bruidstaart te vinden, is het goed om jouw voorkeuren te bepalen. Bekijk eerst wat jullie aan de taart willen uitgeven en of dit realistisch is. Gemiddeld kost de taart zes euro per gast. Heb je honderd gasten? Ga dan uit van ongeveer zeshonderd euro.

Voorkeuren

Na het bepalen van het budget, kijken jullie naar andere voorkeuren. Het kiezen van een bruidstaart is ontzettend leuk (en lekker!), maar het kan ook heel lastig zijn. Met de taart kunnen jullie namelijk ook het thema van het bruiloft doorvoeren. Hebben jullie bepaalde kleurwensen of smaakwensen? Hoeveel lagen moet de taart hebben? Gaan jullie voor een homemade taart of een klassieke bruidstaart? Zet dit alles op een rijtje en de zoektocht naar de perfecte bruidstaart kan beginnen!

Door jullie persoonlijke voorkeuren door te geven aan de taartenmaker, kan er een originele creatie ontstaan. De stijl van de taartontwerper moet bij jullie passen. Net als bij een weddingplanner moet er een bepaalde klik zijn om het eindresultaat te laten slagen. Wanneer jullie op zoek gaan naar een ontwerper is het goed om te vragen naar eerdere resultaten en haar voorkeuren. Zo weten jullie snel genoeg of het de juiste keuze is.

Taartenmaker kiezen

Bij het zoeken van een taartenmaker is het belangrijk om meerdere ontwerpers te bezoeken. Maak een selectie van de drie ontwerpers die je op basis van je zoektocht het meeste aanspreken. In onze catalogus op de website vind je een aantal specialisten die je kan selecteren om een afspraak in te plannen.  Vervolgens bepalen jullie op basis van deze afspraken welke maker het beste bij jullie past.

Nadat de ontwerper vast staat, is het goed om na het ontwerp ook een voorproefje van de taart te vragen. Stel je voor dat er op de grote dag een prachtige taart staat, maar de smaak helemaal niet naar jullie zin is. Het is daarom goed om de taart vooraf te proeven. Het ontwerp kan dan nog ruim van tevoren aangepast worden.

Proefsessie

Door een proefsessie in te plannen weten jullie wat er beschikbaar is en wat bij jullie past. Zo’n sessie is ook nog eens een van de lekkerste voorbereidingen van de bruiloft. Moeite met kiezen? Ga dan voor meerdere smaken in een taart om je gasten echte te verrassen. Bepaal ook op welk moment de taart geserveerd wordt. Dit kan belangrijk zijn voor het ontwerp van de taart. Na het diner is een luchtige taart misschien een betere optie.

Budgettip: serveer de taart als dessert. Zo heb je twee vliegen in één klap. 

Tijd

Je weet nu welke afwegingen je moet maken voor het uitkiezen van de perfecte bruidstaart. Begin ruim van tevoren met deze zoektocht. Het bestellen van de bruidstaart moet soms wel drie tot zes maanden voor de grote dag.

Op zoek naar meer hulp bij de bruidstaart? Bekijk dan dit artikel met vragen die je moet stellen aan taartleveranciers.

 

 


Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu

Gerelateerde producten

Bekijk alle uitnodigingen-kaarten/trouw-uitnodigingen in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker