Favoriet

De vragen die je moet stellen aan de bloemist

Er is een groot verschil tussen bloemisten die voor evenementen bloemen regelen en bloemisten die persoonlijke boeketten maken. Bloemisten die voor evenementen werken kunnen goed plannen en maken er een groot geheel van. Vaak hebben zij ook een grote achtergrond met design en weten zij veel van kleuren. Door deze vragen weet je zeker welke bloemist bij jou past.

Wat zijn de kosten van de bezorging?

Dit is erg handig om te weten. Bij sommige bloemisten is het all-in, bij anderen moet je flink bijbetalen. Toch is het wel aan te raden om dit niet zelf te doen. De bloemist weet namelijk precies hoe de bloemen het best vervoerd kunnen worden.

Wat zijn de kosten van het neerzetten?

Er zijn bloemisten die speciale medewerkers hebben die alles neerzetten op hun plek. Dit is erg handig, maar het betekent vaak ook dat je extra moet bijbetalen. Voor je de knoop doorhakt moet je dit dus altijd even vragen.

Mag ik foto’s zien van jullie werk?

Om een goed beeld te krijgen van de bloemist kun je vragen of je foto’s mag zien. Zo weet je ook meteen of zij werken in jouw stijl.

Mag ik een sample zien?

Foto’s kunnen nog bedriegen dus vraag ook om een sample. Dan kun je zien wat de kwaliteit van de bloemen is. Ook kun je dan zelf zien hoe groot de bloemen zijn waarin jij interesse hebt.

Wat zijn jouw persoonlijke voorkeuren?

Deze vraag is heel interessant. Vaak staren stellen zich blind op wat ze zelf willen. De bloemist heeft er echter verstand van. Vraag naar de voorkeuren en misschien krijgen jullie verrassende ideeën en inspiratie!

Wat zijn bloemen van het seizoen?

Dit is een slimme vraag, omdat het jullie erg veel kosten van schelen. Bloemen van het seizoen zijn een stuk goedkoper. De bloemist weet hier wel raad mee en kan er alsnog een prachtig boeket van maken.

Hier lees je alles wat je wil weten over het bruidsboeket!


Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu
Gerelateerde producten

Bekijk alle accessoires in de trouwshop