Energiek blijven op je huwelijksdag: 4 tips

Op de mooiste dag van je leven is het heerlijk als je volop energie hebt. Dit zijn vier tips om je hele huwelijksdag volop te stralen en te bruisen van energie:

1. Ga op tijd naar bed

Het klinkt logisch om voorafgaand aan een inspannende dag op tijd naar bed te gaan. Toch is het misschien verleidelijk om de avond voor je huwelijk nog lang te blijven kletsen met je familie, vrienden of vriendinnen. Probeer die verleiding te weerstaan en op tijd je bed op te zoeken.

Als je de nacht voorafgaand aan je huwelijk goed slaapt, dan kun je ’s ochtends op tijd je bed uitkomen en voel je je op dag van je bruiloft lekker uitgerust en fit.

Om goed te kunnen slapen, zet je het beste een uur voor het slapengaan alle schermen uit. Lees nog even in een fijn boek of doe een paar ontspannende oefeningen voordat je je ogen docht doet.

Als je moeilijk in slaap kunt komen, dan kan magnesium je tot steun zijn. Dit mineraal kan helpen om je in een slaperige stemming te brengen, zodat je je gemakkelijker kunt overgeven aan de slaap.

Slaap je goed en voel je je toch weinig energiek, dan kan het helpen om je lichaam te ontgiften. Kurkuma is één van de kruiden die je daarbij kan helpen. Voor het beste effect kies je de beste kurkuma capsules.

2. Zorg voor een voedzaam ontbijt

Een voedzaam ontbijt geeft je alle energie voor het intensieve ochtendprogramma van je huwelijksdag. Zo’n ontbijt kan bijvoorbeeld bestaan uit havermout met zaden, pitten en bessen. Ook een groenteomelet is een heerlijk rijk ontbijt op je huwelijksdag.

Probeer te voorkomen dat je tijdens je ontbijt veel snelle koolhydraten binnenkrijgt. Die verbruikt je lichaam namelijk heel gauw, waardoor je binnen de kortste keren weer trek hebt. Ook laten snelle koolhydraten je bloedsuikerspiegel schommelen, waardoor je je in de loop van de ochtend zelfs een beetje slap kunt voelen.

Met een ontbijt dat rijk is aan verzadigende eiwitten en vezels, heb je geen last van een energiedip. Integendeel. Je voelt je de hele ochtend energiek. Krijg je toch tussendoor trek, zorg dan dat je een voedzame snack bij de hand hebt. Bijvoorbeeld een paar amandelen.

Als je door de stress ’s ochtends niets naar binnen krijgt, maak dan een groene smoothie en neem die mee in een afgesloten drinkbeker met rietje. Dan kun je af en toe een paar slokjes nemen en krijg je toch behoorlijk wat voedingsstoffen binnen.

3. Drink voldoende

Tijdens je huwelijksdag is het belangrijk om voldoende te drinken. Zo blijft je vochtbalans op peil en droogt je lichaam niet uit. Als je uitgedroogd raakt, kun je je moe en slap voelen. Dat wil je natuurlijk voorkomen.

Water is de beste drank om het vocht in je lichaam aan te vullen. Houd dus een flesje water bij de hand en drink er regelmatig uit. Een rietje helpt om te voorkomen dat je lipstick wordt geruïneerd.

Kokoswater is een ander fijn drankje op je huwelijksdag. Dit vult de voorraad mineralen van je lichaam aan, wat ook helpt om je de hele dag energiek te voelen.

4. Probeer maaltijden niet over te slaan

Een voedzaam ontbijt geeft je energie voor de hele ochtend. Om ook ’s middags en ’s avonds voldoende energie te hebben, is het belangrijk dat je geen maaltijden overslaat en voldoende eet.

Trek dus voldoende tijd uit voor de lunch en zorg dat je tijdens het diner ook voldoende tijd hebt om te eten. Kies ook nu weer voor vezels en verzadigende eiwitten. Denk aan een ruime hoeveelheid groenten en daarnaast aan zilvervliesrijst, verse vis en een goed stuk vers en onbewerkt vlees.

Als je vegetarisch bent, dan kun je eiwitten prima halen uit peulvruchten. Bijvoorbeeld met een lekkere bonenburger of linzenburger. Kies als toetje vers fruit met Griekse yoghurt of slagroom. Met zo’n voedzame en gezonde maaltijd heb je ’s avonds ook nog plenty energie om van je huwelijksfeest te genieten.












Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker