Glanzend en verzorgd haar op je bruiloft? Zorg dat je je haar gezond houdt!

Gezond haar willen we natuurlijk allemaal. Maar zeker als je ook nog eens binnenkort gaat trouwen. Je wilt natuurlijk wel dat de kapper straks iets moois met je haar kan doen. Dit lukt echter niet wanneer je haar erg ongezond is of zo oogt. Daarom is het goed om in de maanden en/of weken voorafgaand aan de bruiloft meer aandacht te besteden aan haarverzorging. Door je haar in optimale conditie te houden, weet je zeker dit al een stuk mooier oogt op jouw bruiloft! Maar hoe zorg je ervoor dat jouw haar gezonder wordt? Of hoe houd je deze zo gezond mogelijk? Daar kom je met de volgende tips al snel achter!

Was je haar minder vaak

Douchen doen veel van ons dagelijks. Ook de haren wassen. Maar wist je dat dit de haren juist beschadigd? Zelfs wanneer je hier speciale shampoo voor gebruikt. Daarom is het beter om de haren minder vaak te wassen. Doe dit maximaal één á twee keer per week om het haar gezond te houden en minder uit te drogen. Gebruik bovendien ook A-merk shampoo. Op die manier weet je zeker dat jouw haar de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Gebruik hierbij bijvoorbeeld Kérastase shampoo. Een gezonde look, iedere dag én zeker voor de mooiste dag van jouw leven!

Let op je voeding

Misschien ben je momenteel toch al een beetje op je voeding aan het letten om straks in die ene mooie bruidsjurk te passen, maar wist je dat dit ook nog eens effect kan hebben op je haar? Ze zeggen immers niet voor niets: je bent wat je eet. Daarom is het enorm belangrijk om op je voeding te letten. Je haarwortels krijgen voedingsstoffen binnen van wat jij eet. Wanneer je dus heel vettig eet, zal dit het haar ook vetter maken. Daarnaast zal het ook belang hebben bij wat je drinkt. Drink je te weinig? Dan oogt het haar ook doffer. Probeer daarom niet alleen gezond en gevarieerd te eten, maar drink ook minimaal 1,5 tot 2 liter water per dag. Op die manier blijft je haar gezond en zit ook jij een stuk lekkerder in je vel.

Ga regelmatig naar de kapper

Met name vrouwen stellen een kappersbezoekje nog wel eens uit. Waarom zou je immers regelmatig naar de kapper gaan als je verder toch niets anders met je haar wilt en dit probeert te laten groeien? Juist daarom dus! Het haar wordt er niet gezonder op als je dit langdurig laat groeien. Wanneer dit een jaar niet wordt geknipt, zullen de puntjes zo erg gaan splijten dat er veel meer af moet, dan wanneer je gewoon eerder naar de kapper was geweest. Bovendien oogt het haar dan ook nog eens veel minder gezond. Daarom wordt aanbevolen om minstens iedere 8 weken een keer naar de kapper te gaan. Enkel bijpunten is voldoende. Daardoor wordt het haar gezonder, sterker én groeit het ook nog eens sneller.
Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker