Hoe kies ik een ringkussen bij mijn bruiloft

Het omdoen van de ringen is misschien wel het belangrijkste gedeelte van de bruiloft. Het uitkiezen van een mooi ringkussen is dan ook een heel zorgvuldig proces. Wanneer je al een beetje op zoek bent gegaan zal je er al achter gekomen zijn hoeveel keuze er is. In dit artikel wordt op een heldere manier uitgelegd waar jij op moet letten wanneer je een ringkussen gaat kopen.

Laat je niet afleiden

De kans is groot dat je al een beeld in je hoofd hebt van het type ringkussen dat je wil gaan kopen. Blijf hierbij, ook wanneer je gaat shoppen. Er is heel veel keuze waardoor je misschien veel meer ideeën krijgt. Door aan je beeld vast te houden voorkom je dat je straks met een ringkussen dat heel duur, te kleurrijk maar wel ‘origineel’ is, thuiskomt.

Kleuren zijn belangrijk

Wanneer je nog geen idee hebt wat voor ringkussen je moet gaan kiezen, is kleur een goed houvast. Welke kleuren komen het meeste terug op jullie bruiloft? Welke kleuren passen beslist niet bij jullie kleding of bij het decor? Aan de hand hiervan kun je verder werken.

De ringen zelf

Het is natuurlijk ook ontzettend belangrijk dat het ringkussen bij de ringen past. Hebben jullie hele chique ringen? Dan is het verstandig om wat te investeren in een mooi ringkussen. Dit voorkomt dat jullie ringen er goedkoop uit zullen zien.

Denk aan de foto’s

Het ringkussen zal je niet veel meer terugzien wanneer je de ringen hebt omgedaan. Er worden natuurlijk wel een aantal foto’s gemaakt van de ringen die nog in het ringkussen zitten. Vraag dus indien nodig nog eens aan de fotograaf of dit ringkussen past bij de stijl van de foto’s.

Doe wat je zelf wil

Wanneer jij zin hebt om de ringen er lekker te laten uitspringen, dan moet je dit natuurlijk zeker doen. Als de gehele decoratie wit of beige is en jij wil een felle kleur ringkussen, dan kan dit juist ook een heel gaaf effect geven.

Persoonlijkheid is alles

Een ringkussen kun je gemakkelijk naar je eigen smaak en stijl aanpassen. Het is een goed plan om daarom jullie intialen of een datum erin te graveren of erop te borduren. Meestal kost dit niet zoveel extra en je kunt het op een mooie plek in huis bewaren als decoratie of kussentje in de slaapkamer.

Trouwshop

In onze trouwshop koop je mooie ringkussens voor een goede prijs. Neem rustig de tijd om te kijken welke bij jouw bruiloft past.

Geen ringkussen

Wil jij liever helemaal geen ringkussen gebruiken? Er zijn veel alternatieven voor het klassieke ringkussen. De leukste alternatieven voor een ringkussen vind je hier.Gerelateerde producten

Bekijk alle ringkussens in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker