Gospelformatie JOY

0 ervaringen

Contact

Gospelformatie JOY! werd in 1998 opgericht en is door de jaren heen uitgegroeid tot een professionele, ervaren groep musici die reeds vele uitvoeringen op haar naam heeft staan.

Oprichtster van JOY! is Ruth Zange afkomstig uit een muzikaal nest. De muziek had altijd een centrale plaats in het gezin waar zij uit komt. Al vroeg leerde zij omgaan met zingen voor publiek wat begon in de kerk van haar ouders. Gaandeweg ontstond de liefde voor de gospelmuziek waarna zij zich aansloot bij een groot gospelkoor. Hier zong zij de altpartij maar werd al snel tot een van de solisten gerekend en na enkele jaren stond zij zelf als dirigent zelf voor dit koor.
Het koor werd onderdeel van een theatershow waarmee zij in 33 Nederlandse theaters samen met BN’rs optrad.
Ondertussen stichtte zij ook Gospelformatie JOY!, een select groepje zangers en zangeressen waarmee zij in de grote vraag naar muziek tijdens huwelijk ceremonies kon voorzien.
Tevens richtte zij Joyful Gospel Choir op; een gospelkoor in Oosterhout waarmee zij drie jaren heeft gewerkt.
Ruth geeft naast gospelworkshops aan particulieren en bedrijven ook individuele zang coaching specifiek op het gebied van de gospelzang.
Zij zong backing vocals bij o.a. Pearl Jozefzoon, Ivan Perotti (songfestival 2012) en is in de backing vocals te horen op de allerlaatste CD van The Golden Earring. De zangers en zangeressen zijn geschoolde musici en zijn geregeld te zien en te horen met diverse Nederlandse en buitenlandse artiesten, o.a. in The Voice of Holland.

In de Nederlandse gospelscene is JOY! gelukkig geen onbekende meer. Zij verzorgden reeds vele gospelconcerten in binnen- en buitenland. Ook voor radio en televisieprogramma’s traden zij op.
JOY! bestaat uit 10 zangers en zangeressen en een eigen geluidsman die tevens de muzikale invulling voor zijn rekening neemt. Dit resulteert in een professionele en constante geluidskwaliteit. Hij studeerde aan het conservatorium te Tilburg en geluidstechniek aan de SAE te Rotterdam.

Zowel meerstemmig als solistisch mag JOY! er zijn. Uitgangspunt is samen de gospelmuziek beleven en uitdragen op hun toehoorders die dan ook snel zullen meezingen en swingen. Hun inspiratie halen zij uit zowel moderne gospels van o.a. Israël Houghton, Kirk Franklin, LCGC, Kurt Karr maar ook traditionals als Oh Happy Day, This Little Light of Mine en Amen ontbreken natuurlijk niet in hun lijst. Naast gospels brengen zij ook mooie ‘love songs’ ten gehore en indien het bruidspaar dat wenst, een lied dat voor hen van bijzondere betekenis is.
 

Hun kracht ligt ook in het geven van GOSPEL WORKSHOPS. Deze workshops zijn zeer populair als afdelingsactiviteit, team-building, vrijgezellenfeestje, vrienden-/familiedag, verenigingsuitje enz. Maar ook openbare workshops gekoppeld aan een uitvoering worden altijd druk bezocht.

De groep treedt - afhankelijk van het evenement - op in de traditionele gospelkledij de zgn. gospel-robe die zo kenmerkend is. Hun presentatie krijgt hiermee meerwaarde en uitstraling.

Zij noemen zich met recht: JOY!; hun overtuigingskracht ligt in hun enthousiasme en de intensiteit waarmee zij de gospel vertolken. De groep is gemengd van huidskleur en bewijst daarmee dat het niet de huidskleur is die de gospel kan laten klinken zoals het hoort! Een frisse, muzikale aanrader tijdens elke gelegenheid!

Foto's

  • Entertainment type
  • Gelegenheden
    Ceremonie, Feest, Receptie
  • Muziekstijlen
    Blues, Country, Feest, Jazz, Pop
  • Instrumenten
    Gitaar (akoestisch), Gitaar (elektrisch), Keyboard, Piano
  • heeft eigen draaitafels?
    -
  • heeft eigen geluid?
    -
  • heeft eigen licht?
    -
  • heeft eigen decor?
    -

Tarieven

Video's

Openingstijden en contact

maandag
-
dinsdag
-
woensdag
-
donderdag
-
vrijdag
-
zaterdag
-
zondag
-


Oosterhout nb
Noord-Brabant, Nederland
Tel: 0621871656
Fax:
KVK-nummer: 20144657

Bruiloft muziek in de buurt van Oosterhout nb


Alle trouwbedrijven in Oosterhout nb » Schrijf een ervaring
Ervaringen met Gospelformatie JOY Waardering - van maximaal 10 op basis van 0 ervaringen.




Andere bruidsparen lezen ook