Zo verwerk je de natuur in je bruiloft

Zijn jullie dol op de natuur? Het strand, de dieren, het platteland of het bos? Tijdens je bruiloft laat jij zien wie jij bent, wat je mooi en belangrijk vindt. De natuur is een prachtige inspiratiebron die ook veel op bruiloften naar voren komt. Wanneer jij iemand bent die alleen een bruidsboeket niet genoeg vindt, dan is dit artikel geschreven voor jou.

In de foto’s

De trouwfoto’s kun je maken op de plek waar jij het meest van houdt, namelijk de natuur. Breng een bezoekje aan het dichtstbijzijnde bos of het strand. Dit zal zorgen voor sprookjesachtige trouwfoto’s die op een subtiele manier uitstralen dat jullie van de natuur houden. Ook trouwfoto’s in weilanden zijn verrassend mooi. Of wat dacht je van een foto in de lente met allemaal bloesemblaadjes die je omhoog gooit? Allemaal gratis decoratie.

Spreek voor de dag begint goed af met de fotograaf welke richting jullie op willen. Een andere handige tip is om even het eerdere werk te bekijken: heeft de fotograaf al eerder met natuur gewerkt? Dit is wel zo handig omdat hij dan precies weet op welke plekken de lichtval het mooist is.

In je look

Ook in je look kun je op een subtiele manier de natuur verwerken. In plaats van een prinsessenkroon kun je een mooie bloemenkrans maken. Wil je het echt natuurlijk maken, dan kun je het beste kiezen voor een dunnere jurk. Dit geeft een rustig en sober effect, wat echt prachtig staat bij de bloemenkrans of bij de locatie van de foto’s. Verder kun je ook bloemen verwerken in je jurk, bijvoorbeeld door ze erin te borduren of te strijken. Pas je make-up aan op de kleuren van het seizoen.

In de decoratie

Natuurlijk is het vanzelfsprekend om mooie bloemen te verwerken in je decoratie. Maar wanneer je een natuurliefhebber bent zal je er inmiddels ook achter gekomen zijn dat niet alle bloemen even eerlijk verkregen zijn. Probeer daarom te kijken naar het seizoen waarin je trouwt. Wanneer je bijvoorbeeld in de herfst trouwt, ga dan een middag naar het bos om allemaal prachtige bladeren te verzamelen. Deze kun je ophangen, plakken, wat je maar wil. Trouw je in de zomer? Dan kun je een leuke beachy bruiloft houden. Bijvoorbeeld door een mini strandje te maken met een hoop zand. Ga dus lekker creatief aan de slag met het seizoen en check waar de bloemen vandaan komen.

In de uitnodiging

In de uitnodiging kun je ook al naar voren laten komen dat jullie bruiloft in het teken zal staan van de natuur. Droog een aantal bloemen en plak deze in de uitnodiging. Je kan ook alle uitnodigingen persoonlijk afgeven door ze aan een bloem vast te binden. Niet een heel boeket, maar gewoon één bloem. Allemaal dezelfde of ga de natuur in en pluk er gewoon een aantal die je mooi vindt.

In de bedankjes

Geef je gasten bedankjes van het seizoen. Net als bij de decoratie kun je in de bedankjes ook bladeren of bloemen en planten verwerken. Bijvoorbeeld door deze in het kaartje te plakken. Ook kun je alle gasten een eigen plantje geven als een cactusje, je kunt tegenwoordig zelfs een boom adopteren. Een ander origineel idee is om een handgeschreven kaartje te schrijven en daar iets in te doen van de bruiloft. Bijvoorbeeld een flesje met zand wanneer je op het strand trouwt, of een pot met kastanjes wanneer je in het bos trouwt.

In het eten

Het eten en de natuur samen gaat heel goed! Tegenwoordig is het eten van bloemen bijvoorbeeld heel erg hip. Kijk eens rond of jij bloemen kunt verwerken in de maaltijden. Mocht je dit iets te extreem vinden, dan kun je ook kiezen voor een plantaardige maaltijd. Er zijn heel veel lekkere recepten en koks kunnen tegenwoordig ook goed uit de voeten met vegan voedsel. Mocht je gasten hebben die echt graag vlees bij de maaltijd willen, dan is dit het moment om te bewijzen dat je ook zonder vlees heerlijk kan eten.

Ook handig om te weten: welke vragen moet je stellen aan de bloemist?Gerelateerde producten

Bekijk alle decoraties/pinatas in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker