5 simpele tips om te besparen op de bruiloft

Gefeliciteerd, jullie gaan trouwen! Het hele plaatje zorgt ervoor dat jullie flink in de buidel moeten tasten, maar met een paar simpele tips kan je besparen op de bruiloft. Dat betekent niet dat je rigoreus moet schrappen in jouw wilde trouwplannen en dat je van een grootse bruiloft moet overstappen naar een intiem feest. Met deze tien simpele tips bespaar je gemakkelijk op iedere bruiloft.

1. Overzicht

De eerste simpele truc is: overzicht. Je hebt pas een goed inzicht in de uitgaven en wat je allemaal nodig hebt als je dit alles op een rijtje zet. Zorg dus dat jullie hier goed van op de hoogte zijn en bedenk welk budget jullie voor ieder onderdeel willen uittrekken. Houdt hierbij ook een budget over voor onverwachte of extra kosten.

2. Netwerken

Je kent waarschijnlijk meer mensen in je omgeving die je kunnen helpen met de organisatie van de bruiloft dan je denkt. Maak gebruik van je netwerk en vraag in je omgeving of zij nog een trouwfotograaf kennen. Denk bijvoorbeeld ook aan het trouwvervoer. Misschien heeft je buurman wel een mooie oldtimer die je voor een kleine vergoeding mag lenen.

3. DIY

Je kunt het je zo gek niet bedenken of je kan het uitbesteden op de grote dag. In dit opzicht kan je ook veel besparen. Kies ervoor om bepaalde onderdelen zelf voor je rekening te nemen. Ben je creatief? Ga aan de slag met de decoratie van de feesttafel of flans de menukaarten zelf in elkaar. Is je moeder een ware kokkin? Vraag haar of zij de bruidstaart wil maken. Door zelf kleine onderdelen voor je rekening te nemen of je omgeving bepaalde taken te geven, kan je een hoop besparen. Lees hier meer leuke Do-It-Yourself artikelen.

4. Weddingplanner

Je denkt misschien dat je een groot budget nodig hebt voor een weddingplanner, maar zo’n gespecialiseerde alleskunner kan je juist helpen bij het besparen op de bruiloft. Hij of zij weet alles over de industrie en kent de juiste leveranciers. Ook kan een weddingplanner het budget beheren en jullie adviseren als het aan komt op besparen. Het loont dus om na te denken of jullie een weddingplanner in de hand willen nemen.

5. Basis

Daarnaast is het belangrijk om bij de organisatie van de bruiloft naar de basis te kijken. Wat vinden jullie echt belangrijk en wat is minder belangrijk? Is er geen ruimte meer in het budget? Zorg dan dat je bepaalde onderdelen een prioriteit meegeeft en streep af wat je niet zo belangrijk vindt. Het gaat erom dat het een onvergetelijke dag is voor familie en vrienden. Zijn die extra kennissen op de gastenlijst echt nodig en is een dure catering per definitie gezelliger dan een leuke DIY-barbecue op de bruiloft?

Inspiratie

Ben je op zoek naar meer tips om te besparen op de bruiloft? Bekijk hier hoe je een budgetbruiloft kan organiseren. Toch zijn er ook onderdelen waar je niet op mag besparen tijdens de grote dag. Bekijk dit artikel over de vijf onderdelen waar je niet op mag bezuinigen voor de bruiloft.Gerelateerde producten

Bekijk alle weddinginvitations in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker