Fingerfood op jullie bruiloft

Ben jij die standaard hapjes op een bruiloft ook beu? Ga dan voor de trend van dit moment; hippe fingerfoods! Eigenlijk een hippe benaming voor kleine hapjes en amuses. Met verschillende (gezonde) gerechtjes is er voor iedereen wat wils en net weer even iets anders dan een schaal vettige bitterballen.

Fingerfood of een walking dinner is geschikt als hapje op de receptie of het bruiloftsfeest. De naam fingerfood is afkomstig omdat de hapjes worden gegeten tussen uw duim en uw wijsvinger. Maar de hapjes kunnen ook gepresenteerd worden op lepels, in glaasjes of op mooie bordjes. Een hapjesparade kan worden uitgeserveerd door horecapersoneel of op een mooie tafel worden gepresenteerd. Die keuze is aan jullie.

Inspiratie voor fingerfood

Hierbij een greep uit de honderden recepten voor fingerfoods op jullie bruiloft.

Warme bereidingen

  • Mini kipsaté
    Lekker (pittige) kipsaté lust bijna iedereen! Geserveerd met een lekker sausje of authentieke pindasaus. Voor een mannelijke touch, laat de kipspiesjes braden op de grill.
  • Beef Teriyaki
    Een old-time favoriet, de Beef Teriyaki. Malse biefstukpuntjes in een lekker gekruid sausje. Serveer hier wat sojasaus bij om het spiesje in te dompelen.
  • Spaanse gehaktballetjes
    Onmisbaar tussen de tapas. Een lekker Spaanse bereiding van de Hollandse gehaktbal met een pittig rood sausje.
  • Bitterballen in een modern jasje
    Bijvoorbeeld met een vulling van kreeft, garnalen of zwezerik.
  • Gamba spiesjes
    Bijvoorbeeld aangemaakt met een piri-piri marinade.
  • Pasteitjes
    Hiervoor zijn verschillende vullingen te bedenken. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor de authentieke vulling met ragout.
  • Springrolls
    Dit zijn een soort loempia’s alleen dan gemaakt van rijstvellen en niet gefrituurd. Een veel gezonder alternatief dus. Ook voor de vegetarische gast. Je kunt er allerhande groenten in verwerken, maar ook lekkere kip. Serveer de springrolls met een lekkere dip. Bijvoorbeeld Tamari of Shoyu.
  • Bruschetta
    Is een gegrild broodje ingesmeerd met knoflook, besprenkeld met lekkere olijfolie zout en peper. Ook heerlijk met een beleg van sappige tomaten en basilicum.

 

Koude bereidingen

  • Brood lolly’s
    Liefhebbers van brood, eat your heart out! Broodlolly’s zijn een leuk alternatief voor saaie Kaiser broodjes. Met een lekkere hartige vulling zijn ze naast een lust voor het oog, ook om van te smullen!  
  • Sushi en Sashimi
    Een trend van dit moment; Sushi en Sashimi. Niet iedereen is gek op rauwe vis, dus zorg ook voor varianten met komkommer, avocado en gebakken ei.
  • Coquilles
    Een zeevrucht. Je komt ze ook wel tegen als sint-jakobsschelpen, Coquille Saint Jacques of scallops. Variatie tip: coquilles met serranoham.
  • Wraps
    Met gerookte zalm, lekkere oude kaas of een vegetarische variant.
  • Spiesje met Galia meloen en parmaham
    Een klassieke combinatie die het altijd goed doet op feesten en partijen!
  • Mini bonbon van gerookte zalm en Hollandse garnalen
    In plaats van een standaard garnalencocktail. Een lekker frisse bonbon, zo uit de zee!
  • Rosbiefrolletjes
    Te vullen met verschillende vullingen.
  • Vitello Tonato
    Een populair Italiaans gerechtje. Een spannende combinatie van tonijn met dungesneden kalfsvlees gegarneerd met kleine kappertjes.

 

Welk gerecht mag niet ontbreken op jullie bruiloft?












Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker