Het uitkiezen van een trouwring: veelgestelde vragen

Wat is er moeilijker dan het vinden van een trouwjurk? Nou… het vinden van een trouwring! Deze ring moet namelijk aan heel wat eisen voldoen. Een goede prijs, mooi uiterlijk, niet te groot, niet te klein en hij moet daarnaast ook nog een tijdloos zijn. Dit zijn een aantal veelgestelde vragen die jou helpen bij de vraag: hoe kies ik een trouwring?

Waar koop ik een trouwring?

Je kan een trouwring op verschillende plekken kopen. Zo kun je deze bestellen op internet, maar ook bij een sieradenwinkel of juwelier zijn heel wat trouwringen te koop. Bestellen op internet kan een beetje tricky zijn, aangezien je dan niet zeker weet of de ring wel past. Bij een juwelier weet je wel zeker dat het goed zit. Hier vind je alle juweliers voor de trouwringen (of verlovingsringen).

Wat kan ik doen wanneer ik wel een trouwring via internet wil bestellen?

In dat geval zijn er verschillende opties. Ten eerste is het belangrijk dat je goed kijkt naar de recensies op de website. Zijn deze wel hoog genoeg? Of krijgt de site veel kritiek? Ten tweede kun je kijken naar de afleveringsdatum. Wanneer je de ring ruim op tijd besteld weet je zeker dat deze op tijd binnen is. Ook kun je kijken of je de ring eventueel terug kan sturen wanneer deze niet past. Dit is heel belangrijk want je kan het nooit 100% zeker weten.

Welke kleur trouwring moet ik kopen?

Dit hangt helemaal af van jouw eigen voorkeur. Houd je veel van goud of juist van zilver? Deze kleur kun je dan het beste kiezen, als je het kan betalen natuurlijk. Een andere handige tip is om te kijken naar de andere sieraden die je hebt. Wanneer je bijvoorbeeld alleen maar zilveren sieraden draagt kan een gouden ring hiermee vloeken. Maar het is natuurlijk het meest belangrijk dat je iets kiest dat je zelf mooi vindt.

Welke materialen trouwringen zijn er?

Er zijn best wel wat materialen trouwringen. Zo heb je natuurlijk zilver, maar ook in goud zijn er veel soorten te vinden. Zo heb je geel-goud, witgoud en rosé-goud. Het is dus aan jou welk materiaal voor jou het meest haalbaar is en welke het beste past bij je andere sieraden. Ga je voor diamanten in je trouw- of verlovingsring? Lees dan meer over de verschillende zetwijzen van diamanten.

Wat kost een trouwring?

Hier zit veel verschil in. Wanneer je een ring koop van goedkoop materiaal ben je ook veel minder geld kwijt. Voor een trouwring van goed materiaal, iets wat de meeste mensen wel willen, ben je al gauw zo’n 1000 tot 1500 euro kwijt. Wanneer je liever zelf een ring ontwerpt ben je veel meer kwijt. Dit hangt dan weer heel erg af van de juwelier die je dit laat doen.  Je leest hier alles over de kosten van een trouwring.Gerelateerde producten

Bekijk alle jewelry in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker