De dresscodes voor bruiloften

De grote dag komt steeds dichterbij en je wil dat de gasten in stijl verschijnen. Met een dresscode voorkom je dat gasten under- of overdressed op het feest verschijnen. Toch zijn er veel onduidelijkheden over de verschillende dresscodes. Bezoek je binnenkort een bruiloft of ben je als bruid- en bruidegom juist op zoek naar de juiste dresscode? In dit artikel bespreken we de meest voorkomende dresscodes voor bruiloften.

Black Tie

Een van de meestvoorkomende dresscodes bij bruiloften is de Black Tie. Dit is een geschikte stijl als je voor chique en stijlvol wil gaan. Van de mannen wordt verwacht dat zij verschijnen in een smoking met een wit overhemd. Formeel worden bij deze code schoenen van zwart lakleer verwacht. Voor de vrouwen geldt dat zij een cocktailjurk of lange jurk dragen. Voor het diner geldt een lange jurk. De outfit mag eventueel afgemaakt worden met een jasje. 

Cocktail

Minder formeel, maar nog steeds erg feestelijk is de cocktail dresscode. Vrouwen kunnen helemaal los met deze dresscode. Van hen wordt verwacht dat zij een mooie jurk dragen met daaronder een paar hakken. Er zijn eigenlijk vrij weinig regels voor deze dresscode. Zolang het maar feestelijk en stijlvol blijft, zit je al snel goed. De mannen zitten goed als zij een een pak dragen in een donkere kleur met daarop een wit overhemd. Een stropdas mag, maar is niet verplicht. Bij deze dresscode horen zwarte schoenen. 

White tie

Wanneer je als bruidspaar voor stijl, chique en formeel wil gaan, is White tie een goede keuze. Het is een strikte dresscode met veel regels en wordt daarom niet zo vaak toegepast. Deze dresscode zie je vaak bij formele gelegenheden. Voor de vrouwen geldt dat zij een feestelijke avondjurk dragen met een stijlvol decolleté en handschoenen. Van de mannen wordt bij deze dresscode verwacht dat zij een rokkostuum dragen. 

Casual

Dit is een van de minst formele dresscode voor bruiloften. Bij casual geldt dat de outfit feestelijk, modern en hip moet zijn. Je mag bij deze dresscode dus ook voor een mooie jeans kiezen met een paar platte schoenen. Ook de mannen hoeven niet in pak te verschijnen. Een formelere variant van deze dresscode is Smart Casual. In dat geval mogen er geen spijkerstoffen gedragen worden. 

Dresscode opdragen 

Met bovenstaande tips weet je zeker dat je als gast goed op de bruiloft verschijnt. Hechten jullie hier als bruidspaar veel waarde aan? Geef dit dan aan op de uitnodiging om teleurstellingen te voorkomen. Zo hoef je niet per se de naam van de dresscode te vernoemen, maar kan je er ook voor kiezen om te vermelden dat vrouwen in een avondjurk moeten komen en mannen in pak. In dit artikel vind je een aantal tips hoe je gasten een bepaalde dresscode kan opdragen. Kijk ook eens naar dit artikel over de jurken van de bruidsmeisjes. 

 Gerelateerde producten

Bekijk alle bruidegom-en-bruidsjonkers in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker