Favoriet

Trouwen in een tent: tips voor een prachtige buitenbruiloft

De vogeltjes fluiten, de natuur komt tot leven en je kan optimaal genieten van de zomerse temperaturen. Kortom, wat is er nou leuker dan een buitenbruiloft in de lente of in de zomer? Toch kan het Nederlandse weer al snel roet in het eten gooien. Een veilig alternatief voor de buitenbruiloft is trouwen in een tent. Ook leuk wanneer je in je eigen tuin wil trouwen. Maar hoe pak je zo’n bruiloft in een tent precies aan?

Je denkt misschien dat het organiseren van een bruiloft zo gepiept is. Je ouders hebben nog wel een partytent staan waar het feest kan plaatsvinden. Toch is het goed om na te denken over wat duurdere, maar betere alternatieven. Je kan een tent huren voor in je eigen tuin of voor op de trouwlocatie. Het aanbod aan tenten is ontzettend groot. Er zijn tenten in alle soorten, maten, kleuren en uitvoeringen.

Tent kiezen

Allereerst is het belangrijk om te bepalen wat voor tent jullie willen. Vind het feest plaats in de tent of fungeert het slechts als alternatief bij slecht weer? Moet het bestand zijn tegen alle weersomstandigheden? Hebben jullie nagedacht over de aankleding en het meubilair in de tent? Overleg met de tentverhuurder wat de mogelijkheden zijn en waar jullie aan moeten denken. Het is ook goed om bij andere leveranciers aan te geven dat het feest zal plaatsvinden in een tent. Zijn er voor de DJ op deze manier wel voldoende voorzieningen om zijn werk goed uit te oefenen?

Draaiboek

Daarnaast is het goed om een goed plan te maken. Naar aanleiding van jullie planning kunnen jullie bepalen welke extra maatregelen jullie moeten treffen. Vind het diner ook plaats in de tent? Bekijk dan hoeveel stoelen en tafels er nodig zijn, maar zorg ook voor een gezellige loungehoek in de tent. Denk bijvoorbeeld ook aan een dansvloer. Bij nat weer is de ondergrond waarschijnlijk niet comfortabel genoeg om op te dansen. Denk ook aan de bereikbaarheid van andere voorzieningen vanaf de tent. Is het voor de gasten gemakkelijk om de toiletten te bereiken of moet er misschien een houten looppad komen? Denk ook aan de verlichting.

Opbouwen tent

Wanneer je keuze op een bepaalde tent is gevallen, is het tijd om alles in goede banen te leiden. Overleg nog eens goed met de tentverhuurder en vraag ook na hoelang het opbouwen van de tent zal duren. Op die manier kan je de planning maken voor het aanleveren van materialen van andere leveranciers. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de catering, bloemen en muziek.

Voorzieningen

Daarnaast is het goed om de voorzieningen goed te regelen. Denk daarbij aan het toilet, maar ook aan de bereikbaarheid voor leveranciers. Soms zijn er ook bepaalde ontheffingen of vergunningen van de gemeente nodig in verband met geluidsoverlast. Houd ook rekening met parkeergelegenheid, veiligheid en bekijk hoe je eventuele beschadigingen aan de tuin of locatie kan voorkomen.

Inspiratie

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor een zomerse buitenbruiloft? In ons online magazine vind je inspirerende artikelen. Wat dacht je van deze tips voor trouwen met een hittegolf? Bekijk ook het artikel over de summer wedding.


Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu
Gerelateerde productenBekijk alle decoraties in de trouwshop