Trouwen met kinderen op de bruiloft

De één moet er niet aan denken en de ander kan er geen genoeg van krijgen: kleine kinderen op de trouwdag. Op je trouwdag zijn er heel wat kinderrollen te verdelen. Wanneer jij kids op je bruiloft wil moet je goed bedenken hoe je dat wil gaan doen en welke rollen je hen kunt geven. Dit zijn een aantal handige tips om jou op weg te helpen.

Verschillende rollen

Onder de kinderen zijn er verschillende rollen te verdelen.

Bloemenmeisje

Het zijn van een bloemenmeisje houdt in dat een klein meisje een mandje krijgt met bloemblaadjes. Deze mag zij dan dragen en uitstrooien voordat de bruid naar binnen komt lopen. Het is een enorm schattig gezicht. Ze kan ook na de ceremonie nog wat blaadjes rondstrooien.

Ringdrager

Deze taak wordt meestal door jongetjes gedaan maar ook meisjes kunnen een ringdrager zijn. Wanneer het moment gekomen is dat de bruid en bruidegom een ring bij elkaar om moeten doen komt de kleine ringdrager aanlopen met de ringen op een kussentje. Lees ook hoe je zorgt dat alles goed verloopt met ringdragers en bloemenmeisjes.

Bruidsmeisje of -jongen

Dit onderdeel is eigenlijk vooral leuk voor de foto’s. De echte taken van het bruidsmeisje worden door volwassenen gedaan. Het ziet er wel heel leuk uit om de kinderen in dezelfde kleding te zien. Het is ook voor de kinderen erg leuk, zij zullen zich enorm belangrijk voelen.

Een stukje voordragen

Dit is vooral leuk wanneer de kinderen al wat ouder zijn. Zij kunnen dan een zelfgemaakt stukje of een bestaand gedicht voorlezen. Vraag wel altijd of ze dit leuk vinden want sommige kinderen zijn hier wat te verlegen voor. Het is voor de kinderen een mooie manier om kennis te maken met het huwelijk en wat daar allemaal bij komt kijken. Ook leuk is om ze een kindertrouwakte te laten ondertekenen.

Zo ga je ermee om

Kinderen op de bruiloft hebben kan knap lastig zijn. Zo zorg je ervoor dat de kinderen zich goed zullen gedragen op de grote dag.

Oefenen

Spreek van tevoren eens af met de kinderen om te oefenen. Laat het bloemenmeisje bijvoorbeeld alvast wat bloemblaadjes uitstrooien of laat de locatie vast zien. Probeer met zoveel mogelijk mensen er omheen te oefenen, zo is het kindje gewend aan de drukte en voorkom je dat ze uiteindelijk te verlegen wordt.

Voldoende slaap

Voor het showtime is kun je de kinderen nog even op bed leggen. Zo voorkom je dat ze humeurig worden of ineens geen zin meer hebben om hun taak uit te voeren. Wanneer je vroeg trouwt kun je het kind na de ceremonie nog even op bed leggen.

Eten en drinken

Het humeur van de kinderen wordt voor een groot gedeelte bepaald door het eten en drinken. Zorg er dus voor dat je voldoende eten en drinken in de buurt hebt en je het hen ook geeft. Succes!

Lees hier hoe je je eigen kinderen verteld dat je verloofd bent.Gerelateerde producten

Bekijk alle bruidegom-en-bruidsjonkers in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker