Kies je voor een fotograaf en/of videograaf?

Na een onvergetelijke bruiloft willen jullie nog lang nagenieten. Mooie herinneringen worden door een fotograaf vastgelegd in het trouwalbum of door een videograaf in de trouwvideo. Maar wanneer kies je nou voor een fotograaf en wanneer voor een videograaf? Of is het beter om zowel een fotograaf als videograaf in te schakelen voor een mooie weergave van de bruiloft? We helpen je graag een handje op weg.

De foto’s en eventueel de trouwvideo zijn een ontzettend belangrijk onderdeel van de – organisatie van – de bruiloft. Ze vormen niet alleen een mooie herinnering, maar zijn het tastbare bewijs van de bruiloft. Niet zo gek dus dat je goed wil nadenken over het inschakelen van een fotograaf en/of videograaf.

Professionele bruidsfotograaf

Maak een verstandige keuze en ga niet voor een amateur. Leuk dat je neefje goed overweg kan met een camera, maar een professionele bruidsfotograaf kan de herinneringen op de meest intense manier vastleggen. Hij of zij heeft ontzettend veel ervaring met het fotograferen en filmen van bruiloften en weet precies welke instellingen nodig zijn om de emotie zo puur mogelijk op beeld te krijgen. Bespaar dus niet op de kosten van een bruidsfotograaf.

Nu je een deel van het budget hebt gereserveerd voor de kosten van mooie beelden, is het goed om te bedenken wat jullie willen. Ga op zoek naar een professionele bruidsfotograaf en zoek met minstens drie personen contact. Bereid je goed voor op een eventuele kennismaking en bedenk of de sfeer van de fotograaf bij jullie past. Hak de knoop door en ga voor een fotograaf waar jullie een goede klik mee hebben.

Goede afspraken maken

Vervolgens is het belangrijk om goede afspraken te maken over de bruiloft. Vertel wat jullie van de professional verwachten en vraag ook wat er voor hem nodig is. Denk bijvoorbeeld ook aan het avondeten van de beste man of vrouw: je wil immers niet dat de fotograaf uitgehongerd rondloopt op de grote dag en de kwaliteit van de foto’s daardoor achteruit gaat. Het zijn allemaal zaken om bij stil te staan.

Wanneer je hebt besloten om een fotograaf in te schakelen, is het goed om na te gaan of je ook een videograaf op de bruiloft wil. Wij raden aan om altijd voor een fotograaf te gaan en optioneel een trouwvideograaf in te schakelen. De foto’s vormen de basis voor het trouwalbum en zijn gemakkelijker deelbaar. Leuk om vervolgens aan de muur te hangen in jullie huis, om in te stellen als profielfoto op sociale mediakanalen en om te delen met vrienden en familie.

Keuze maken

Een video is uiteraard ook een mooie herinnering, maar niet handig als basis. Wanneer jullie budget over hebben, is het maken van een trouwvideo echt een mooie toevoeging. De trouwvideo is helemaal hot en ideaal om te delen met gasten. Ook leuk: plan na de bruiloft een leuke dag om met een deel van het gezelschap de video te bekijken. Het is niet alleen een mooie herinnering voor jullie, maar ook voor de gasten. Misschien konden bepaalde mensen niet aanwezig zijn op de bruiloft. Door de trouwvideo te delen kunnen jullie de herinnering op een intense manier met deze mensen delen.

Een trouwvideo is ook een mooie toevoeging wanneer jullie kiezen voor een intieme bruiloft. Misschien hadden jullie een kleine bruiloft om de kosten te drukken, maar het kan ook zo zijn dat jullie het moment zelf met de belangrijkste mensen in jullie leven wilden delen. Wat de reden ook was: met een trouwvideo kunnen jullie dit mooie moment achteraf delen met de hele wereld.

Samenwerking

Wie kiest voor een fotograaf en videograaf, moet goed nadenken over de samenwerking van deze partijen. Je wil immers niet dat deze professionals de hele dag in het oog van de gasten springen. Bespreek dit goed met de verschillende partijen. Sommige bedrijven kunnen een pakket aanbieden voor het maken van prachtige foto’s en een intense trouwvideo. Op die manier heb je twee vliegen in een klap.

Zorg dat de verschillende partijen met elkaar in gesprek gaan over hun aanpak. Je wil immers niet dat de fotograaf een heel ander beeld van de bruiloft geeft dan de videograaf. Het is daarom vaak goed om met een partij in zee te gaan die alles voor je kan regelen. Op die manier zijn de stijlen goed op elkaar afgestemd en ben jij volledig ontzorgd op de grote dag.

Een persoon

Wil je voor een fotograaf en videograaf in één gaan? Tip: ga niet voor een fotograaf die tegelijkertijd de video maakt. Dezelfde beelden kunnen immers nooit tegelijkertijd vastgelegd worden op foto en video. Ook ligt de focus van een persoon bij twee onderdelen waardoor de kwaliteit achteruit gaat. Denk hier dus goed over na. Het kan een mooie kostenbesparing lijken, maar je ziet dit duidelijk terug in zowel de foto’s als de video.

Fotograaf en videograaf inschakelen

Meer weten over het inschakelen van een videograaf? Lees het in het artikel: waarom je een trouwvideo moet laten maken.

Inspiratie

Alles weten over – de organisatie van – de bruiloft? We helpen je graag op weg in ons online trouwmagazine. Je vindt hier niet alleen handige tips en inspirerende artikelen, maar ook checklists zodat jouw droombruiloft op rolletjes verloopt. Wil je meer hulp bij het organiseren van jouw bruiloft? Check dan onze handige planningtools. Op die manier kan je gemakkelijk jullie bruiloft plannen. Toptrouwen ondersteunt je niet alleen met een handige to-do tool, maar ook met een cadeaulijst. Ook fijn: je stelt gemakkelijk online je gastenlijst samen.Gerelateerde producten

Bekijk alle disposable-cameras in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker