Origineel idee: De kindertrouwakte

Kinderen willen graag overal deel van uitmaken. Ze willen volledig meedoen met de volwassenen op de bruiloft. Om écht te kunnen getuigen moet je natuurlijk wel meerderjarig zijn. Maar hoe leuk is het om voor de kids deze speciale rol weg te leggen tijdens het huwelijk? ‘Toestemming’ geven voor het huwelijk dat wordt voltrokken. TopTrouwen heeft een speciale kinderakte ontworpen, zodat ook de allerkleinsten een ‘belangrijke’ rol hebben deze dag! En zo houd je ze ook nog eens lekker bezig. 

De trouwaktes zijn gemaakt op A4 formaat en simpel uit te printen na het opslaan. Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding en kies vervolgens opslaan als. Daarna kun je via het voorvertoningsprogramma van uw besturingssysteem de foto afdrukken door control+P of Cmd+P in te drukken.

Trouwakte 1 is gemaakt voor de kinderen van het bruidspaar.

Trouwakte

Trouwakte 2 is gemaakt voor nichtjes, neefjes of andere aanwezige kinderen op de bruiloft.

Wil je nog meer tips hoe je kinderen bezig kunt houden op de bruiloft? Lees hier het artikel over het vermaken van kinderen op deze bijzondere dag.

Hoe geef je de kinderen een speciale rol tijdens de ceremonie?

Naast het tekenen van een eigen trouwakte, als zijnde een soort van getuige, zijn er ook andere taken die kinderen tijdens de ceremonie kunnen vervullen. Bijvoorbeeld het aankondigen van de bruid als ze binnenkomt bij de ceremonie (in de kerk of het gemeentehuis). Het is wel aan te raden om het kind te laten oefenen voor deze taak. Kinderen zijn in grote gezelschappen wel eens een tikkeltje verlegen. Laat de ceremoniemeester, precies in dezelfde setting, een paar keer oefenen zodat het op het moment suprême goed verloopt.

Het dragen van de ringen en aangeven aan het bruidspaar is ook een taak die perfect weggelegd kan zijn voor kids. Maak een mooi kussentje of een doosje die hij of zij naar het bruidspaar mag toebrengen tijdens de huwelijksvoltrekking. Ben je op zoek naar een leuk ringkussen? In onze trouwshop vind je de mooiste ringkussens. Toch liever een bijzonder alternatief? Lees dan dit artikel over DIY ringkussens.

Ook een perfect karweitje voor de kinderen; bloemenjongen of meisje. Ieder kind vindt het fantastisch om te gooien met bloemblaadjes of andersoortige confetti. En zeg nu zelf; het is toch heerlijk aandoenlijk als kinderen op deze manier de bruid begeleiden?

Welke taak leggen jullie weg voor kinderen op de bruiloft?Gerelateerde producten

Bekijk alle uitnodigingen-kaarten/trouw-uitnodigingen in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker