De leukste cadeaus om te vragen of geven als huwelijkscadeau

Het is niet altijd even makkelijk om een leuk en origineel cadeau te vinden. Laat staan een huwelijkscadeau voor een van je beste vrienden of een familielid. Je wil immers niet dat je cadeau in de prullenbak eindigt en het moet ook nog eens persoonlijk zijn. Of misschien ga je binnenkort wel trouwen en vind je het lastig om een goede cadeaulijst samen te stellen. We hebben daarom de leukste, origineelste en inspirerende huwelijkscadeaus voor je op een rijtje gezet.

De cadeaumand

Een gezamenlijke hobby? Dan is het leuk om een leuke mand samen te stellen met daarin leuke items die daarmee te maken hebben. Een thema kan ook leuk zijn als je zelf de cadeaus in ontvangst neemt. Laat je verrassen door al het lekkers en leuks waar de gasten vervolgens mee aan komen zetten. Of wat dacht je van een lekker verwenpakket? Of een leuke mand voor de huwelijksreis? Bekijk hieronder inspirerende voorbeelden van cadeaumanden.

Cadeaumanden

Weekendje weg

Wil je graag een grote cadeaumand samenstellen? Kijk dan of je met meerdere mensen samen een budget kan vaststellen. Als je met een groepje samen een cadeau koopt, ligt het budget hoger. Daardoor kunnen jullie leuke extraatjes aan de mand toevoegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een weekendje weg voor het bruidspaar? Dat kan gewoon een romantisch tripje in Nederland zijn en het hoeft echt geen honderden euro’s te kosten. Gaat het om een avontuurlijk bruidspaar? Dan is het ook leuk om een ballonvaart te boeken.  

Persoonlijke cadeaus

Wanneer je wordt uitgenodigd voor een bruiloft wil je graag dat je cadeau in de smaak valt. Het maakt eigenlijk niet uit of het de bruiloft van een kennis is of van een goede vriend. Een persoonlijk cadeau hoeft niet per se duur te zijn. Eerder gaven we al de tip om met meerdere mensen een budget vast te stellen en daar iets leuks van te kopen. Ken je niet veel mensen die naar de bruiloft gaan? Ook dan hoeft het niet duur te zijn. Hieronder hebben we een aantal persoonlijke cadeaus voor je op een rijtje gezet.

Trouwkaart inlijsten

Wie niet veel geld wil uitgeven, kan de trouwkaart van het bruidspaar in een mooie lijst geven. Zij hebben zo een mooie herinnering aan een prachtige trouwdag in huis staan.

Ontbijtmand

Met een klein beetje creativiteit kan je met weinig geld heel veel. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ontbijtmand voor het bruidspaar voor de volgende dag? Stel een leuke mand samen met (afbak)broodjes, fruit, lekkere chocolaatjes en een klein flesje champagne.

Emergency kit

Ook leuk: een wedding day emergency kit of een huwelijkreis survival kit. In deze kit stop je handige kleinigheidjes die absoluut niet mogen ontbreken tijdens de grote dag of op de huwelijkreis. Wat dacht je bijvoorbeeld van een boekje over de bestemming, paspoorthoesjes, een label voor de bagage en andere handige spullen voor op reis.

Wil je een emergency kit voor de dag zelf geven? Op onze online trouwblog vind je meer over de inhoud van een emergency kit. Kijk bijvoorbeeld eens naar dit artikel over het samenstellen van de wedding emergency kit. Daar vind je ook een handige checklist. 

Wereldkaart

Zijn de bruid en bruidegom echte wereldreizigers? Dan kunnen we geen beter cadeau bedenken dan een wereldkaart. Ga voor een kaart waarop het echtpaar kan aangeven in welke landen zij allemaal al zijn geweest. Er zijn bijvoorbeeld kaarten met een goudkleurige kraslaag die je weg kan krassen. De landen die zijn weggekrast, krijgen een andere kleur. Zo krijgt het paar een goed beeld van de landen die al zijn bezichtigd.

Champagne

Niets is feestelijker dan twee mensen die elkaar het ‘ja-woord’ geven. Daar hoort natuurlijk champagne bij! Proost samen met het echtpaar op deze unieke dag en geef een fles champagne met gegraveerde glazen. Gegarandeerd succes.

 Fotocadeau

Ook leuk: leg de unieke momenten van de bijzondere dag vast en geef een fotocadeau. Dit kan natuurlijk niet op de dag zelf, maar je kan alvast een tegoedbon geven zodat het bruidspaar weet dat er nog een cadeau volgt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie foto van de eerste dans op plexiglas? Zo’n unieke, levensgrote foto is straks een echte eyecatcher in het huis van het bruidspaar. Geven jullie met een hele groep een cadeau? Dan is het ook leuk om bijvoorbeeld een foto van de hele vriendengroep met het bruidspaar erop te laten afdrukken.

Huwelijksboom

Planten en bloemen staan ook wel symbool voor de liefde. De liefde wordt weleens vergelijken met een boom die moet groeien tot hij groter en sterker wordt. Wat is er nou leuker dan zo’n symbolisch cadeau? Geef een huwelijksboompje cadeau die het paar vervolgens in de tuin kan planten of in het huis kan neerzetten.

 Kadolijst

Gaan jullie binnenkort trouwen? Natuurlijk kan je gemakkelijk bovenstaande inspirerende cadeaus vragen, maar het is ook handig om een kadolijst samen te stellen. Zo weet je zeker dat je op de grote dag cadeaus in ontvangst neemt die echt in de smaak vallen. Niet alleen fijn voor jullie, maar ook voor de gasten! Op onze website kan je gemakkelijk een kadolijst samenstellen en de link vervolgens delen met de gasten.

Naast de online kadolijst helpen we je graag een handje op weg met de organisatie van de bruiloft. Onze planningtools nemen je een heleboel zorgen uit handen. Je weet zeker dat je niets over het hoofd ziet en doordat de tools naadloos op elkaar aansluiten, werkt het ook nog eens een stuk sneller om alles in goede banen te leiden. Handig!

 

Inspiratie

Ga je binnenkort trouwen of ben je misschien te gast op een bruiloft? In ons online trouwmagazine vind je alles over trouwen en de organisatie. Je vindt hier niet alleen inspirerende artikelen, maar ook handige checklists, tips en weetjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van onze serie destination weddings? In deze reeks artikelen komen verschillende droomlocaties voor een buitenlandse bruiloft aan bod. Kijk maar eens naar deze special over trouwen op Ibiza, trouwen in Rome of trouwen in het Caribisch gebied.


Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu

Gerelateerde producten

Bekijk alle bedankjes-en-cadeaus in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker