Bloemen in je haar op je bruiloft

Alles is beter met bloemen. Fleur niet alleen de trouwlocatie op met een mooi bloemdetail, maar ga ook voor een subtiele versiering of draag het als haaraccessoire. Wat dacht je van een mooie bloemenkrans, bloemenhaarband of een losse bloem die jouw bruidskapsel nog beter laat uitkomen? In dit artikel lees je alles over bloemen in je haar op je bruiloft.

Bloemen in je haar is niet voor niets hot. Het is een mooi detail en kan de finishing touch van je bruidskapsel vormen. Bloemen zorgen voor een elegante, vrouwelijke look. Een goede voorbereiding is echter noodzakelijk. Niet alle bloemen zijn geschikt om te gebruiken. Ook kan je bijvoorbeeld geen sluier dragen wanneer je een bloemenkrans in je haar wil. Kortom: je moet keuzes maken.

Wil je een enkele bloem of ga je voor meerdere bloemen? Dan kunnen deze in een vlecht worden gestoken. Een echte aanrader wanneer je lang haar hebt. Leuk wanneer je een bohemian of romantische look wil creëren. Inspiratie nodig? We hebben een aantal leuke voorbeelden voor je op een rijtje gezet.

Je kan er ook voor kiezen om je kapsel op te steken en daar de bloemen in te verwerken. Dit geeft een elegante en klassieke uitstraling. Je kan er ook voor kiezen om slechts een deel van je haar in te laten vlechten waardoor de bloemen een soort krans vormen. 

Wil je een look met een mooie bloemenkrans? Dit is een mooie optie wanneer je het haar graag los wil dragen. Liever geen zware krans op je hoofd, maar wel dezelfde uitstraling? Laat de bloemen dan mee invlechten met het haar. Hieronder een paar sfeerbeelden die je op weg zullen helpen.

Als we kijken naar de voorbeelden zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Sommige bruiden gaan voor een enkele subtiele bloem, waar andere bruiden liever voor een uitbundige krans kiezen. Ook zien we de middenweg van de halve krans of meerdere kleine bloemen. Waar je keuze ook op valt de bloemen zorgen er niet alleen voor dat je een prachtige uitstraling hebt op de grote dag, maar ook dat je kapsel goed tot zijn recht komt. Daarnaast is het een mooie aanvulling voor de trouwfoto’s.

Behoud van bloemen

Ben je overtuigd? Wanneer je gaat voor bloemen in je haar, is het goed om dit te bespreken met een professional. Hij of zij kan je meer vertellen over het behoud van de bloem(en) tijdens de grote dag. Je wil immers niet dat je kapsel halverwege de dag uit elkaar valt of verwelkt. Een bloemist kan een mooie bloemenkrans maken die volledig is afgestemd op jouw trouwjurk en andere details.

Wie wil dat de bloemen tot in de late uurtjes goed blijven, kan beter gaan voor droge varianten. Denk bijvoorbeeld aan lavendel, gipskruid, eucalyptus en kruiden zoals rozemarijn. Liever een grote opvallende bloem? Vraag de bloemist dan om advies en probeer het eens een dag uit. Op die manier weet je van tevoren hoe het voelt en hoelang de bloem meegaat. Is de grote dag aangebroken? Houd de bloemen dan in de koelkast voor je deze in je haar doet. Daardoor blijven de mooie versieringen langer goed. Vergeet je niet om de fotograaf een paar foto’s van je te laten maken wanneer de bloemen nog op zijn verst zijn?

Haarstylist

Naast de bloemist is het ook belangrijk om de haarstylist en/of kapper in te lichten. Kan zij de bloem in je kapsel verwerken en wat heeft zij liever? Werkt zij bijvoorbeeld graag met een corsage of geeft zij de voorkeur aan losse bloemen? Het is ook goed om na te gaan hoe de bloemen aan elkaar worden gebonden. Dit kan bijvoorbeeld met een steeltje of op een ijzerdraadje. De haarstylist kan zich op die manier goed voorbereiden waardoor alles vlekkeloos verloopt op de grote dag.

Inspiratie

Op zoek naar meer inspirerende artikelen? Of je nou op zoek bent naar leuke artikelen over het bruidskapsel of over de organisatie van de bruiloft: je vindt er alles over in ons online trouwmagazine.  Heb je bijvoorbeeld al nagedacht over een corsage voor de bruiloft?


Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu

Gerelateerde producten

Bekijk alle accessoires/bruidsboeketten in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker