Top 5 trouwlocaties Friesland

Friesland is een ontzettend veelzijdige provincie. Ontdek de meest prachtige trouwlocaties in Friesland: in de natuur, aan het water of geef elkaar het ja-woord op een zeilschip. Kortom: alles is mogelijk in deze noordelijke streek. Wij helpen je graag op weg en hebben onze top 5 trouwlocaties in Friesland voor je op een rijtje gezet.

Paal 8 Hotel aan Zee

De Waddeneilanden behoren natuurlijk ook tot onze Friese provincie. En zeg nou zelf: wat is er mooier dan trouwen aan het strand? Ver weg van de drukte van de vaste wal vind je Paal 8 Hotel aan Zee in Terschelling. Geniet van de eindeloze stranden, prachtige vergezichten, mooie locaties, gezellige dorpjes en prachtige duinen die dit eiland rijk is.

Combineer de trouwerij met een ceremonie in de eeuwenoude vuurtoren de Brandaris, het Doopsgezinde kerkje of op het water. Vervolgens kunnen jullie de gasten ontvangen bij het hotel en heerlijk dineren. Liever alles op een locatie? Dat kan hier ook. Paal 8 Hotel aan Zee ligt bovenop de duinen van West aan Zee. Daardoor hebben jullie een prachtig uitzicht. Na het feest kunnen jullie eventueel samen met de gasten een nachtje overblijven om de volgende dag na te praten over een prachtige dag.

Tsjerke en restaurant Stranders

In het Friese Terherne ligt een sfeervolle, authentieke Fryske Tsjerke. Dit kerkje vormt het ideale decor voor een chique, romantische bruiloft. Restaurant Stranders beheert deze prachtige trouwlocatie en gaat graag met jullie in gesprek om de dag van jullie leven te verwezenlijken.

Het fijne van dit alles: je kunt hier trouwen in de kerk, maar niet voor de kerk. Ook wanneer jullie bijvoorbeeld niet gedoopt zijn, is het mogelijk om hier te trouwen. Een BABS zal jullie huwelijk voltrekken. De kerk is ingericht met nagenoeg witte, chique soberheid zonder religieuze elementen. Op de grote dag wordt de kerk extra mooi gedecoreerd.

Om de ceremonie extra bijzonder te maken, kunnen jullie een entree maken per antieke koets met paard. Ook leuk: ga voor een aankomst per overdekte bruidssloep. In de prachtig aangelegde tuin van de Tsjerke kunnen jullie de gasten ontvangen voor de receptie. Willen jullie graag meerdere onderdelen op deze locatie? Terwijl jullie de gasten verwelkomen in de tuin, wordt de kerk omgebouwd tot eetzaal.

Wie na het diner nog even wil feesten, kan zich naar de overkant begeven. Daar vinden jullie een sfeervolle dorpsboerderij. In deze eeuwenoude stolpboerderij ligt een fijne dansvloer en vind je een verlicht podium en een bar. Trouwen in het Tsjerke kan tot ongeveer 120 gasten. Tijdens het feest is plek voor maximaal 250 gasten.

Fletcher hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof

Trouwen in koninklijken sferen? Laat je dan betoveren door Fletcher Hotel Paleis Stadhouderlijk Hof in Leeuwaren. Dit 18eeeuws paleis ademt romantiek, sfeer en historie uit. In de Nassau zaal vinden jullie authentieke schilderijen en prachtige kroonluchters: een prachtig decor voor de huwelijksvoltrekking. Mooi weer? Geef elkaar dan het ja-woord in de Hoftuin en neem vervolgens de gelukwensen in ontvangst tijdens de receptie.

Door de verschillende zalen is het mogelijk om zowel een intieme als een grootse bruiloft op deze locatie te organiseren. In de rijk aangeklede zalen kunnen jullie ook heerlijk dineren met het gezelschap. Geniet van culinaire hoogstandjes, welke bereid worden met streek- en seizoensgebonden ingrediënten. Na een heerlijk diner genieten jullie van een spetterende dansavond in het paleis. Na een feestelijke avond kunnen jullie samen met de gasten overnachten.

Ook leuk: als pasgetrouwd echtpaar ontvangen jullie van Fletcher een speciaal cadeau. Deze luxe box zit vol kortingvouchers en gadgets van landelijke en lokale ondernemers.

WestCord Strandhotel Seeduyn

Nergens in Nederland vind je een hotel dat zo dicht en vrij aan zee ligt. Trouwen bij WestCord Strandhotel Seeduyn op Waddeneiland Vlieland is dan ook een beleving op zichzelf. Luister naar het geruis van de golven en laat je inpakken door de geur van de zee. In het hotel vinden jullie diezelfde sfeer terug: ongedwongen en gastvrij.

Het hotel heeft veel ervaring met het organiseren van bruiloften en kent de juiste weg naar betrouwbare lokale ondernemers. Op die manier kan alles naar wens ingericht worden. Het is niet alleen mogelijk om hier te trouwen, maar ook om hier de receptie, het diner en het avondfeest te laten plaatsvinden. Wie wil kan na het feest zelfs een nachtje blijven. Dat alles met een prachtig uitzicht over de Noordzee.

Zeilschip Jan Huygen

Wie na de ceremonie een betoverende ervaring wil, kan aan boord stappen van zeilschip Jan Huygen. Het is hier niet mogelijk om te trouwen, maar jullie kunnen hier wel de receptie of het avondfeest organiseren. Snijd onder volle zeilen de taart aan en breng samen met de gasten een toost uit.

De dag helemaal compleet maken? Bestel dan een lekker buffet aan boort en geniet van een lekkere hap. Wanneer het entertainment aan boord stapt, kunnen jullie samen met de gasten tot in de late uurtjes genieten van een spetterend feest.

Inspiratie

Op zoek naar meer inspirerende artikelen? In ons online trouwmagazine vind je alles van A tot Z over trouwen. Handig wanneer je even niet meer weet welke etiquette er zijn of op zoek bent naar inspiratie voor je bruiloftsdecoratie. Meer hulp nodig bij de organisatie? Maak dan gebruik van een van onze planningtools voor de bruiloft.Gerelateerde producten

Bekijk alle uitnodigingen-kaarten/trouw-uitnodigingen in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker