Favoriet

Trouwen in een kasteel: onze favoriete kastelen voor je bruiloft

Trouwen in een kasteel is als een droom die werkelijkheid wordt. Een statige binnenkomst via een mooie oprijlaan of een warm welkom als jullie de historische trap oplopen. Wie wil dat nou niet? Nederland kent ontzettend veel historische kastelen die zich lenen voor een prachtige bruiloft. Wij hebben onze favorieten kastelen als trouwlocatie voor je op een rijtje gezet.  

Kasteeldomein Chateau Thermes de Cugnon in Luxemburg

Op zoek naar een prachtlocatie voor jullie weddingweekend? Dan zijn jullie bij Kasteeldomein Chateau Thermes de Cugnon in Luxemburg aan het juiste adres. Dit luxe kasteel in de Ardennen opent de deuren voor een intieme bruiloft tot 50 personen. Jullie kunnen de locatie exclusief afhuren zodat je in alle privacy van de faciliteiten kunt genieten.

Deze locatie is niet alleen stijlvol, maar ook heel veelzijdig. Niet alleen kunnen hier alle onderdelen van de bruiloft plaatsvinden, maar ook zijn er 15 slaapkamers voor 40 gasten. Handig, na een druk weddingweekend kunnen jullie hier helemaal in stijl tot rust komen. Overige gasten kunnen eventueel overnachten in het nabijgelegen hotel. Het kasteel heeft voor het feest een capaciteit van 60 tot 65 personen.

Daarnaast is alles mogelijk op deze locatie. Jullie huren de locatie af waardoor zelfcatering ook tot de opties behoort. Natuurlijk kan de organisatie jullie ook een handje helpen bij het inschakelen van de juiste leveranciers. Naast de twee salons, een prachtige eetzaal en een professionele keuken staan er meer faciliteiten tot jullie dienst. Wat dacht je van de thermesruimten met overdekt en verwarmd zwembad, twee sauna’s en jacuzzi’s?

Eén bezoeker zegt op Toptrouwen het volgende over de locatie: ‘Wij hebben een fantastisch weddingweekend doorgebracht op dit kasteel met onze naaste familie en vrienden. Het kasteel is prachtig ingericht en wij hebben ons - mede door het mooie weer - heerlijk vermaakt in de jacuzzi's. Wij hebben tot laat in de avond op het terras gezeten met uitzicht over het dal en het bos.’

Kasteel Radboud in Medemblik

Kasteel Radboud in Medemblik is zeker één van de mooiste kastelen die Nederland rijk is. Dit 13-eeuwse kasteel vormt het ideale decor voor een prachtige bruiloft. De huwelijksvoltrekking kan hier plaatsvinden, maar je kan hier ook alleen het feest organiseren. Wie een echt Middeleeuws thema aan de bruiloft wil hangen, kan hier alle kanten op.

Niet alleen is het kasteel het ideale decor voor een middeleeuwse themabruiloft: het kasteel is ook nog eens verbonden aan een valkenier. In de Middeleeuwen had ieder kasteel een eigen valkenier en hiermee is deze historische traditie in ere hersteld. De nadruk van deze valkenier ligt op educatie en contact met bezoekers. Een geweldig animatiemoment dus op jullie huwelijksdag voor jong en oud.

In het kasteel vind je ook een museum dat gewijd is aan het dagelijks leven tijdens de Middeleeuwen. Ook is er een café aanwezig met keuken. Willen jullie een feestelijk diner of uitgebreid buffet? De organisatie van het kasteel laat dan een vaste cateraar invliegen die alles naar wens voor jullie inricht. Op Toptrouwen zegt een reviewer over deze locatie: ‘wij vonden het top. Alles perfect geregeld ook de catering van Mirjam Harding. Een mooie locatie en ook de kasteelvrouw Jannie was op en top.’

Kasteel de Vanenburg in Putten

Trouwen op een romantische locatie in een landelijke omgeving? Dat kan bij Kasteel de Vanenburg in het Gelderse Putten op de bosrijke Veluwe. Op een prachtig landgoed van maar liefst 55 hectare vind je dit bijzondere kasteel. Ontdek de betoverende kasteeltuinen, sfeervolle zaken en diversiteit aan ruimtes op deze locatie.

Alles is hier mogelijk: van burgerlijk- en/of kerkelijk huwelijk, diner, receptie tot spetterende feestavond of als afsluiter een overnachting in de romantische bruidssuite. De huwelijksvoltrekking kan plaatsvinden in de Van Pallandtzaal in het kasteel of in de prachtig gedecoreerde Oranjerie. Mooi weer? Dan kan je elkaar het ‘ja-woord’ geven in de kasteeltuin bij de Theekoepel. Wie een kerkelijke ceremonie wil, kan trouwen in de Oranjerie. Hier vinden zich heen pijporgel en vleugel voor een muzikale omlijsting van de ceremonie.

Ook in het Grand Café of in het Groot Auditorium kunnen jullie onderdelen van de bruiloft laten plaatsvinden. Deze sprookjesachtige locatie is niet alleen ideaal door de diversiteit aan ruimtes en de prachtige omgeving, maar ook door de goede dienstverlening van de organisatie. Zij helpen je met alle liefde om jullie wensen uit te laten komen. De organisatie heeft veel ervaring in het organiseren van bruiloften en weet de weg in de industrie. Een recensent op Toptrouwen zegt over deze locatie: ‘het was een geweldige bruiloft op een prachtige locatie. Alles was perfect geregeld en wij hebben enorm genoten. Echt een aanrader!’

Ook de bruidsfotograaf zal zich goed vermaken rondom het kasteel. De locatie leent zich uitstekend voor een mooie shoot bij de mooie waterpartijen, het reusachtige landgoed en de prachtig aangelegde kasteeltuinen. Na een inspannende dag kunnen jullie heerlijk tot rust komen in de bruidssuite. De gasten kunnen ook verblijven op het landgoed. De kamers liggen verspreid over het landgoed rondom het kasteel.

Fundatie van Renswoude in Utrecht

De Fundatie van Renswoude in Utrecht behoort absoluut in de lijst van onze favoriete kastelen. Dit 18-eeuwse monumentale pand beschikt over een bijzondere stadstuin in het historische Utrechtse Museumkwartier. Hier wordt je echt ondergedompeld in barokke pracht en krijg je ook nog eens alles wat je nodig hebt.

Wie hier wil dineren, kan dat in de imposante Regentenkamer, bijzondere Collegezaal of in de Historische keuken. Mooi weer? Dan kan de huwelijksvoltrekking in de tuin plaatsvinden voor een extra beleving. Wat wij helemaal speciaal vinden aan deze locatie is de mooie ligging in het water. Dat biedt jullie de mogelijkheid om per boot op de locatie te arriveren! Een bruiloft organiseren kan hier van 5 tot ongeveer 50 personen.

De Fundatie van Renswoude beschikt over prachtige ornamenten, kroonluchters en kunstwerken. Dit alles is nagenoeg in originele staat. Dat maakt deze locatie ideaal voor een statige, romantische bruiloft. Het is oorspronkelijk gebouwd als internaat voor weesjongens.

Kasteel Henkenshage in Sint-Oedenrode

Een sprookjesachtig huwelijk in een kasteel? Kasteel Henkenshage is met stip het mooiste kasteel van Noord-Brabant. Niet alleen is het kasteel van binnen betoverend, maar de locatie beschikt ook over een prachtige binnenplaats en een betoverende kasteeltuin. De huwelijksvoltrekking kan hier zowel binnen als buiten plaatsvinden.

Binnen in het kasteel vind je drie prachtige zalen. De Van Coehoorn-zaal wordt hoofzakelijk gekozen om het huwelijk te voltrekken. De tweede zaal is de Genraal Jean Phillippe-zaal die zich uitstekend leent voor een feestelijk diner. Op zoek naar een mooie zaal voor het feest? In dat geval kan je terecht in Het Koetshuis. De zalen worden helemaal omgetoverd naar wens, maar bij mooi weer kan een groot deel buiten plaatsvinden. Denk bijvoorbeeld aan het aansnijden van de bruidstaart in de binnenplaats of een huwelijksvoltrekking op het romantische eiland binnen de grachten.

De organisatie heeft veel ervaring met het organiseren van bruiloften en helpt jullie graag op weg. De beste cateraars staan voor jullie klaar en ook voor andere leveranciers is niets teveel gevraagd. Trouwen kan op deze mooie locatie vanaf een gezelschap van 20 personen tot maar liefst 600 personen.

Na deze dag zijn jullie moe en voldaan. Wel zo fijn als jullie snel naar bed kunnen! Bij kasteel Henkenshage hebben jullie de mogelijkheid om na het feest de romantische bruidssuite te betreden. In de ochtend genieten jullie lekker na van deze bijzondere dag tijdens een lekker ontbijt.

Kasteel als trouwlocatie

Ben je op zoek naar het perfecte kasteel voor jouw droombruiloft, maar staat de juiste locatie niet in deze lijst? In onze online gids vind je tientallen kastelen in Nederland (en in het buitenland) die je zullen betoveren. Wij zijn bijvoorbeeld ook fan van het Stadskasteel Oudaen in Utrecht en Kasteel Limbricht in Limburg. Bekijk alle kastelen en landhuizen in onze online trouwlocatiegids.

Inspiratie

Het vinden van de trouwlocatie is een essentieel onderdeel bij de organisatie van de bruiloft. In ons online trouwmagazine geven we daarom een aantal tips die je helpen bij het vinden van een geschikte trouwlocatie. De unieke trouwlocatie gevonden? Vergeet niet om deze vragen te stellen bij het boeken van unieke trouwlocaties.


Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu
Gerelateerde producten

Bekijk alle decoraties in de trouwshop