Unieke romantische huwelijksreis op Cuba

Van witte tropische stranden tot de zwoele salsa muziek van Havana; de romantiek stroomt door de aderen van Cuba. De rijkdom aan cultuur, geschiedenis, muziek, ongerepte natuur en parelwitte zandstranden is de perfecte manier om de liefde te vieren. Prins Harry en Meghan zijn dan ook niet voor niets op huwelijksreis naar Cuba gegaan. En dit waren niet de eerste royals die Cuba bezochten – prinses Caroline van Monaco en koning Mohamed VI van Marokko werden al eerder in Havana gespot. Het grootste eiland in het Caribisch gebied is vandaag de dag veel gemakkelijker te bereizen dan vroeger. Het is de laatste jaren dan ook een steeds populairdere bestemming voor huwelijksreizen geworden. Hier vind je een aantal van de hoogtepunten voor een huwelijksreis naar Cuba.

Havana

Met negen plekken die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan, beschikt het eiland over gebieden van immense natuurlijke, historische en culturele waarde. Het verdwalen door het oude gedeelte van Havana is al een avontuur op zich. Bewonder de koloniale architectuur, wandel over de Malecón (de beroemde zeven kilometer lange boulevard) bij zonsondergang en geniet samen met de lokale bevolking van een mojito of cuba libre met salsamuziek op de achtergrond. Maak een wandeltour door Havana Viejo (Oud Havana) om een gevoel te krijgen van de stad en van Cuba als geheel; bezoek het favoriete hotel van Hemingway (Hotel Ambos Mundos), de kathedraal van Havana (Catedral de San Cristóbal) en het gebouw waar tot aan de Cubaanse Revolutie de regering zat (El Capitolio). Vedado is een modernere minder toeristische wijk in Havana. Een bezoek aan de bars, cafés en restaurants in Vedado geeft je een kijkje in het echte leven in Havana.

Leer meer over de Cubaanse sigaren in Viñales

Viñales is een prachtig rustiek plattelandsstadje in de belangrijkste tabakproducerende regio van Cuba. Het decor van het Guaniguanico-gebergte en het Guanahacabibes National Park in het westen is prachtig. Een bezoek aan de tabaksvelden van deze streek is dan ook een must en de beste manier om dit te doen is per paard. Cuba’s sigaren zijn dan wel iconisch, maar niet veel mensen kennen de details van dit luxe goedje dat diepe wortels heeft in de inheemse Cubaanse geschiedenis. Ontmoet de boeren, zie hoe de tabak groeit, neem een kijkje in een werkende sigarenfabriek en krijg les van een sigaarsommelier over de kunst van het “maridaje” – het combineren van Cubaanse rum en koffie met de sigaar.

Ontspannen op Cuba’s witte stranden

Van Viñales is het een hobbelige winderige rit naar Palma Ruba aan de noordkust van Cuba, waar je de veerboot neemt naar Cayo Leivsa. Plan je reis goed want er vertrekken maar weinig boten, maar het is de moeite zeker waard. Het is een parel van een eiland in het Caribisch gebied met witte zandstranden en heerlijk warm zeewater. Het is de ideale plek voor een relaxmoment tijdens je huwelijksreis en romantiek is hier gegarandeerd. 

Cuba’s beste stranden liggen aan de noordkust, met Varadero en Playa Pilar in Cayo Guillermo als enkele van de mooiste. Cayo Largo is een meer afgelegen eiland ten zuiden van het vasteland, op een kleine archipel die bekend staat als Jardines de ja Reina (de Tuinen van de Koningin) met ongeëvenaarde duikplekken. Cayo Santa María en Cayo Coco zijn een aanrader voor kersverse koppels die een gevarieerder aanbod aan hotelfaciliteiten en mogelijkheden voor excursies zoeken.

Voor de huwelijksreis het visum Cuba aanvragen

Om ook helemaal ontspannen aan de huwelijksreis naar Cuba te beginnen moeten er een aantal voorbereidingen getroffen worden. Bij het plannen van het huwelijk hoort bijvoorbeeld ook het aanvragen van een visum Cuba. Het visum voor Cuba is een papieren kaart die per post wordt opgestuurd. Het visum moet je zelf invullen. Het bestaat uit twee delen; op beide delen vul je je nationaliteit, eerste voornaam, achternaam, geboortedatum en het paspoortnummer in. Bij aankomst op het vliegveld in Cuba wordt één deel afgescheurd en het andere deel krijg je terug. Na afloop van de huwelijksreis in Cuba wordt bij vertrek het andere deel ook ingenomen, dus bewaar het visum Cuba goed! Voor veel vluchten naar Cuba moet een overstap gemaakt worden in de Verenigde Staten. In dat geval heb je een special roze visum nodig in plaats van het reguliere groene visum. De voorwaarden en de geldigheidsduur van het roze en het groene visum voor Cuba zijn exact hetzelfde, alleen moet er voor het roze visum een toeslag betaald worden van €58,00 per persoon.
Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker