Kindvriendelijke bruiloft: tips voor kindervermaak op de bruiloft

Als bruid en bruidegom wil je geen droevige gezichtjes en verveelde kinderen op de grote dag. Toch kan het soms zo zijn dat er veel kinderen op jouw bruiloft verschijnen. Dat is helemaal niet erg, want zij kunnen het zelfs leuker maken! Dan moet je echter wel weten hoe je voor een kindvriendelijke bruiloft zorgt. We hebben een aantal tips op een rijtje gezet voor optimaal kindvermaak op de grote dag.

Allereerst is het belangrijk om kinderen te betrekken bij de bruiloft. Wanneer ze een taak krijgen, voelen zij zich meer betrokken en hebben ze iets te doen op de grote dag. Wat dacht je van bruidsmeisjes of bruidsjonkers? Dat zorgt ook nog eens voor voorpret als jullie de kleding gaan kopen. Of misschien kan de dochter van je zus de taak van ringenbrenger op zich nemen.

Goodiebag

Naast de voorbereidingen en taken, moeten kinderen ook ruimte hebben om zich te vermaken op de bruiloft. Zorg bijvoorbeeld voor een leuke kidsbox met verassingen. De kinderen voelen zich extra speciaal wanneer je hun naam hierop zet. Tip: maak een speciale box voor meisjes en een special box voor jongens.

Hieronder een lijst met leuke dingetjes die je in de goodiebag kan stoppen:

  • Kleine snoepzakjes
  • Kleurpotloden
  • Kleurplaat
  • Puzzels
  • Bellenblaas
  • Knutselspullen
  • Speelboek
  • Coupons voor eten en drinken
  • Coupons voor vermaak

Eten

Ook de coupons voor eten, drinken en vermaak kunnen het extra gezellig maken voor de kinderen. Vaak hebben kinderen niet het geduld voor een uitgebreid diner of zit er niets tussen wat zij lekker vinden. Zorg voor een feeststemming en maak een apart buffetgedeelte waar de kinderen lekkere snacks kunnen halen zoals puntzakjes friet en snacks. Denk ook aan snacks in de vorm van chips en lekkere drankjes zoals ranja.

Vermaak

Wil je een extra kindvriendelijke bruiloft? Zorg dan voor extra vermaak. Geef de kinderen coupons waarmee ze bijvoorbeeld een ballon kunnen laten maken bij een ingehuurde clown. Dit valt gegarandeerd in de smaak! Ook leuk is het inrichten van een aparte hoek of ruimte als speelhoek. Leg in de hoek leuke spelletjes, kleurtjes en kleurplaten neer. Of wat dacht je van een leuke Disneyfilm?

Extra tips

Met bovenstaande tips zet je zeker weten een kindvriendelijke bruiloft neer. Verwacht je erg veel kinderen? Bespreek dan met de locatie wat er mogelijk is of huur een zogenaamde weddingnanny in die de kinderen vermaakt en een oogje in het zeil houdt.

Zorg er daarnaast voor dat je voor genoeg afwisseling zorgt. Een buitenbruiloft zorgt bij kinderen automatisch voor meer vermaak: ze kunnen klimmen, klauteren en rennen. Waar je ook rekening mee moet houden, is dat het voor de kinderen en ouders vaak fijn is om de bruiloft op een locatie te laten plaatsvinden. De kinderen kunnen zo goed wennen aan de omgeving en ouders hoeven niet de hele dag te sjouwen.

Inspiratie

Op zoek naar meer tips en inspiratie? Geef de kinderen een bijzondere rol en maak gebruik van onze speciaal ontworpen kinderakte. Wil je de kinderen een speciale taak geven? Hier lees je welke rol zij kunnen spelen.Gerelateerde producten

Bekijk alle foto-en-video/wegwerpcameras in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker