Alles over trouwbedankjes en originele ideeën

De huwelijksbedankjes zijn een bijzondere herinnering aan de grote dag voor jullie gasten. Niet gek dat je hier wat extra aandacht aan wil besteden en met een origineel bedankje wil komen. Je denkt misschien dat een origineel cadeau veel tijd en moeite kost, maar dat hoeft niet zo te zijn. We hebben een aantal originele trouwbedankjes op een rij gezet om je te inspireren.

Aan het einde van de grote dag gaan de gasten naar huis met een sleutelhanger, decoratiemateriaal of een foto van jullie als bruidspaar. Ondanks de mogelijkheden om dit te personaliseren, zijn deze huwelijksbedankjes allang niet meer origineel. Wanneer je een echte indruk wil achterlaten met dit bedankje, moet je het anders aanpakken.

Wijnstoppers

Zijn jullie een bourgondisch stel? Vloeit de alcohol rijkelijk tijdens de grote dag? Dan is er geen origineler en beter cadeau dan een wijnstopper. Laat gepersonaliseerde wijnstoppers bedrukken en geef deze mee aan je gasten. Pak het cadeau leuk in met een begeleidende kaart en cellofaan, en klaar is Kees!

Canvastas

Voorkomen dat je trouwbedankje in een hoek zal belanden? Ga dan voor een alledaags voorwerp. Een van onze persoonlijke favorieten is dan ook de gepersonaliseerde canvastas. Je draagt bij aan een beter milieu omdat je gasten geen plastic tassen meer hoeven te kopen in de winkel en zorgt voor een leuke herinnering. Met de tas heb je ook nog eens twee vliegen in een klap: zorg voor een leuke tekst en je hebt geen begeleidend kaartje meer nodig. Kijk maar eens naar onderstaande voorbeelden en laat je inspireren.

Kerstbal

Iets wat je gasten ieder jaar weer van zolder zullen halen, is een gepersonaliseerde kerstbal. Zo weet je zeker dat jullie aandenken ieder jaar weer een prominente plek krijgt in de kerstboom. Helemaal bijzonder als je voor een winterse bruiloft. Of houd de decoratie van de kerstbal in een lijn met je themabruiloft om het extra speciaal te maken! Hieronder vind je een aantal leuke voorbeelden.

Zelf kiezen

Nodig je veel gasten uit op je bruiloft en wil je het budget beperken? Zorg dan dat je een trouwbedankje geeft waarbij de gasten zelf kunnen kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een snoepbuffet waarbij de gasten zelf hun favorieten kunnen scheppen (ook erg leuk voor de kinderen). Of leg een aantal verschillende soorten geurzakjes op een tafel zodat gasten zelf de geur kunnen kiezen.

Muziek

Een van onze persoonlijke favorieten is de cd, dvd of usb-stick. Laat een leuke tekst drukken en geef een cd, dvd of usb-stick met jullie favoriete muziek of de playlist van de dag. Je kunt natuurlijk ook een Spotify of Apple Music playlist maken en delen. Kijk hier voor de leukste en mooiste bruiloftmuziek. De gasten zullen, bij het luisteren van deze muziek, weer terugdenken aan deze bijzondere dag en aan jullie als bruidspaar.

Meer inspiratie nodig?

Bekijk dan onderstaande afbeeldingen.

Inspiratie

Nog op zoek naar inspiratie voor het bedankbriefje? Hier vind je een aantal tips bij het schrijven van een bedankbriefje. Op zoek naar meer ideeen? Lees dan het artikel ‘wat voor bedankjes geef je je bruiloftsgasten?’ Wil je een goodiebag samenstellen voor de gasten? Lees dan hier wat er in een goodiebag hoort.







Gerelateerde producten

Bekijk alle bedankjes-en-cadeaus in de trouwshop






Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker