Het kopen van de verlovingsring

Gefeliciteerd, je hebt besloten om je geliefde ten huwelijk te vragen. Je wil jullie leven met elkaar delen en dit bezegelen met een fantastische dag. Toch is het voor veel mannen en vrouwen lastig om de juiste verlovingsring te vinden om het aanzoek compleet te maken. Het lijkt wel een onmogelijke opgave: waar moet je beginnen en waar moet je opletten? Na het lezen van dit artikel ga je goed voorbereid op pad.

Ringen zijn er in allerlei soorten, kleuren, maten en prijsklassen. Aan de hand van ons stappenplan weet je zeker dat je geliefde straks de ring van zijn of haar dromen draagt. Het belangrijkste bij dit alles is tijd: je kan niet vroeg genoeg beginnen met de zoektocht naar een geschikte ring. Wanneer je op tijd begint, weet je zeker dat je niet in tijdsnood komt en kunnen er nog eventuele aanpassingen plaatsvinden. Sommige ringen moeten nog besteld worden of moeten speciaal op maat gemaakt worden. Je begrijpt wel dat op tijd beginnen belangrijk is: zonder ring immers geen aanzoek.

Budget

Bepaal welk bedrag je wil uitgeven aan de verlovingsring. Er wordt veel beweerd over de hoogte van dit bedrag, maar eigenlijk bestaan er geen verplichte regels. Kortom: bepaal een bedrag waar jij je goed bij voelt. De hoogte van het bedrag zegt immers niets over de liefde die je voor hem of haar voelt. Bedenk je wel dat jouw geliefde de ring waarschijnlijk elke dag zal dragen. Het is vanzelfsprekend dat de kwaliteit van deze ring dus wat hoger ligt en dat deze lang mee moet kunnen gaan. Daarnaast is het niet praktisch als de ring in de weg zit door een gigantische diamant.

Bepaal de stijl

Het bepalen van de stijl van de ring is misschien wel het moeilijkste onderdeel. Bedenk je aan welke voorwaarden de ring voor jouw geliefde moet voldoen. Wat voor sieraden draagt hij of zij normaal? Om wat voor kleuren en materialen gaat het? Past de verlovingsring bij de rest van de sieraden? Vind je het maar moeilijk om dit te bepalen? Ga dan na voor welke stijl zij in het verleden koos bij het uitkiezen van een sieraad. Misschien kan je hem of haar stiekem meenemen naar een sieradenwinkel en subtiel navraag doen.

De juiste maat

Wanneer dit alles bepaald is, moet je de ring nog in de juiste maat bestellen. Maar hoe doe je dit ongemerkt? Het beste advies is om een ring uit zijn of haar juwelenkistje ongevraagd mee te nemen. De juwelier kan vervolgens bepalen om welke maat het gaat. Blijkt het toch niet de juiste maat te zijn? De meeste juweliers geven je de garantie dat de maat naderhand nog aangepast kan worden.

Inspiratie

Met deze checklist ben je helemaal klaar om op de knieën te gaan voor je geliefde. Weet je nog niet goed hoe je dit op een romantische manier kan aanpakken? Bekijk dan onze romantische ideeën voor een trouwaanzoek.

 Gerelateerde producten

Bekijk alle jewelry in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker