Wat zijn de taken van bruidsmeisjes?

Bruidsmeisjes hebben een grote rol op jouw trouwdag. Je moet daarom goed nadenken wie jij als je bruidsmeisjes zou willen hebben. Het is belangrijk dat ze goed met elkaar overweg kunnen en dat zij echt naar jouw wensen zullen luisteren. Waarvoor dienen bruidsmeisjes nu eigenlijk? Dit zijn de taken van bruidsmeisjes.

Uitzoeken van de trouwjurk

De bruidsmeisjes helpen de bruid met het uitzoeken van de trouwjurk. Ze zullen een eerlijk oordeel geven en horen ook goed naar de bruid te luisteren. De bruidsmeisjes kunnen voor de bruid een moodboard maken of goede tips doorsturen. Een dagje shoppen met je bruidsmeisjes staat bij veel bruiden op de planning. Bedank je vriendinnen achteraf met een lekker diner.

Het vangen van het boeket

De bruidsmeisjes hebben de eer om het boeket van de bruid te vangen. Volgens een oud bijgeloof is degene die het boeket vangt, de eerstvolgende die gaat trouwen. Aan jouw bruidsmeisjes dus de taak om het boeket als eerste te vangen.

De ceremoniemeester helpen

De bruidsmeisjes zijn naast een goede hulp voor jou ook de assistent van de ceremoniemeester. Zij bieden hulp aan wanneer de ceremoniemeester het even te druk heeft. Ook kan de ceremoniemeester de meisjes om advies vragen voor de bruiloft begint. De bruidsmeisjes kennen jou immers heel goed.

Deuren openhouden

De bruidsmeisjes mogen de hele dag voor jou de deuren openhouden. Ze zijn natuurlijk jouw assistent zodat jij je lekker nergens druk om hoeft te maken op de trouwdag. De meisjes blijven de hele dag bij jou in de buurt en dat is erg handig wanneer je bijvoorbeeld even moet plassen met die enorme jurk aan.

Voor het gastenboek zorgen

De bruidsmeisjes zijn verantwoordelijk voor jouw gastenboek. Zij zorgen ervoor dat alle gasten iets in het gastenboek geschreven en dat het niet vergeten wordt. Mocht je deze taak liever door een ander laten doen? Dan kun je ook een gastenboekhouder aanwijzen. Shop hier voor de mooiste gastenboeken.

De bruid helpen met aankleden

Het aankleden van de bruid is een hele happening. Hier is vaak een fotograaf bij aanwezig en het wordt over het algemeen ervaren als een bijzonder en emotioneel moment. Natuurlijk wil jij hier jouw bruidsmeisjes bij hebben! Zij helpen jou in je jurk en zorgen ervoor dat alles goed zit.

Meehelpen met het vrijgezellenfeest

Samen met de getuige moeten jouw bruidsmeisjes ervoor zorgen dat je een geweldig vrijgezellenfeest hebt. Ze kennen je goed en weten wat jij leuk vindt. Meestal wordt de bruid verrast en meegenomen door de meisjes en heb je geen idee wat je te wachten staat. Spannend, maar erg leuk. Wist je trouwens dat je deze dingen echt niet mag vergeten op je vrijgezellenfeest?

Lees hier hoe je jouw bruidsmeisjes op een originele manier vraagt.


Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu

Gerelateerde producten

Bekijk alle gastenboeken in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker