Favoriet

Geen zin in saaie tafelstukken? Wij ook niet!

Goede decoratie kan voor net een beetje meer sfeer zorgen tijdens je receptie. Een bruid zonder boeket of een tafel zonder middenstuk is vaak toch een beetje saai. Voor een leuk tafelstuk hoef je overigens niet veel uit te geven bij de bloemist; je kunt ze natuurlijk ook gewoon zelf maken. Geen zorgen, je hoeft hier geen super creabea te zijn.
Afhankelijk van jouw smaak zijn er veel mogelijkheden. Er is wel een overkoepelende tip: houd het simpel. En onthoud: simpel is niet hetzelfde als saai!

Verlichting geeft sfeer

Dat tl-verlichting niet de meest geschikte keus is voor een bruiloft, zal voor niemand als een verrassing komen. Er is echter meer sfeer met verlichting te creëren dan je verwacht. Denk bijvoorbeeld aan lampionnen. Deze kun je eventueel zelf maken. Een simpel lichtje erin en klaar! Het is leuk om deze tussen je bloemstukken te steken.

Verander oude spullen in kunst

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? De zolder ligt vast vol met oude spullen die nu nutteloos lijken, maar het niet zijn. Dit is perfect als je voor het thema vintage gaat. Heb je bijvoorbeeld nog oude blikjes liggen, kunnen die goed als kaarsenhouder werken. Of een fles wijn is een leuke, gratis vaas. Lees hier alles over het vintage bruiloft thema

Foto’s vertellen een eigen verhaal

In plaats van een ‘simpel’ tafelstuk kun je er ook voor kiezen om eens iets totaal anders te doen. Versier een kartonnen doos niet alleen met bloemen, maar ook met foto’s. Het leukst is om kiekjes te gebruiken waar ook de gasten van die tafel op staan. Dat hadden ze sowieso niet verwacht!

Kies het best van elke cultuur

Als je het moeilijk vindt om te kiezen, geef dan elke tafel een ander thema. Zoals bij het reis-rond-de-wereld-thema. Elk tafel krijgt zijn eigen land. Bouw van bloemen de Eiffeltoren na voor de Franse tafel bij de Engelse kun je goed de Big Ben nabootsen. Dit klinkt moeilijker dan het is. Met een beetje karton of oase kom je al een heel eind.

Eten maakt iedereen blij

Verander je standaard decoratie in eten. Zo kun je bijvoorbeeld bij een zomerse bruiloft een meloen uithollen en deze vullen met bloemen. Een cupcake standaard doet het ook goed bij je vrienden en familie. Of, als je toch een echte creatieveling bent, maak van verschillende soorten fruit een mooie schaal. Deze komen extra mooi tot zijn recht als je ze aankleedt met bloemen en kaarsjes.

Ruil je bloemen in voor een boompje

Nee, het gaat niet om metershoge eikenbomen, maar door een klein boompje in een pot lijkt het alsof je lekker buiten zit. Het boompje kleed je vervolgens  aan met gezellige lampjes en kaarsjes.
Less is more

Zoals er eerder al vermeld is: houd het simpel. Eén roos kan net zoveel sfeer maken als een enorm boeket.

DIY  Decoraties  

Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu
Gerelateerde producten

Bekijk alle decoraties in de trouwshop