Tips bij het uitkiezen van een getuige

Wanneer je gaat trouwen is het verplicht om tenminste één getuige te hebben. Deze getuige mag eigenlijk iedereen zijn, maar het is wel zo leuk om iemand uit te kiezen met wie je echt wat hebt. Er zijn veel opties bij het uitkiezen van je getuige. Dit zijn alle opties met daarbij de grootste voor- en nadelen, om het uitkiezen van je getuige wat makkelijker te maken.

Vader

Het kiezen van je vader als getuige kan een mooi gebaar zijn. Het is leuk om je vader als getuige te hebben wanneer je alleen voor het officiële gedeelte gaat. Voor je vader is het een mooie taak om jouw huwelijk te kunnen bevestigen. Wanneer je een hele goede band met hem hebt kun je nog meer halen uit het feit dat hij getuige is. Hij kan je helpen met allerlei dingen als het vrijgezellenfeest of het shoppen van je outfit. Wanneer je een goede band met je vader hebt, maar deze dingen niet met hem wilt delen kun je een ander overwegen.

Moeder

Net als bij het kiezen van je vader is het kiezen van je moeder een heel mooi gebaar. Ze zal zich vereerd voelen om haar dochter weg te mogen geven. Erg leuk is het ook omdat je met je moeder heerlijk kunt gaan shoppen voor een trouwjurk. Zo kun je jullie band nog meer versterken en zal ze altijd dichtbij je zijn in je laatste fase als vrijgezel (en dus nog haar kleine meisje). Hierbij kan het, wanneer je wel een goede band hebt maar niet zoals je met vriendinnen omgaat, minder leuk zijn wanneer ze bijvoorbeeld je vrijgezellenfeest mag organiseren.

Broer of zus

Een broer of zus als getuige wordt erg vaak gekozen en is dan ook een hele leuke keuze. Het voordeel hiervan is dat je niet lang hoeft na te denken en je ook niemand een achtergesteld gevoel zal geven. Het is namelijk een hele logische stap om je broer of zus als getuige te kiezen.
Wanneer jij veel omgaat met je broer of zus kun je hem of haar meer betrekken in je huwelijk dan alleen een handtekening zetten. Zo kun je de echte takenlijst van een getuige overdragen aan je broer of zus. Samen met je bruidsmeisjes of jonkers mag hij/zij er dan voor zorgen dat jullie huwelijk op rolletjes zal lopen. Misschien wil je broer of zus ook wel ceremoniemeester worden. Allemaal leuke dingen die je kan overwegen wanneer je hem/haar als getuige kiest.

Vriendin

Ook een hele logische keuze bij het kiezen van een getuige is je beste vriendin. Zij kent je als geen ander en kan je helpen met alle taken die jij moet volbrengen als bruid. Van je make-up tot het plassen met je trouwjurk aan. Het is tevens een mooie manier om je vriendin te bedanken voor al haar steun de afgelopen jaren. Het nadeel van het kiezen van vrienden als getuigen kan zijn dat je meerdere goede vrienden hebt en dat mensen zich achtergesteld zullen gaan voelen. In dat geval kun je ook twee getuigen kiezen en de taken onder je twee beste vriendinnen verdelen.

Collega

Wanneer je werk je tweede thuis is kun je overwegen om een van de collega’s te laten getuigen. Dit zal misschien als een verrassing komen, maar het is wel een leuke manier om te laten merken hoeveel je om je collega geeft. Waarom ook niet? Je spendeert onderhand meer tijd met je collega dan met je partner. De kans is groot dat je collega ook heel belangrijk in je leven geworden is. Het nadeel kan zijn dat je het koppelt aan je werk en daarom misschien stress krijgt op je bruiloft, maar die kans is vrij klein. Ook is het jammer wanneer je familie en vrienden je collega niet kennen.

Stiefouder

Een hele mooie manier om te laten blijken dat je jij stiefouder geaccepteerd hebt. Wanneer bijvoorbeeld één van je ouders overleden is en je andere ouder hertrouwt is kan het een geweldig gebaar zijn om je stiefvader of stiefmoeder te laten getuigen op de bruiloft. Zij hebben namelijk een groot deel van hun leven aan jou gewijd terwijl je niet eens hun eigen kind bent, het is een minder standaard getuige, maar daarmee zeker niet minder mooi. Hetzelfde geldt voor het uitkiezen van je stiefbroer of stiefzus.

Wanneer je er eindelijk uit bent wie je wil laten getuigen op je bruiloft zit je met de mensen die overblijven. Zo zet je je familie in het zonnetje tijdens de bruiloft (ook wanneer zij geen getuige zijn).Gerelateerde producten

Bekijk alle decoraties/lopers in de trouwshop


Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker