Wat hoort er in een goodiebag?

Een goodiebag zie je steeds vaker op een bruiloft. Het is niet meer typisch Amerikaans om je gasten aan het eind van de avond een bedankje mee naar huis te geven. Maar wat stop je nou eigenlijk in het tasje? Tien ideeën voor de perfecte goodiebag.

1: Poloroidfoto

Hoewel de ene telefoon tegenwoordig nog mooiere foto’s maakt dan de ander, houden de meesten toch van die ouderwetse poloroidcamera’s. Vraag je neefje/nichtje om hij van iedere gast bij binnenkomst twee foto’s wil maken. Eentje voor jou, eentje voor in de goodiebag.

2: Persoonlijk bedankje

Het klinkt misschien saai, maar een heel simpel kaartje met één regel tekst waarin je je gast bedankt voor die mooie dag is erg fijn voor iedereen. Je hoeft hier geen professionele schrijver voor te zijn: een eenvoudige ‘bedankt voor deze mooie dag’ zegt alles.

3: Klein flesje wijn

Heb je zelf lekkere wijnen uitgezocht voor op de bruiloft? Stop dan een kleine variant van diezelfde wijn in je goodiebag. Dat kunnen je gasten nog één keer genieten van die dag.

4: Bloemen maken alles vrolijker

Een simpele bloem kan een saai tasje net een beetje opfleuren. Voeg één bloem die ook in je tafeldecoratie zat toe.

5: Je geloften

Jouw woorden naar je partner en die van de ander naar jou, zijn een paar de van de mooiste zinnen die tijdens de grote dag gezegd zijn. Zet de geloften op een klein kaartje. Hierdoor weet iedereen nogmaals waarom jullie getrouwd zijn.Als je je trouwgelofte nog niet hebt geschreven, laat je dan inspireren door deze tips en voorbeelden van liefdevolle trouwbeloftes.

6: CD met de muziek van die dag

De titel zegt het eigenlijk al. Niet alleen jij kan van de muziek genieten, maar je gasten ook. Zorg dat de soort muziek van elkaar verschilt. Na een rustig romantisch liedje mag je best een dansnummer toevoegen. Moderner is natuurlijk als je de muziek beschikbaar maakt als Spotify playlist.

7: Verwerk je thema

Als je voor een themabruiloft kiest, is het leuk om dat ook terug te brengen in je goodiebag. Het is pas echt een themabruiloft als je er helemaal voor gaat. Als je bijvoorbeeld een Franse bruiloft hebt, kun je ervoor kiezen om een kleine replica van de Eiffeltoren toe te voegen. Lees meer tips voor een goede themabruiloft.

8: Kaarsjes geven sfeer

Bij romantiek horen kaarsjes. Het is daarom een leuk item om in je goodiebag te stoppen. Iedereen verdient een beetje romantiek, toch?

9: Een fijn ontbijtje

Als je van plan bent om er écht een knalfeest van te maken en je gasten tot diep in de nacht -of vroeg in de morgen- op de bruiloft blijven, is een ontbijtje de beste toevoeging. Na een lange nacht feesten, lust iedereen wel een gekookt eitje en croissantje.

10: Een katerkiller

Wil je je goodiebag met een beetje humor opvullen? Voeg dan aspirientjes toe. Na al die wijn, komt die katerkiller als een godsgeschenk!

Kijk hier voor de leukste trouwbedankjes voor de bruiloftgasten.Gerelateerde producten

Bekijk alle bedankjes-en-cadeaus in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker