De top 10 trouwlocaties van Gelderland

In de Gelderse streken wachten ontzettend veel bijzondere trouwlocaties op je. Wij snappen heel goed waarom jullie elkaar het ja-woord willen geven in deze provincie. Ga bijvoorbeeld voor een landelijke omgeving in een betoverend kasteel en ontdek de wonderschone provincie Gelderland. Moeite met kiezen? Geen zorgen. Wij delen onze top 10 trouwlocaties van Gelderland met je.

Kasteel de Vanenburg

Een reviewer op TopTrouwen zegt het volgende over trouwen bij kasteel de Vanenburg: ‘het wat een geweldige bruiloft op een prachtige locatie. Alles was perfect geregeld en wij hebben enorm genoten, echt een aanrader.’ Niet zo gek want deze locatie ligt op een prachtig landgoed van 55 hectare. Ontdek de diversiteit van de verschillende zalen en ruimtes en ga voor een prachtige trouwreportage in de schitterende kasteeltuinen.

Door de veelzijdigheid van deze locatie is hier vrijwel alles mogelijk. Ga je voor een binnen- of buitenbruiloft? Willen jullie na de grote dag overnachten in het kasteel? De locatie is een officiële trouwlocatie van de gemeente Putten. Trouwen kan hier in de mooie Van Pallandtzaal of in de kasteeltuin bij de Theekoepel. Wil je een kerkelijke inzegening? Ga dan naar de Oranjerie waar zich een pijporgel en vleugel bevinden voor een muzikale omlijsting van het gebeuren.

Meer weten van dit kasteel? Bekijk dan eens onderstaande video.

https://www.youtube.com/watch?v=KoYhI83MM4I

Hoefslag Barneveld

Hoefslag Barneveld is een karakteristieke hofstede landelijk gelegen aan de rand van de Veluwe. Hoefslag is ingericht met authentieke elementen uit pubs, kerken en kloosters en vormt een warm geheel. En weet je wat echt romantisch is? Met een beetje geluk kan je hier buiten trouwen onder de hooiberg.

In culinair opzicht laat Hoefslag niets aan het toeval over. Ga voor een overheerlijk diner met de gasten of geniet van superlekkere hapjes tijdens de receptie. De gerechten worden uitsluitend met dagverse (streek)producten gemaakt. Het menu kunnen jullie samen met de organisatie samenstellen. Wat dacht je van een walking diner of een themabuffet? Ook leuk: live cooking.

Party accommodatie ’t Olde Schop

Bij Party accommodatie ’t Olde Schop kan de trouwdag van begin tot eind plaatsvinden. Handig als jullie tijdens de grote dag op een en dezelfde plek willen vertoeven met de gasten. De accommodatie heeft veel ervaring met het organiseren van bruiloften en kan jullie goed op weg helpen. Heb je vragen over de bruidsfotografie, entertainment of de bruidstaart? Schroom niet om je vragen te stellen.

Een Reviewer op TopTrouwen geeft deze trouwlocatie een 10 en dat snappen wij heel goed. “Wat een geweldige locatie. De service, de sfeer en vooral de gezelligheid en kwaliteit maakte onze huwelijksdag echt top! ’t Olde Schop hoort dus ook echt op de site thuis. Een echte aanrader voor elk moment.” De locatie is daarnaast ontzettend sfeervol ingericht en heeft een fijne binnentuin waar je samen met de gasten kan genieten van het zonnetje.

Restaurant de Salentein

Restaurant de Salentein ligt op het prachtige landgoed de Salentein in het voormalige koetshuis. In dit sfeervolle restaurant bevinden zich de zalen de Dorsmolen en de Lindezaal. Menig bruidspaar heeft elkaar in de Dorsmolen het jawoord gegeven. Wil je alleen dineren op deze locatie? Dat is hier mogelijk tot zo’n 120 gasten.

Tijdens het diner staat jullie een culinaire verassing te wachten. Laat je verwennen door de witte brigade van restaurant de Salentein met gerechten die met aandacht zijn bereid en in een bijzondere ambiance worden geserveerd. Combineer de gerechten met bijzondere wijnen van de Salentein Family of Wines uit Mendoza en Argentinië voor een optimale smaakbeleving.

De dag afsluiten met een spetterend feest? Dat kan in de Dorsmolen. De zaal kan zelfs uitgebreid worden met de Lindezaal waardoor er plek is voor zo’n 250 gasten. Ook fijn: de plek is goed bereikbaar voor gasten en er is voldoende parkeergelegenheid.

Huis de Salentein

Hierboven hadden we het al even over restaurant de Salentein. Je bruiloft is pas echt compleet wanneer je een diner bij dit restaurant combineert met een trouwerij in Huis de Salentein. In dit monumentale pand ga je weer even terug in de tijd. Het sprookjeskasteel kenmerkt zich door een klassieke grandeur in combinatie met moderne details.

Tijdens de bruiloft hebben jullie de beschikking over de hele begane grond. Ga je voor een grootse bruiloft? Dan is het mogelijk om het gehele huis af te huren. Trouwen doen jullie in het stijlvolle Prentenkabinet. Hier is plek voor 40 personen. In totaal beschikt het huis over zeven ruimtes die gecombineerd kunnen worden.

Meet & Eat Heerde

Meet & Eat Heerde is populair onder reviewers op TopTrouwen. Gemiddeld krijgt deze locatie een score van 9,3. Pluspunten die worden genoemd zijn de goede bediening, gezellige sfeer, goede organisatie en overheerlijk eten. Een reviewer zegt: ‘het buffet was van goede kwaliteit en de zalen waren sfeervol. Het arrangement was in overleg zeer flexibel aan te passen. Zo hadden wij ervoor gekozen om aan het einde van de avond een zak patat te doen.’

Het partycentrum staat inmiddels al 120 jaar garant voor gastvrijheid. Door de jarenlange ervaring weten zij je goed te begeleiden. In overleg zijn er veel variaties mogelijk en kunnen jullie alles naar wens inrichten. Meet & Eat Heerde beschikt over twee feestzalen en een ruime dansvloer. Het gebouw is voorzien van airconditioning.

Landgoed Avegoor

Middenin de eeuwenoude beuken- en eikenbomen ligt het historische landhuis Avegoor. Deze idyllische trouwlocatie op de Veluwe beschikt over drie bijzondere restaurants. Een aansluitend diner met de gasten is hier altijd een culinaire belevenis. De drie restaurants hebben ieder een eigen stijl.

Landhuis Avegoor staat garant voor ontzettend veel stijl en klasse. De verschillende zaalaccommodaties zijn luxe uitgerust en de sfeervolle lounge beschikt over een open haard. Bijkomen na de trouwerij? Geniet dan van een betoverende bruidssuite of kom even bij in het overdekte en verwarmde zwembad of in de sauna. Het landhuis beschikt over meer dan 70 hotelkamers waardoor een wedding-weekend tot de mogelijkheden behoort.

Rondom landhuis Avegoor vind je prachtige plekjes voor een unieke fotoreportage. Het wandelpark is zo’n negen hectare groot waardoor je altijd wel een betoverend plekje zal vinden. Trouwen kan hier tot 200 gasten. Het landgoed heeft voor het bruiloftsfeest een capaciteit van zo’n 500 gasten.

Bilderberg Kasteel Doorwerth

In de gemeente Renkum ligt het kasteel Bilderberg Doorwerth. In dit historische gebouw vind je een statige Ridderzaal, de Jac. P. Thijssezaal en de Torenkamer. Op deze locatie vind je veel verborgen geheimen en het vormt daarmee een mooi decor voor jullie huwelijksceremonie. Da voor een vintage ceremonie in de boomgaard, een diner met foodtrucks met uitzicht op het kasteel of nodig het gezelschap uit voor een diner in de tuigkamer.

Als jullie willen trouwen op deze officiële locatie kunnen jullie ervoor kiezen om buiten of binnen te trouwen. Afsluitend een spetterend avondfeest? Ontdek dan het romantische Koetshuis van het kasteel. Je wordt hier verwelkomd door 180 brandende kaarsen. Er is hier plek voor zo’n 350 gasten.

Kasteel de Schaffelaar

Via de oprijlaan bereik je kasteel de Schaffelaar. Wandel over het landgoed naar het bordes. Vervolgens wandel je drie treetjes op en loop je door de kasteeldeuren. Hier krijg je meteen een sprookjesachtig gevoel. Ontdek reusachtige kroonluchters, stijlvolle haarden, sierlijke plafonds en zelfs een sterrenhemel.

De verschillende ruimtes in het kasteel zijn stuk voor stuk een verrassing voor het oog. De lichte ruimtes zijn sfeervol ingericht met warme kleuren en natuurlijke materialen zoals fluweel, grof linnen en juten. Het fijne aan deze locatie is dat alle onderdelen van de bruiloft hier kunnen plaatsvinden: van fotoshoot tot ja-woord, van borrel tot receptie. Dat scheelt een hoop reistijd en door de verscheidenheid aan zalen kan je het gezelschap iedere keer opnieuw een unieke sfeer meegeven. De Schaffelaar is geschikt voor zowel kleine als grote gezelschappen.

Heerlickheijd van Ermelo

De Heerlickheijd van Ermelo is geheel in de stijl van Chateau de Versailles, het zomerpaleis van de Zonnekoning Louis XIV gehuld. Op deze bijzondere plek in het Gelderse Ermelo vind je een grandeur die bijna on-Nederlands is. De sfeervolle locatie is sprookjesachtig en vormt daarmee het ideale decor voor jullie droombruiloft.

Het fijne aan deze locatie is dat letterlijk alles mogelijk is: de bruidsmake-up in de eigen beautysalon, de fotoshoot in een prachtig aangelegde Franse tuin, de trouwplechtigheid in Het Prieel en het aansnijden van de bruidstaart op het bordesterras. Om het nog maar niet te hebben over een overheerlijk diner met jullie naasten, een bruisende feestavond en de huwelijksnacht in een prachtige bruidssuite.

Ga je voor groots? Je hoeft niet bang te zijn dat jullie moeten schrappen in de gastenlijst. Alleen al in de van den Tweel zaal kunnen jullie 650 mensen kwijt tijdens het bruisende avondfeest. Liever kleinschalig? Ook voor kleine gezelschappen zijn er sfeervolle ruimtes in de Heerlickheijd van Ermelo.

Inspiratie

Bekijk hier alle trouwlocaties in Gelderland. Ben je op zoek naar meer inspirerende artikelen over de organisatie van de bruiloft? Je vindt het allemaal in ons online trouwmagazine. Hier vind je niet alleen de mooiste, leukste en betoverende trouwlocaties, maar ook veel tips, tricks en checklists om jouw dag onvergetelijk te maken.







Gerelateerde producten

Bekijk alle decoraties/lopers in de trouwshop






Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker