Top 15 bruiloft fotografie fouten

Je wilt natuurlijk de meest prachtige bruiloft foto’s ooit hebben. Heb je al een fotograaf ingehuurd? Bespreek dan zeker deze top 15 eens met hem of haar. Deze dingen moet je namelijk echt voorkomen op je trouwdag. Ook veel hiervan heb je helemaal zelf in de hand, dus let erop!

Teveel focussen op het maken van foto’s

Aan het eind van de dag wil je ook spontane foto’s hebben. Probeer dus niet de hele tijd te poseren wanneer je een fotograaf in je ooghoek ziet. Spontane foto’s waarbij je gewoon met mensen aan het kletsen bent zijn uiteindelijk hartstikke leuk en geven een goede en mooie indruk van hoe leuk de dag was. Kijk dus niet de hele tijd in de camera.
Alles perfect bestaat niet! De kans is groot dat je ook veel foto’s hebt die je niet mooi vindt. Gelukkig zijn er ook heel veel foto’s die je wel heel erg mooi vindt. Je kan alles verwijderen, dus geen zorgen! Je moet ook niet je hele dag aanpassen op de foto’s. Leg het in handen van de fotograaf, die weet wat hij doet. Jij moet gewoon genieten. De foto’s zijn een bijzaak. Probeer ook niet teveel foto's te laten maken, een fotograaf is ook maar een mens en kan niet alles vastleggen. Wanneer je echt iedere beweging vast wil leggen, huur dan een cameraman in die een mooie trouwfilm kan maken. 

Niet lachen

Er zijn koppels die de hele dag niet lachen door alle stress en andere zaken. Zonde! Je wil toch foto’s terugzien waarop je geniet en lacht? Probeer dus veel te lachen.

Niet aan de afspraken houden

Van zowel het koppel als van de fotograaf kan dit een veel gemaakte fout zijn. Het is heel vervelend als dit gebeurt. Maak dus duidelijke afspraken.

Details vergeten

Heel jammer als er net een verkeersbord achter je staat wat je niet door had! Let dus extra op en vraag ook de fotograaf om alert te zijn.

Geen tijden doorgeven

Voor de fotograaf is dit erg vervelend, hoe laat moet hij bij jullie zijn? En waar precies? Zeg dus duidelijk hoe laat alles begint en geef ook de fotograaf duidelijke instructies.

Aan trends doen

Veel fotografen vinden het zonde wanneer stellen aan trends doen. Je trouwfoto moet tijdloos zijn, omdat het niet iets is wat in de mode moet zijn. Luister goed naar het advies van de fotograaf, maar neem uiteindelijk natuurlijk wel zelf de beslissing over wat jullie zelf willen.

Geen professional huren

Veel koppels willen geld besparen door geen professionele fotograaf in te huren. Hier kun je erg veel spijt van krijgen. Kijk ook eens naar deze bruidsfotografie tips van trouwfotografen.

Niet je wensen uitleggen

Voor fotografen is het heel vervelend wanneer koppels niet uitleggen hoe ze op de foto willen. Vaak komen hier ook foto’s uit waar de koppels uiteindelijk niet tevreden over zijn. Kijk dus voldoende op internet en leg wat suggesties voor aan de fotograaf.

Geen oefensessie doen

Zijn jij en je partner een beetje ongemakkelijk voor de camera? Doe dan een oefensessie. Zo weten jullie beide wat jullie moeten verwachten van zo’n trouwshoot.

Een fotograaf kiezen waar je geen klik mee hebt

Hoe kun je nou spontane foto’s maken wanneer je een fotograaf hebt waar je geen klik mee hebt? Inderdaad, dat gaat niet! Spreek dus voor je boekt af met een fotograaf en kijk of je een klik hebt.

Geen tweede fotograaf inhuren

Wanneer je een fotograaf inhuurt is dat op zich prima, houd er alleen wel rekening mee dat één fotograaf niet op meerdere plekken tegelijk kan zijn. Geef je een grote bruiloft, overweeg dan een tweede fotograaf.

Niemand regelen voor de familiefoto’s

Regel iemand die alle mensen op de juiste plek kan zetten. Het is jammer als de foto mislukt omdat iedereen een andere kant op kijkt. Is je tante heel goed in dit soort dingen? Vraag haar dan of ze eventjes streng wil zijn.

Geen lijst opstellen van dingen waar je geen foto van wil

Gun jezelf ook wat privacy gedurende dag en maak een lijst op van dingen waar je geen foto’s van wil. Dit scheelt ook wat onduidelijkheid voor de fotograaf.

Geen foto maken van de ‘First Look’

Misschien zie je het niet zitten om een foto te nemen van het moment dat je partner je voor het eerst ziet. Wij raden je aan om dit wel echt te doen! Het kan hele leuke kiekjes opleveren.

Te lang wachten met een fotograaf boeken

De kans is groot dat de fotograaf het heel druk heeft en misschien maar even langs kan komen. Misschien kun je helemaal geen fotograaf meer regelen. Ga dus al maanden van tevoren op zoek naar fotografen.Gerelateerde producten

Bekijk alle foto-en-video/wegwerpcameras in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker