Dit zijn de taken van de ringdrager

Taken

De ringdrager is traditioneel vaak een klein jongetje tussen de vier en acht jaar. Hij loopt vlak voor het bloemenmeisje naar het altaar en draagt een kussentje met daarop twee ringen. Omdat kinderen vaak niet luisteren zijn het meestal nepringen.

Vertrouw jij het jochie wel? Dan kun je de echte ringen op het kussen leggen. Je kan ook nepringen geven en vlak voor hij naar jullie toe komt lopen laat je iemand de echte op het kussen leggen. Hoe langer hij de echte ringen heeft, hoe groter de kans dat hij ze zal verliezen.

Wat je ook kiest, zijn taak is duidelijk. Jullie de ringen brengen! Het is handig om het kindje uit te nodigen tijdens een repetitie. Zo snapt hij wat zijn taak is en zal hij niet snel verlegen worden. Leg hem rustig uit wat zijn taak is en zorg dat hij zich belangrijk voelt, dat is natuurlijk leuk op zich, maar hij is ook echt belangrijk!

Wie moet ik kiezen?

Meestal wordt er gekozen voor een jong lid uit de familie. Misschien je neefje of stiefbroer. Heb je geen kleine kinderen in de familie? Dat kun je vragen of een van je vriendinnen het leuk vindt om haar zoontje beschikbaar te stellen. Kom je er echt niet uit? Raak dan niet in paniek. Het hebben van een ringdrager is leuk, maar niet noodzakelijk. Meestal draagt een van de getuigen de echte ringen namelijk, ook wanneer er wel een ringdrager is.

Hoe ga ik met de ringdrager om?

Dit is een hele belangrijke vraag. Omgaan met kinderen is niet altijd even makkelijk. In dit artikel lees je precies hoe je om moet gaan met kleine ringdragers en bloemenmeisjes!Gerelateerde producten

Bekijk alle ringkussens in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker