Hoe kies ik de beste trouwschoenen voor mijn bruiloft?

De trouwjurk is uitgekozen, maar daarmee ben je nog niet klaar voor de mooiste dag van je leven. Het is nu tijd voor de finishing touch: de bruidsschoenen. Hoe vind je de juiste schoenen bij de jurk? Ga je voor schoenen die je ook na de bruiloft aan kan? En wat dacht je van de kleur en de hoogte van de hak? Kortom: het uitkiezen van de bruidsschoenen is een belangrijk onderdeel van de outfit en neemt tijd in beslag. Wij hebben alle informatie, tips en weetjes op een rij gezet zodat je goed voorbereid op pad kan gaan.

De trouwschoenen kies je pas uit nadat je de perfecte jurk hebt gevonden. De schoenen moeten passen bij de jurk en het is dan ook een goede volgorde om van de jurk uit te gaan om alles op elkaar af te stemmen. Heb je de jurk bij een trouwwinkel gekocht? Verkopers van trouwkleding verkopen vaak ook schoenen waardoor je vaak een passende match met de jurk kan vinden. Handig, want zo kan je gelijk zien of het onder de jurk staat en de verkopers kunnen je adviseren.

Matchen

Ga je later op pad voor de trouwschoenen? Neem dan een foto en een lapje stof van de jurk mee. Vaak heb je de jurk nog niet in de kast hangen omdat deze nog vermaakt moet worden, maar door de stof en een foto van de jurk mee te nemen, kan je bepalen of de schoenen bij de outfit passen. Verkopers van speciaalzaken hebben hier vaak ook een goed oog voor en kunnen je adviseren aan de hand van deze informatie.

Comfort

Je weet nu wat het juiste moment is om trouwschoenen uit te kiezen en wat je er allemaal voor nodig hebt. Het is nu zaak om te bepalen wat voor schoenen je wil op de grote dag. Ga je voor schoenen met een hak of juist platte schoenen? Wanneer je voor platte schoenen gaat moet je er rekening mee houden dat je waarschijnlijk kleiner oogt dan je daadwerkelijk bent. Dit is vooral het geval bij een jurk met een sleep aan de achterkant. Wil je toch voor een comfortabele platte schoen gaan? Dan is het zaak om een schoen met een open teen te kiezen.

Platte schoenen

Ga je voor een schoen met een hak? Houd er dan rekening mee dat je de trouwschoenen waarschijnlijk de hele dag draagt. Je moet er de hele dag op kunnen staan en je moet er ook een dansje op kunnen wagen. Durf je het niet aan? Dan kun je er ook voor kiezen om twee paar trouwschoenen aan te schaffen. Door een paar platte schoenen en een paar schoenen met hakken te kiezen, kun je deze twee met elkaar afwisselen waardoor je pijntjes voorkomt. Zo kan je toch de hele dag genieten van de grote dag. Tip: neem altijd een extra paar lage schoenen mee naar de bruiloft. Je weet maar nooit welke verassingen je tegenkomt op de grote dag.  

Hoge hakken

Ben je een gewaagd type en wil je de hele dag hoge hakken dragen? Zorg dan dat de schoenen van tevoren zijn ingelopen. Loop je nooit op hoge hakken? Dan is het niet verstandig om daar nu wel voor te kiezen. Op de grote dag moet je genieten en niet constant denken hoe pijnlijk jouw voeten zijn. Ga in dat geval voor een lagere gemakkelijkere hak. Denk bij de keuze van het model ook aan de trouwlocatie. Naaldhakken zijn geen verstandige keuze wanneer je hebt besloten om op het strand te trouwen.  

Kleur

Wanneer je weet wat voor soort schoenen je wil, sta je voor de kleurkeuze. Het is vaak lastig om schoenen te vinden in precies dezelfde kleur als de jurk. Als bruid ga je waarschijnlijk voor en wit- of ivoortint en hier zijn heel veel verschillende nuances in. Om te voorkomen dat de kleuren niet met elkaar matchen, gaven we eerder al de tip om een stukje stof van de jurk mee te nemen. Een andere optie is om te kiezen voor gekleurde schoenen. Zo weet je zeker dat je niet de mist in gaat met de kleur. Door voor een gekleurde schoen te gaan geef je gelijk een speelse draai aan de outfit en je kan de schoenen ook makkelijker dragen na de bruiloft.

Materiaal

Naast de kleur is ook het materiaal van de schoen erg belangrijk. Wanneer je voor een leren trouwschoen gaat, heb je het grote voordeel dat deze schoenen al snel comfortabeler zitten. Het materiaal vormt zich gemakkelijk naar je voeten en na een paar keer lopen zitten de schoenen als gegoten. Toch zitten er ook nadelen aan leer. Wanneer je voor een zomerse bruiloft gaat, sta je al snel met bezweette voetjes te dansen in jouw trouwschoenen omdat dit materiaal snel warm wordt. Een andere optie is daarom om voor satijn te gaan. Dit materiaal wordt vaak gekozen als finishing touch omdat het mooi staat bij trouwjurken door de luxe uitstraling.

Inlopen

Wanneer je weet naar welke schoenen je op zoek bent, is het zaak om een aantal speciaalzaken te bezoeken. Bij het kopen van de schoenen is het verstandig om aan het einde van de dag te gaan passen. Je voeten zijn aan het einde van de dag vaak wat meer opgezwollen. Door op dit moment van de dag te passen weet je zeker dat de schoenen op de grote dag niet gaan afknellen. De juiste schoenen gevonden? Zorg dan dat je de schoenen nog een aantal uren in huis draagt om de schoenen in te lopen. De schoenen zullen daardoor wat comfortabeler en soepeler worden. Inlopen doe je het beste met een nat pantykousje.

Pedicure

Wanneer je schoenen zijn ingelopen en je helemaal tevreden bent met de keuze, is een bezoekje aan de pedicure geen onverstandige keuze. Vooral wanneer je voor een open schoen gaat, is dit aan te raden. Zo ben je helemaal klaar voor de grote dag!

Inspiratie

Op zoek naar meer inspiratie als het op bruiloftmode aankomt? Bekijk dan dit artikel met de bruilofttrends van 2018.

 

 

 

 Gerelateerde producten

Bekijk alle accessoires in de trouwshop


Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker