Bruiloftsmode: tips voor een maatje meer

Wanneer je te gast bent op een bruiloft is het natuurlijk de bedoeling dat je je zo feestelijk mogelijk kleed. Veel vrouwen met een maatje meer vinden het moeilijk om leuke kleding te kunnen vinden die mooi bij hun figuur staat. Dat is jammer, want er zijn vele handigheidjes die jou helpen je prachtige figuur te omarmen en die ervoor zorgen dat jij er mooi uit zal zien op ieder feestje. Dit zijn de beste tips wanneer je er prachtig uit wil zien op een bruiloft met een maatje meer. 

De kleur is heel belangrijk

Veel vollere vrouwen dragen altijd zwart. Deze kleur voelt veilig en er wordt maar al te vaak verteld dat zwart afkleedt. Op een bruiloft is zwart dragen meestal niet de normale gang van zaken (soms natuurlijk wel, dat hangt af van de dresscode). Daarom de vraag of je het zwart achter je wil laten. Hoe veilig deze kleur ook is, er zijn veel alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan donkerblauw of andere donkere kleuren. Ook pasteltinten die vaak op een bruiloft gedragen worden zorgen ervoor dat jij er stralend uit zal zijn. Zeker wanneer je een donkere haarkleur hebt zijn pasteltinten mooi. Ben je van jezelf erg licht, dan staan wat donkerdere kleuren vaak wat mooier.

Breng de aandacht naar de delen waar je trots op bent

Heb jij prachtig haar? Steek dit dan mooi op bij de kapper. Zo wordt de aandacht afgeleid en zal iedereen eerder naar je haar kijken dan naar de plekken waar je onzeker over bent. Ook kun je een visagist je make-up laten doen die bij jouw huid- en oogkleur past. Zo vallen deze extra op. Ook een grote ketting is aan te raden wanneer je een maatje meer hebt. Dit zorgt er ook voor dat de aandacht meer naar het gezicht gaat. Ook bij je lichaam kun je aan de slag met je sterke punten. Heb je een taille waar je trots op bent? Kies dan voor een accentuerend detail, bijvoorbeeld extra kleur in je feestjurk of kleding.

Verbloem de plekken waar je minder trots op bent

Ben jij niet trots op je buik? Dan kun je beter kiezen voor een jurkje dat niet accentueert en wat losser zit bij de buik. Hoe strakker je kleding is, hoe voller je lijkt. Kies echter ook niet voor een maat te groot, want dat kan ook lomp ogen. Verbloemen doe je ook niet door laagjes aan te brengen in je kleding. Dit zorgt er namelijk ook voor dat je voller lijkt dan je daadwerkelijk bent. Wanneer je minder trots bent op je benen kun je kiezen voor een jurk die over de knie valt en juist het accent legt op je taille.

De kleding van de moeder van de bruid

Wanneer je dochter gaat trouwen kan het behoorlijk moeilijk zijn om een mooie outfit voor jezelf te vinden. Dit artikel staat vol met tips over de kleding van de moeder van de bruid. Gerelateerde producten

Bekijk alle kleding/jurken/trouwjurken in de trouwshop


Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker