DIY catering: zelf de catering verzorgen op je bruiloft

Wat is er nou leuker en persoonlijker dan zelf de catering van je eigen bruiloft verzorgen? Toch kan het een enorme klus zijn en weet je misschien niet waar je moet beginnen. In dit artikel vertellen we meer over waar je rekening mee moet houden als je de catering niet uit handen wil geven. Ook lees je waarom je dit misschien wel uit handen moet geven.

Het verzorgen van je eigen catering op de bruiloft is een hele klus. Wanneer je graag in de keuken staat, kan dit een goed alternatief zijn voor het inhuren van een cateraar. Ben je geen kookfan? Dan is het beter om dit onderdeel uit te besteden ondanks een eventuele besparing op de kosten.

Aantal gasten

In eerste instantie is het belangrijk om voor ogen te hebben voor hoeveel gasten jullie de catering moeten verzorgen. Doe je dit alleen of krijg je hulp van de bruidegom of misschien van je moeder? Kijk in je omgeving wie eventueel mee kunnen helpen. Je wil immers niet de hele dag in de keuken staan op de grote dag.

Alleen de lunch

Het verzorgen van de catering is natuurlijk makkelijker als je voor een intieme bruiloft gaat met weinig gasten. Ga je voor een grootse bruiloft? Bedenk je dan of dit de beste optie is. Je zult een groot deel van de dag in de keuken staan. Een middenweg is om een deel van de catering op je te nemen. Neem bijvoorbeeld de middag voor je rekening en huur voor het diner een professional in.

Voorbereiden

Bedenk daarnaast welke onderdelen je van tevoren al kan maken. Wil je hapjes serveren? Dat is een goede optie wanneer je zelf de catering verzorgd. Wanneer je gasten af en toe een klein beetje eten, zitten zij sneller vol. Dat houdt in dat je minder hoeft te maken en dus sneller klaar bent. Bedenk gemakkelijke hapjes zoals fruit, kaas of worst. Denk ook eens aan gevulde eieren of groenten met een dipsausje. Ook borrelhapjes doen het goed en zijn makkelijk te bereiden. Of presenteer de hapjes op een mooie etagère en zet daar mooi gepresenteerde toastjes op.

Keep it simple

Wanneer je zelf de catering wil verzorgen, is het belangrijk om het simpel te houden. Maak het jezelf niet te moeilijk. Ook een simpele hap kan erg lekker zijn en kan leuk gepresenteerd worden. Wil je de lunch voor je rekening nemen? Ga dan voor luxe broodjes met een lekkere salade. Presenteer deze aan een lange tafel waar de gasten zelf een broodje kunnen kiezen. Wil je een warme hap of een buffet tijdens de lunch? Salades en pasta’s zijn gemakkelijk een dag van tevoren te maken.

Barbecue of buffet

Bruidjes die zich ook willen wagen aan het diner doen er goed aan om niet voor een luxe gangendiner te gaan. Kijk eens of je het anders kan presenteren door een buffet klaar te zetten. Een andere manier om het diner leuk aan te kleden is een barbecue. Vraag je in dit geval goed af of je iemand tot ‘chef-barbecue’ kan benoemen, zodat je hier geen omkijken naar hebt.

Inspiratie

Toch op zoek naar een goede cateraar? Bekijk hier bruiloft cateraars in de bedrijvengids. Lees dan ook de bruiloft catering checklist zodat je niets over het hoofd ziet, en de grootste fouten die je kunt maken bij de catering van de bruiloft.

Bruiloft  Buffet  Catering  DIY  Diner  Eten  Lunch  Trouwerij  


Gerelateerde producten

Bekijk alle plaatskaartjes in de trouwshop


Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker