De mooiste trouwlocaties op het strand van Nederland

Op een zomerse dag trouwen met de voetjes in het zand of juist een romantische winterbruiloft bij een bijzonder strandpaviljoen: Nederland heeft tientallen locaties aan het strand waar jouw droombruiloft werkelijkheid wordt. Zoek niet verder: wij hebben de mooiste trouwlocaties op het strand van Nederland voor je op een rijtje gezet.

Strandpaviljoen Zoomers – Castricum aan Zee

Bij Strandpaviljoen Zoomers kun je het hele jaar door trouwen aan zee. In de intieme Beach Lounge geniet je niet alleen van een uniek uitzicht, maar ook van een modern en warm interieur met sfeervolle tafelhaarden en een ongedwongen sfeer. Geef elkaar het jawoord op het strand om vervolgens aan de waterlijn te proosten met champagne. Droom weg met de ondergaande zon en laat je verrassen en door de heerlijke zeebries: het kan hier allemaal.

Dit strandpaviljoen is een officiële trouwlocatie. Naast de bruiloft kun je er ook voor kiezen om hier het diner en de receptie te laten plaatsvinden. Ga je voor een sfeervolle BBQ of een intiem diner? De keuze is aan jullie. In de keuken wordt gewerkt met verse, eerlijke en pure producten zodat de gasten echt culinair kunnen genieten. Als ultieme afsluiter gaan jullie uiteraard voor een dessert terwijl de gastjes pootje baden in de zee.

Beachclub Sunrise – Best

Op zoek naar een bijzondere locatie voor jullie droombruiloft? Bij Beachclub Sunrise in Best zijn jullie aan het juiste adres. Ieder jaar is er op deze locatie de mogelijkheid om de locatie te bezoeken en de mogelijkheden te ontdekken. Op deze dag zijn er verschillende bedrijven aanwezig die jullie kunnen helpen met de decoratie, muziek, entertainment en eventuele huwelijksvoorbereidingen. Handig: zo hebben jullie minder zorgen.

De bruiloften bij Beachclub Sunrise worden tot in de puntjes verzorgd. De organisatie heeft veel ervaring met het organiseren van feesten en is op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen. Zo bestaat jullie bruiloft altijd uit de juiste ingrediënten om er een succes van te maken.  Ga voor een officiële ceremonie op het ponton of een spetterend feest in de Buddha Lounge. Willen jullie een bruiloft met een unieke afsluiter? Vaar dan weg na de huwelijksceremonie in de Loveboat.

Paviljoen Boei 12 – Steendam

Paviljoen Boei 12 in Steendam ligt aan het prachtige Schildmeer. De locatie beschikt over twee unieke zalen die gemakkelijk naar wens ingericht kunnen worden. Daarnaast is het mogelijk om de zalen te combineren voor grotere gezelschappen.

Het terras van deze locatie biedt een uniek uitzicht over het Schildmeer. Via een groot grasveld bereik je het water. Geniet van prachtige vergezichten en ontdek samen met het gezelschap de prachtige zonsondergang.

Strandpaviljoen de Zeemeeuw – Noordwijk aan Zee

Of je nou gaat voor een romantische winterbruiloft of een zomerse Ibizawedding: trouwen kan bij strandpaviljoen de Zeemeeuw het hele jaar door. Op deze unieke locatie in Noordwijk aan Zee kunnen alle facetten van de bruiloft tot in de puntjes geregeld worden. Denk niet alleen aan de huwelijksvoltrekking, maar ook aan de receptie, het diner en een bruisende feestavond.

De locatie biedt je alles wat je op de grote dag maar kan wensen. Naast het unieke uitzicht over de vuurtoren en een heerlijke zeebries, heb je hier ontzettend veel faciliteiten tot je beschikking. Het paviljoen is uitgerust met drie bars, open haarden, tafels van strandhout, grillbars, een open keuken, strandjutters- en scheepscuriosa en een terras met tafelhaarden. Deze elementen zorgen voor een sfeervolle aankleding tijdens jullie droombruiloft.

De ceremonie vindt plaats in het paviljoen, maar als het weer het toelaat is het ook mogelijk om aan zee te trouwen. Ondanks de luxe uitstraling heeft het strandpaviljoen arrangementen op maat voor ieder budget.

Papa’s Beach House – Hoofddorp

Papa’s Beach House in Hoofddorp vormt een sprookjesachtige setting voor de grote dag. Deze locatie heeft binnen- en buitenmogelijkheden voor alle dagdelen van de bruiloft. Geef elkaar het jawoord onder de trouwboog terwijl de zonnestralen op jullie gezicht vallen of geniet van een culinair diner op het ruime buitenterras.

Deze locatie ligt midden in het Haarlemmermeersen Bos en wordt omgeven door water, een strandje en veel natuur. Alle elementen voor een romantische bruiloft zijn aanwezig op deze prachtige locatie. Voor de ceremonie is er een buitenpodium beschikbaar, maar dit podium is ook te gebruiken voor een spetterend concert met livemuziek of entertainment.

Fijn aan deze locatie zijn de alternatieven bij slecht weer. Zo is het mogelijk om het buitenterras bij slecht weer in zijn geheel te overdekken. Daarnaast hoeven jullie je geen zorgen te maken over de organisatie van de bruiloft. Papa’s Beach House heeft veel ervaring met het organiseren van feesten en bruiloften. Zij kunnen jullie op weg helpen en zorgen uit handen nemen.

SolBeach – Scheveningen

SolBeach in Scheveningen is een sfeervolle, hippe tent die ‘leven’ uitstraalt. Ideaal voor jullie droombruiloft aan het strand. Ga je enkel voor een receptie aan het strand? Of willen jullie hier ook een spetterend feest organiseren? Bij SolBeach is alles mogelijk voor zowel kleine als grote gezelschappen. De twee paviljoens van SolBeach zijn geschakeld waardoor het mogelijk is om een intieme sfeer te creëren, maar het is ook mogelijk om een beachfeest te organiseren tot wel 1000 gasten. 

SolBeach helpt jullie graag op weg met de organisatie van de bruiloft. Of het nou om een klein onderdeel gaat of om de organisatie van de volledige bruiloft. Jullie krijgen een gastheer of gastvrouw aangewezen die jullie helpt bij de organisatie. Hij of zij maakt in goed overleg met bijvoorbeeld de ceremoniemeester en het bedienend personeel keuzes.

Beachclub The Bing – Hoek van Holland

Beachclub The Bing in Hoek van Holland is een trendy strandclub met moderne faciliteiten en een sfeervolle uitstraling. Ideaal als locatie voor jullie droombruiloft. De club is zo ingedeeld dat het mogelijk is om een sfeervolle bruiloft te organiseren voor kleine en grote gezelschappen. Daarnaast zijn er binnen- en buitenmogelijkheden voor alle onderdelen van de bruiloft.

Ideaal aan deze locatie is het verharde pad richting zee. Dat zorgt ervoor dat bijvoorbeeld de trouwauto ook onderdeel kan uitmaken van prachtige bruidsfoto’s met de zee, het strand en de duinen als decor. Daarnaast is de locatie makkelijk te bereiken voor gasten en zijn er veel parkeerplaatsen. Als afsluiter is het hier ook mogelijk om een mooie vuurwerkshow te organiseren.

De locatie heeft veel ervaring met het organiseren van (onderdelen van) bruiloften. Ga voor een overheerlijk diner, uitgebreid buffet of een verrassende barbecue. Kortom: er zijn ontzettend veel mogelijkheden op deze locatie. Denk niet alleen aan het eten, maar ook aan entertainment en aankleding. De locatie biedt verschillende arrangementen voor verschillende budgetten, maar uit ervaring weten zij dat iedere bruiloft om maatwerk vraagt.

Club de Pier – Den Haag

Club de Pier in Den Haag mag absoluut niet ontbreken in deze lijst. Deze locatie boven zee is biedt jullie een prachtig uitzicht over de zee, het strand, de boulevard en natuurlijk het Kurhaus. De gasten kunnen hier genieten op het zonneterras, maar bij slecht weer zijn er ook voldoende mogelijkheden om de bruiloft binnen te laten plaatsvinden. De locatie is geschikt voor zowel kleine als grote groepen.

Willen jullie op deze locatie trouwen? Dan mogen jullie zelfs gratis een duo sprong van de Bungee Jump wagen. Extra spannend terwijl de gasten toekijken hoe jullie deze sprong in het diepe wagen. Na deze gewaagde ervaring is het tijd om heerlijk met de gasten te tafelen. Ga voor een uitgebreid diner of kies uit een van de vele buffetmogelijkheden. Ook leuk: een BBQ op het zonovergoten terras.

Paal 8 Hotel aan Zee – West aan zee

Trouwen op een eiland aan zee? Dan kunnen wij ons geen betere locatie bedenken dan Paal 8 Hotel aan Zee in Terschelling. Samen met het gezelschap zijn jullie hier ver verwijderd van de drukte van de vaste wal. Geniet hier van prachtige vergezichten, sfeervolle dorpjes, prachtige duinen en uiteraard echte gastvrijheid.

Trouw in de eeuwenoude vuurtoren de Brandaris of ga voor een huwelijksceremonie in de Doopsgezinde kerk. Stap letterlijk in het huwelijksbootje en trouw aan de kust of ga voor een ceremonie in het hotel Paal 8. De organisatie van het hotel helpt jullie graag om de juiste keuze te maken en het draaiboek voor de bruiloft goed in elkaar te steken. Samen met jullie gaan ze op zoek naar een bruiloft op maat die aan alle wensen voldoet.

Inspiratie

Op zoek naar meer inspirerende artikelen over trouwen? In ons online trouwmagazine vertellen we je graag meer met onze inspirerende artikelen en handige checklists. Heb je er bijvoorbeeld al eens over nagedacht om in één van deze attractieparken te trouwen? Liever trouwen in stijl? Bekijk dan dit artikel met onze favoriete kastelen voor je bruiloft.







Gerelateerde producten

Bekijk alle decoraties/lopers in de trouwshop






Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker