Trouwjurken van A tot Z

Hoe lastig is het wel niet om een goede en mooie trouwjurk te vinden? Toen je nog jong was had je waarschijnlijk grootse dromen over jouw bruiloft, maar nu je ouder bent merk je helaas dat deze dromen alleen werkelijkheid zullen worden als je ooit de loterij wint. Niet getreurd, ook ‘normale’ bruiden kunnen een geweldige trouwjurk kopen. Met behulp van deze lijst snap jij alles van trouwjurken.

Beginnen met kijken

Op z’n minst negen maanden voor de bruiloft moet jij beginnen met kijken naar je droomjurk. Er moet namelijk heel wat gepast en gemeten worden voor het ook echt jouw jurk is. Daarnaast kan het zomaar zo zijn dat je over een maand een hele andere jurk mooier vindt.

Dichtritsen van de trouwjurk

Je moet erg voorzichtig zijn met je trouwjurk, dus ook wanneer je deze wil dichtritsen. Veel bruiden nemen hier niet rustig de tijd voor en voor zij het weten is de jurk kapot. Dat is natuurlijk vreselijk, want je moet er nog de hele dag in rondlopen. En het is ook zonde als je de trouwjurk nog wilde bewaren voor later of misschien wel voor je (toekomstige) dochter. Voorzichtig zijn dus!

Je trouwjurk en jij

Het belangrijkste aan een trouwjurk is dat jij je er comfortabel en mooi in voelt. Als dit niet het geval is, is dat helaas goed aan je af te zien.

Lekker zitten

De jurk moet daarnaast ook gewoon lekker zitten en goed bij je lichaam passen. Wanneer jij continue je bovenstukje aan het hijsen bent is dit niet echt leuk voor op de foto. Ook is het voor jezelf niet echt prettig wanneer je jurk afzakt.

Wel of geen sleep?

Een sleep… de een vindt het fantastisch de ander vindt het een grote onzin. Hoe formeler je bruiloft is, hoe langer de sleep. Ben jij van plan helemaal geen formele bruiloft te geven? Dan kun je de sleep ook lekker weglaten en je richten op de jurk.

Onder de jurk

Ook onder de jurk moet alles goed zitten. Kies voor een bh waarin je borsten mooi uitkomen en die je een goede stevigheid geeft. Kies voor een slip die je niet ziet zitten onder je jurk maar die wel lekker zit. In sommige gevallen kun je ook kiezen voor een onderjurk.

Zonnebankje

Een zonnebankje voor je bruiloft kan prima. Het ziet er mooi uit wanneer je een witte trouwjurk draagt en je hebt een gezonde blos op je wangen. Ga echter niet te vaak, want dan kom je in de problemen met de make-up en zal het er niet natuurlijk uitzien.

Gekleurde jurk

Een gekleurde jurk zal niemand vergeten. En waarom een witte jurk dragen wanneer je toch geen maagd meer bent? Ga voor een rode of een paarse jurk.

Prinsessenjurk

Jij hebt hiervan gedroomd en nu is het de tijd. Je mag je geweldige prinsessenjurk aan! Niemand zal je tegenhouden, als jij graag een huge jurk wil dan is dat jouw goed recht. Geniet van de spotlights.

Voorbereiding

De voorbereiding van je trouwjurk zijn misschien wel net zo belangrijk als het kiezen ervan. Je moet de jurk goed opbergen op een plek waar deze niet kan verkreukelen noch vies kan worden. Maak hierover duidelijke afspraken met de winkel waarin je de jurk koopt.

Nog een jurk

Een tweede jurk is niet gek op bruiloften. Veel bruiden kopen ook nog een feestjurk voor na de ceremonie. Kies hiervoor een jurk die aansluit bij je trouwjurk maar die wel wat relaxter en losser zit.

Het gaat om jou

Je gezicht heeft duizendmaal meer belang dan je trouwjurk. Zorg er daarom voor dat je ook een goede visagist en kapper inhuurt om ervoor te zorgen dat je een geweldige indruk achterlaat.

De lengte van je trouwjurk

Een korte trouwjurk staat erg informeel en sexy. Een langere trouwjurk is daarentegen juist weer formeel maar kan ook erg sexy zijn. Bespreek in de winkel welke jurk goed bij jouw postuur past en misschien nog wel belangrijker, pas er gewoon wat aan. Je zal er dan snel genoeg achter komen welke jurk jou het mooiste staat.

Accessoires moeten matchen

Dit is een hele belangrijke regel. Wanneer je gaat shoppen voor de ketting en andere accessoires, zorg er dan voor dat je altijd je jurk erbij kan passen of dat je de accessoires kan ruilen. Het is moeilijker dan je denkt om geschikte accessoires te vinden bij jouw droomjurk.

De jurken van de bruidsmeisjes hoeven niet te matchen

Laat de bruidsmeisjes doen wat ze willen en probeer niet te stressen over het feit of dit bij jouw jurk past. Dit hoeft namelijk niet zo te zijn, al is het natuurlijk wel wat mooier.

Waar is de jurk gemaakt?

Belangrijk is het om te weten hoe je trouwjurk gemaakt is. Is deze gemaakt in een paar uur in een fabriek in China of is het handgemaakt in enkele dagen? Dit heeft grote invloed op de kwaliteit van de jurk en ook op de pasvorm hiervan. Lees ook over de kosten van een trouwjurk.

Denk na wie je meeneemt

Wie neem je mee wanneer je een trouwjurk gaat shoppen? Het is belangrijk dat je personen uitkiest die je echt vertrouwt. Dit helpt bij het zoeken van een mooie trouwjurk. Wanneer je mensen meeneemt die niet voor hun mening durven uit te komen loop je het risico dat je een lelijke jurk draagt op je bruiloft.

Je figuur

Het is zo belangrijk om een jurk te kopen die bij jouw figuur past. Het maakt je ontzettend slank en zelfverzekerd wanneer je een jurk draagt die jou ook echt past.

Een jurk huren

Je kan ervoor kiezen om een jurk te huren. Aangezien je deze jurk maar een keer draagt en het heel veel geld scheelt wanneer je de jurk huurt is dit best een goede oplossing. Je kan dan dus een supermooie trouwjurk dragen die je anders niet zou kunnen betalen.

Sieraden

Met sieraden is het eigenlijk heel simpel. Hoe drukker je trouwjurk, hoe simpeler je sieraden. Zolang jij je aan deze regel blijft houden zal het je altijd mooi staan. Let ook op welke kleur sieraden je wil gaan dragen. Misschien zit er een kleur verwerkt in je trouwjurk die je kan laten terugkomen in je sieraden. 


Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu

Gerelateerde producten

Bekijk alle kleding/jurken/trouwjurken in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker