De top trouwlocaties van Rotterdam

Rotterdam kent talloze historische en eigentijdse locaties om elkaar het jawoord te geven. Wat dacht je van een ceremonie met uitzicht op het water of een plechtigheid in een bouwwerk met een bijzondere architectuur? Waar je ook naar op zoek bent: Rotterdam heeft voor ieder stel wel wat wils. Om je op weg te helpen hebben we onze favoriete trouwlocaties van Rotterdam voor je op een rijtje gezet.

Landgoed Artihove-Vidaa

Trouwen op een prachtig landgoed? Dat kan bij landgoed Arthihove-Vidaa, een officiële trouwlocatie in de gemeente Lansingerland in de omgeving van Rotterdam. Hier vind je eigenlijk alles wat je je maar wensen kan. Trouw op het sprookjesachtige eiland, wandel door de prachtig aangelegde tuinen en geniet van de veelzijdige natuur of authentieke, originele plekjes.

Voor de trouwerij heb je hier verschillende opties. Er zijn meerdere plekken waar de ceremonie kan plaatsvinden. Ook voor het diner en het feest is de keuze reuze. De verschillende locaties liggen op loopafstand van elkaar. Daardoor bieden jullie de gasten telkens een andere sfeer, maar hoeven zij niet de hele dag te reizen naar de verschillende locaties.

Uiteraard is deze locatie uitermate geschikt voor een buitenbruiloft. Zit het weer niet mee? Dan zorgt de organisatie voor een plan B. Zo komen jullie niet voor onverwachte verrassingen te staan. De organisatie heeft overigens enorm veel ervaring met het organiseren van feesten en bruiloften. Een speciaal wedding team zorgt ervoor dat alles tot in de puntjes wordt verzorgd. Ook fijn: in de omgeving vind je genoeg hotels waar jullie kunnen overnachten.

Restaurant Tinto op het lichtschip

Restaurant Tinto op het lichtschip is bij uitstek een van de meeste opvallendste trouwlocaties van Rotterdam. Zeg nou zelf: hoe vaak zie je een bruiloft op een lichtschip? Dit is je kans om het echt te ervaren. In het hartje van Rotterdam ligt dit rode vuurtorenschip. Samen met het gezelschap kan je genieten van een heerlijk diner in de sfeervolle restaurantruimte op het maindeck. De koks van het Tinto maken verrassende Spaans-Portugese gerechte of serveren geheel in stijl lekkere tapas voor de gasten. Liever een externe cateraar inhuren? Ook dat is mogelijk. Willen jullie een spetterend avondfeest? Dan is de feestruimte in het lowerdeck erg geschikt. Helemaal fijn: het feest mag tot 2 uur doorgaan op deze locatie.

Wie even wil uitrusten, kan terecht op één van de twee ruime terrassen met eigen bar. Geniet van het uitzicht en het zonnetje op je bol of laat hier een paar betoverende plaatjes schieten voor het trouwalbum. Dit alles maakt het lichtschip tot een ideale trouwlocatie. Stellen die hier zijn getrouwd, zijn dan ook lovend over deze locatie. Op TopTrouwen schrijft een recensent: ‘wij hebben een heerlijk middag/avond gehad op het rode schip. Alles was heel goed geregeld. Ook het feest verliep vlekkeloos. Bedankt Tinto!’

Restaurant Mooii

Mooii is genieten in een moderne en trendy sfeer zonder kapsones. ‘Echt Rotterdams, zo zou men kunnen zeggen, maar dan wel met internationale uitstraling’, schrijft het restaurant. Het terras van Mooii was het afgelopen jaar terug te vinden in de lijst van de 100 mooiste terrassen van Nederland. Het vormt een oase van rust en ligt aan het Gelderseplein. Niet zo gek dus dat dit restaurant in onze lijst met favoriete trouwlocaties in Rotterdam staat.

Het restaurant ligt in een van de best bewaarde gebieden van Rotterdam, de Oude Haven. Het pand deed vroeger naar verluid dienst als wijnpakhuis. Vanuit Mooii heb je uitzicht over de bekende Kubuswoningen uit de jaren ’70.Kortom: het is de ideale gelegenheid voor een betoverende ceremonie, maar ook voor een culinair diner of een feestelijke receptie. Het restaurant beschikt over meerdere zalen waardoor er altijd een plan B is bij slecht weer.

Museum Boijmans Van Beuningen

Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam beschikt over prachtige zalen met een rijke historie. De zalen dienden vroeger als directieruimten of bibliotheek en zijn nu omgetoverd tot schitterende ontvangstruimtes. Voor ieder gezelschap is er wat wils. Ga je voor een intieme, sfeervolle bruiloft of een grootse bruiloft met uitstraling? De variatie aan ruimtes leent zich voor zowel kleine als grote gezelschappen. In het totaal bestaat het museum uit vijf verschillende zalen.

In de verschillende zalen proef je de sfeer van de jaren ’30, maar geniet je van de huidige moderne faciliteiten. Wie voor groots gaat, kan Het Paviljoen huren. In deze bijzondere ruimte is maar liefst plek voor 400 gasten. Dineren in deze ruimte? Dat kan tot 300 personen. De cateringmogelijkheden zijn eindeloos. Ga voor een gevarieerd buffet of een luxe gangendiner.

Wil je een extra dimensie aan de trouwerij toevoegen? Giet het huwelijk geheel in thema en laat het gezelschap kennismaken met de collectie van het museum. Deskundige gidsen kunnen rondleidingen geven en meer vertellen over de historie.

Eau Lounge

Een betoverende ceremonie met uitzicht over de Willemsbrug én de Erasmusbrug? Bij Eau Lounge wordt dit alles werkelijkheid. Vanuit het terras kan je de wolkenkrabbers van Rotterdam bewonderen en genieten van het uitzicht op de bootjes, schepen en watertaxi’s. Dit restaurant wordt ook wel het best bewaarde geheim van Rotterdam genoemd omdat het een beetje verscholen ligt.

Bijzonder aan deze locatie is het open terras aan de Maas. Bij slecht weer kan het terras afgedekt worden. Dat houdt in dat jullie ook bij slecht weer buiten kunnen trouwen. Eau Lounge is geschikt voor zowel kleine als grote gezelschapen. De locatie is gezellig genoeg voor een intiem feest, maar er is ook genoeg ruimte voor grote groepen. Je kan hier al een bruiloft organiseren vanaf 20 personen tot maar liefst 250 personen.

 Over de organisatie hoef jij je geen zorgen te maken want alles wordt van begin tot eind voor jullie geregeld. Samen met de organisatie gaan jullie op zoek naar een passend pakket om jullie droombruiloft werkelijkheid te maken. De organisatie heeft veel ervaring met het organiseren van evenementen en werkt samen met een aantal vaste leveranciers. Een hapje eten met de gasten? Of je nou een bbq, buffet of walking dinner wil: het kan hier allemaal. Eau Lounge werkt samen met een goed aangeschreven catering om dit te bewerkstelligen.

Prachtig

Bij Prachtig ben je gegarandeerd van een onvergetelijke huwelijksdag. Je hebt een betoverend uitzicht over de Willemsbrug, de iconische Erasmusbrug en de dynamische Kop van Zuid. Een team van ervaren professionals staat voor jullie klaar om alles naar wens in te richten.

Op deze ‘prachtige’ locatie aan de Maasoever kan je kiezen voor een binnen- of buitenbruiloft. Bij slecht weer kunnen er eventueel tenten op het ruimte terras geplaatst worden. Naast de ceremonie is hier ook plek om het feest of het diner te laten plaatsvinden. Dineren bij Prachtig? Dan zal je versteld staan van deze culinaire beleving. De koks maken de lekkerste maaltijden voor jullie klaar, maar er kan ook voor een buffet gekozen worden.

Bij Prachtig is het mogelijk om te trouwen voor kleine en grote gezelschappen. Restaurant Prachtig kan zo’n 250 gasten kwijt en het feest mag hier tot in de late uurtjes doorgaan. Daarnaast is deze locatie makkelijk te bereiken per auto en met het openbaar vervoer.

Driemastzeilschoener Amazone

Het Driemastzeilschoener Amazone is een unieke locatie om op te trouwen in Rotterdam. Dit schitterende gevaarte is een officiële trouwlocatie van de gemeente. De plechtigheid dient aangemeerd plaats te vinden, maar daarna kunnen de trossen los voor een fantastische vaartocht met de gasten. Een bruiloft op de Amazone is gegarandeerd een onvergetelijke ervaring voor het gehele gezelschap.

Trouw je liever op een andere locatie? Dat kan, maar hoe leuk zou het zijn om vervolgens een varende receptie of een feest aan boord van de Amazone te organiseren? Het is hier namelijk ook mogelijk om een deel van de bruiloft op deze locatie te organiseren. De Amazone is goed uitgerust met de juiste faciliteiten. Zo beschikt het schip over twee bars, een luxueuze deksalon en twee lounges op het benedendek.

Culinair genieten met de gasten tijdens het diner? De koks toveren de beste gerechten uit de kombuis om jullie culinair te verwennen. Het is ook mogelijk om een externe cateraar in te huren. Op de boot kunnen maximaal 125 gasten plaatsnemen.

Festival Bruiloft Pijnacker

Niet ver van Rotterdam ligt een betoverende locatie. Dit landgoed in Pijnacker beschikt over authentieke bomen, uitgestrekte grasvelden en historische grachten. Deze prachtige locatie wordt door Festival Bruiloft Pijnacker beschikbaar gesteld. Hier zullen jullie gegarandeerd een droombruiloft beleveren. Wie van festivals houdt, moet hier zeker een kijkje nemen. Wat dacht je van een themabruiloft met bedoeïenententen en foodtrucks?

Voor slecht weer hoeven jullie in ieder geval niet bang te zijn, want jullie kunnen altijd uitwijken naar de naastgelegen boerderij de Notelaer. Samen met de gasten kunnen jullie hier genieten van een hapje en een spetterend avondfeest. In deze ruimte is plek voor zo’n 100 gasten. Mocht het weer toch meezitten, dan kunnen jullie een avondfeest organiseren in de openlucht bij een gezellige kampvuurcirkel.

Festival Bruiloft heeft ontzettend veel ervaring met het organiseren van bruiloften met het thema festival op verschillende locaties in heel Nederland. Zij kunnen alles van A tot Z regelen, maar uiteraard mag je ook zelf de touwtjes in handen nemen.

Lommerrijk

Op één van de mooiste plekjes aan het water van de Bergse Plas in Rotterdam ligt Lommerrijk. Geniet van de sfeervolle ambiance in de verschillende zalen of ga voor een betoverende buitenceremonie aan het water. Mocht het weer toch tegenvallen? Dan kunnen jullie altijd uitwijken naar één van de zalen in Lommerrijk.

In de bovenruimte is plek voor zo’n 400 gasten, maar voor intieme gezelschappen zijn er ook zalen tot 50 personen. Daarnaast beschikt deze locatie over voldoende parkeergelegenheid en een heerlijke keuken. De organisatie heeft veel ervaring met het organiseren van evenementen. Gastvrijheid, kwaliteit en betrouwbaarheid staan op nummer één bij Lommerrijk.







Gerelateerde producten

Bekijk alle decoraties/lampionnen in de trouwshop






Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker