Tien dingen die je als bruid niet mag vergeten

Natuurlijk is het organiseren van jouw droomdag niet makkelijk, maar je wist waarschijnlijk niet dat er zoveel dingen op je af zouden komen. Door de hectiek en het geregel vergeet je vaak kleine dingen die belangrijk zijn. Met onze handige checklist weet je zeker dat je niet voor verassingen komt te staan op de grote dag. We hebben de belangrijkste details namelijk al voor je verzameld!

Emergency kit

In de emergency kit vind je de nooduitrusting die je tijdens de bruiloft nodig hebt. In deze tas zitten bijvoorbeeld je medicijnen, maar ook naald en draad en vlekkenspray mocht er onverhoopt toch iets misgaan met de bruidskleding.

Zeker weten dat je alles in je kit hebt zitten? In onze wedding emergency kit checklist vind je alles wat je nodig hebt. Pak deze tas een week tot een dag van tevoren in. Dit kan je het beste samen met een vriendin of met de bruidegom doen: hoe meer ogen, hoe groter de kans dat je niets vergeet.

Handtas

Het klinkt misschien een beetje gek, maar bedenk ook waar je alle spullen laat die je normaal gesproken in je handtas stopt. Wij vrouwen kunnen er namelijk wat van: mannen verbazen zich maar al te vaak over de voorwerpen die we allemaal uit deze tas toveren. En ja, die spullen hebben we echt allemaal nodig! Toch staat het een beetje gek als je een handtas draagt terwijl je helemaal opgedoft en wel naar het altaar loopt.

Zorg ervoor dat je een vriendin de verantwoordelijkheid van deze belangrijke tas kan geven. Zij kan alle spulletjes voor je meenemen zodat je af en toe even je lippen kan bijstiften en je telefoon erbij kan pakken om een informele foto te maken. Kleine benodigdheden kan je eventueel ook kwijt in een bijpassende clutch.

Honger

Als het goed is, heb je wel aan de catering gedacht. De gasten, maar ook jullie, zullen dus niet snel voor een hongergevoel komen te staan. Heb je echter ook aan de leveranciers gedacht? En wat dacht je van de DJ, fotograaf en de weddingplanner? Zorg ervoor dat er ook voor deze mensen wat te eten klaar staat.

Het hoeft echt niet het uitgebreide gangendiner te zijn dat je voor de gasten in petto hebt, maar denk aan een lekkere hap zoals een sateetje met frietjes of een frisse salade. Wanneer je een buffet hebt geregeld, kan je de mensen die je hebt ingehuurd erop wijzen dat zij hier ook aan mogen deelnemen. Wel zo netjes. Bespreek van tevoren wat een goed tijdstip is waarop zij even pauze kunnen nemen.

Allergieën

Je hebt de catering tot in de puntjes geregeld, maar heb je ook gedacht aan allergieën en speciale diëten van je gasten? Of misschien zijn er zelfs wel vegetariërs en veganisten onder het gezelschap. Om te voorkomen dat er straks hongerige gasten rondlopen, kan je een kaartje bij de uitnodiging voegen. Laat de gasten invullen of zij bepaalde wensen of allergieën hebben. Dit kan je vervolgens doorgeven aan de cateraar voor een goede voorbereiding.

Pak je koffers

In alle hectiek van de bruiloft heb je misschien nog niet aan de huwelijksreis gedacht. Vlak na de bruiloft vertrekken de meeste stellen op reis om met volle teugen te genieten van de dagen na het feest. Het is verstandig om je koffers op tijd te pakken want rond deze dagen heb je heel wat aan je hoofd! Zorg dus dat de belangrijke boodschappen al zijn gedaan en dat er ook afspraken over de verzorging van eventuele huisdieren zijn gemaakt.

Schoenen

Niets is vervelender dan pijnlijke schoenen op de bruiloft. Het is daarom goed om je schoenen in te lopen voor de grote dag. Je moet een hele dag op deze schoenen staan en kan daardoor weleens last krijgen van scherpe randjes of afgeknelde voeten. Trek je schoenen thuis aan om te voorkomen dat je straks met de blaren zit.

Kinderen

Het is per bruiloft verschillend, maar meestal lopen er altijd wel een aantal kinderen rond. Wat dacht je van je kleine neefjes of nichtjes? De kinderen van je beste vriendin? Ook zij moeten vermaakt worden. Je wil natuurlijk niet dat zij de tent afbreken omdat de verveling toeslaat. Kijk bij de locatie of het mogelijk is om een klein speelhoekje voor de kleintjes te maken.

Zijn er veel kinderen uitgenodigd op de bruiloft? Bedenk dan hoe je een kindvriendelijke bruiloft kunt organiseren. Meer hierover lees je in ons artikel met tips voor kindervermaak op de bruiloft. Wat dacht je bijvoorbeeld van een leuke goodiebag voor de kinderen of een leuke foodtruck met een lekkernij zoals poffertjes, patat of lekkere ijsjes?

Ademhalen

Je doet enorm veel indrukken op en je geniet met volle teugen! Maar heb je ook tijd ingepland om even op adem te komen? Het is enorm druk en gezellig, maar probeer ook tijd voor jezelf in te plannen. Gewoon heel even je make-up bijwerken in een aparte kamer of even gezellig met je moeder bijkletsen over hoe bijzonder deze dag is!

Cadeaus

Er zijn ontzettend veel mensen betrokken bij de totstandkoming van de bruiloft. Niet alleen het bruidspaar krijgt cadeautjes: het is ook leuk om wat achter de hand te hebben voor de mensen die hier veel tijd en energie in hebben gestoken. Neem een momentje om de ceremoniemeester(s), getuigen, bruidsmeisjes en –jongens te bedanken. Je hoeft ze echt geen grote cadeaus te geven, maar zorg ervoor dat je ze in het zonnetje zet. Denk bijvoorbeeld aan een persoonlijk cadeau waardoor ze terug kunnen denken aan deze dag of geef een leuke bon voor een restaurant of beautysalon.

Dingen uit handen geven

De organisatie van de bruiloft kan soms voelen als een last op je schouders. Veel bruidjes hebben het gevoel dat ze alles zelf moeten doen. Schroom niet om onderdelen uit handen te geven en betrek je naasten bij de organisatie en planning. Geef iedereen duidelijke taken zodat er zelf minder op jouw schouders terecht komt.

Inspiratie

Wil je op de hoogte blijven van de laatste trends, weetjes en tips voor het regelen van de bruiloft? Bekijk dan meer artikelen over in ons online trouwmagazine of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Op onze website vind je ook handige planningtools waarmee je de bruiloft tot in de puntjes kan organiseren. Wat dacht je bijvoorbeeld van onze online gastenlijst en deze handige kadolijst?


Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu

Gerelateerde producten

Bekijk alle decoraties/bellenblaas in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker