How to: trouwen zonder stress

Een beetje gezonde stress hoort er natuurlijk bij, maar je druk maken om onnodige zaken is helemaal niet nodig. In de aanloop naar de bruiloft wil je vooral zo veel mogelijk genieten, en terecht! Wij helpen je daarom graag op weg met onze checklist voor een bruiloft zonder zorgen.

Organiseren

Er zijn een heleboel zaken die je moet regelen en dat kan nogal op je afkomen. Werk met lijstjes om het overzicht te behouden en zorg voor een strakke planning. Wij helpen je graag op weg met onze planning tools. Hier vind je onder meer een handige checklist van de zaken die je nog moet regelen zodat je niets over het hoofd ziet.

Geef het uit handen

Sommige bruidjes willen zelfs de kleinste details tot in de puntjes regelen, maar je kan niet alles zelf doen. Ben niet bang om hulp te vragen en om zaken uit handen te geven. Roep de hulp in van familie of vrienden of huur een weddingplanner in die dit voor je kan regelen. Hij of zij weet alles over trouwen, kent de leveranciers en kan het budget bewaken.

Budget

Het budget is dan ook het volgende belangrijke punt dat voor veel stress kan zorgen. Voorkom budgetstress en maak van tevoren een lijst met de onderdelen en een realistisch bedrag dat jullie voor het onderdeel willen uittrekken. Reserveer ongeveer 20 procent voor onvoorziene kosten. Wanneer je met een budgetlijst werkt, is het veel gemakkelijker om hier ook naar te handelen.

Stel jezelf voorop

De grote dag draait om jullie! Stel dat voorop in je keuzes. Natuurlijk wil je rekening houden met je gasten, maar laat jezelf niet wegcijferen en voorkom dat familieleden of vrienden hun zin doordrammen. Leg uit waarom de dag zo belangrijk voor jou is en dat het niet om hem of haar draait.

De bruidegom

Vrouwen nemen nou eenmaal graag het voortouw en vinden het vaak ook leuk om de organisatie van de bruiloft op zich te nemen. Soms kan er echter veel op je afkomen. Schroom niet om de bruidegom te betrekken in de organisatie en geef hem duidelijke taken zodat jij dit kan loslaten.

Rust

De aanloop naar de bruiloft kan behoorlijk stressvol zijn. Zorg voor voldoende rustmomenten en blijf goed voor jezelf zorgen. Ontspan door een warm bad te nemen of ga naar de sportschool om je hoofd leeg te maken. Zo voorkom je dat de stress zich opstapelt. Na een rustmoment voel je je als herboren en kan je weer met volle moed aan de slag. Probeer ook een aantal dagen in te plannen waarop je de organisatie van de bruiloft even links laat liggen. Zo voorkom je dat bepaalde zaken maar door je hoofd blijven spoken.

Inspiratie

Met onze tips is het begin voor een stressloze bruiloft gemaakt. Ben je op zoek naar meer handige tips en checklist? Je vindt hier meer bruiloftinspiratie en de organisatie van de bruiloft. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit artikel over alternatieven voor de felicitatierij op de bruiloft?Gerelateerde producten

Bekijk alle uitnodigingen-kaarten/trouw-uitnodigingen in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker