Dit kun je beter weglaten uit je trouwspeech

Mag jij als getuige de bruiloft speech van je beste vrienden verzorgen? Dat is heel mooi. Maar ook best wel eng, want wat moet je hier allemaal inzetten? Waarschijnlijk heb je een heleboel leuke en grappige anekdotes over je beste vriend(in). Het is wel zo verstandig om te bedenken of deze voor ieders oren bestemd zijn. Deze dingen kun je namelijk beter weglaten uit je trouwspeech.

Negatieve gedachten

Uit je trouwspeech moet blijken dat jij helemaal achter dit huwelijk staat. Ook al bedoel je het misschien grappig, probeer de speech zo positief mogelijk te houden. Ga eens na of jij negatieve woorden of gedachten in je speech hebt staan, zo ja, haal deze er dan uit. Dit kan achteraf erg kwetsend overkomen, want ja, op zo’n bruiloft is iedereen natuurlijk extra emotioneel. Ook vermijd je hiermee ruzie en natuurlijk stress voor jezelf.

Te veel flauwe grappen

Grapjes zijn nodig wanneer je een trouwspeech geeft, iedereen houdt van humor. Probeer dit echter niet te veel te doen, want dan bereik je het tegenovergestelde. Dit kan uitlopen op een pijnlijk verhaal waarbij niemand eigenlijk nog moet lachen. Laat dus wel merken dat jij humor hebt, maar niet in iedere zin.

Gênante verhalen

Aangezien de hele familie zal luisteren naar jouw speech is het verstandig om de gênantste verhalen weg te laten. Je weet namelijk niet hoe de families van de bruid en bruidegom hierover denken. Het is natuurlijk wel toegestaan om wat gênante dingen te vertellen, dat is alleen maar grappig. Maar op sommige informatie zitten veel gasten nou eenmaal niet te wachten.

Foutjes

Is het bekend dat de bruid ooit een slippertje gemaakt heeft en heeft de bruidegom haar dit vergeven? Breng dit dan niet op. Deze dag gaat namelijk om het succes van het huwelijk en aan dit soort foutjes wil je op een dag als deze niet herinnerd worden. Ook al is het knap dat het koppel hier bovenop gekomen is, het is waarschijnlijk moeilijk geweest. Laat dit soort dingen er dus uit.

Geheimen

Sommige geheimen weet jij wel van je beste vriend, maar zijn toekomstige vrouw nog niet. Het is aan hem om dit geheim te vertellen. Is jouw beste vriend bijvoorbeeld een lange tijd verliefd geweest op de beste vriendin van zijn toekomstige vrouw voor hij haar leerde kennen? Zeg dat dan niet, het lijkt misschien een grappig verhaal, maar dit kan ook heel verkeerd uitpakken.

Denk aan de (schoon)familie

Ook de (schoon)ouders issues kun je beter voor jezelf houden. Hoe grappig het ook is om hierover te beginnen, zij zijn ook bij dit huwelijk ook aanwezig. Bespreek dit dus lekker wanneer zij er niet bij zijn, dan kan iedereen erom lachen.

Meer weten over de perfecte toost? In dit artikel staat stap voor stap beschreven hoe jij de beste weddingspeech ooit schrijft.Gerelateerde producten

Bekijk alle gastenboeken in de trouwshop


Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker