Trouwen aan zee

Wat is er nou romantischer dan trouwen met je voeten in het zand? Daarvoor hoef je niet naar een subtropisch eiland met azuurblauwe wateren en witte stranden. Nederland kent flink wat officiële trouwlocaties en mooie hotspots waar jullie elkaar het ja-woord mogen geven. Toch vraagt trouwen aan zee meer dan alleen het zoeken van een geschikte trouwlocatie. In dit artikel vertellen we waar je rekening mee moet houden als je wil trouwen aan zee.

Deze vorm van trouwen is populair onder stellen. Het geeft een bijzondere dimensie aan de grote dag en gasten zullen het niet snel vergeten. Na een romantische ceremonie zorgt een knallend strandfeest voor mooie herinneringen. Toch zijn er ook veel stellen die van dit idee afzien omdat er veel bij komt kijken. Het weer kan roet in het eten gooien. Ook vraagt een zomerbruiloft aan het strand soms om meer voorbereiding.

Slecht weer

Slecht weer is het belangrijkste punt waar je rekening mee moet houden. Veel trouwlocaties aan zee hebben alternatieven mocht het slecht weer zijn. Zorg dus dat er altijd een back-up plan is en bespreek dit goed met de potentiële trouwlocatie.

Vraag jezelf af of je tevreden bent met dit plan zodat je niet voor grote teleurstellingen komt te staan op de grote dag door slecht weer. Een bruiloft aan zee kan ook prima binnen bij de openhaard van een van de leuke strandtenten die Nederland kent. Je kunt er ook voor kiezen om een bruiloftverzekering tegen slecht weer te nemen. Dit is vaak een extra verzekering bovenop een bruiloftverzekering.

Trouwdatum

Ben je er zeker van dat je een zomerse bruiloft aan zee wil? Kies er dan voor om te trouwen in de maanden mei, juni, juli, augustus of september. Houd er rekening mee dat het zeewater de eerste maanden nog erg koud kan zijn. Dit is jammer als jullie ook een kleine zwempartij in willen plannen. In september kan het weer al herfstachtige trekken hebben. De beste periode om aan zee te trouwen is dan ook eind juli tot begin augustus.

Wanneer je in deze periode wil trouwen, houd dan rekening met de zomervakantie. Veel familieleden en vrienden plannen dan een vakantie in het buitenland in die zij vroeg van tevoren boeken. Wil je er zeker van zijn dat iedereen bij de grote dag kan zijn? Stuur dan op tijd een save the date kaart om iedereen op de hoogte te stellen van de datum. Een aantal weken later verstuur je vervolgens de definitieve uitnodiging.

Organisatie

De datum staat vast en de save the date kaarten zijn verstuurd. Het is nu tijd om contact te leggen met leveranciers en op zoek te gaan naar een geschikte trouwlocatie. Een weddingplanner heeft vaak ervaring met stellen die aan zee trouwen. Hij of zij kan helpen om alles tot in de puntjes te verzorgen. Zo weet je zeker dat je geen belangrijke onderdelen vergeet.

Want wat is er nou leuker dan een geslaagd thema? Bij een zomerse bruiloft aan zee horen immers zomerse hapjes, drankjes en mooie decoraties. Een weddingplanner kan daarnaast helpen bij het kiezen van de juiste locatie. Vaak hebben trouwlocaties ook een weddingplanner of iemand die jullie kan helpen in de voorbereidingen. Laat je goed informeren en ga goed voorbereid op pad.

Inspiratie

Meer weten over trouwen aan zee? Lees dan de voor- en nadelen van trouwen aan het strand. Lees ook dit artikel over topstranden om te trouwen in Nederland. Inspiratie nodig voor de decoratie? Hier vind je alles over decoraties bij de zomerbruiloft.Gerelateerde producten

Bekijk alle decoraties in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker