Trouwen met oud & nieuw

Oud en nieuw krijgt een wel heel bijzondere wending als jullie elkaar het ja-woord geven en samen met het gezelschap aftellen voor het nieuwe jaar. Wanneer jullie van plan zijn om op deze bijzondere datum te trouwen, zijn er een aantal onderdelen waar je rekening mee moet houden. In dit artikel vertellen we meer over de organisatie van een bruiloft tijdens oud en nieuw. 

Praktisch

Wanneer je tijdens oud en nieuw wil trouwen, zijn er een aantal praktische zaken die je op tijd moet regelen. Je mag in Nederland op 31 december trouwen, maar in dat geval moet je er wel voor zorgen dat de trouwlocatie op tijd vastligt. Veel locaties zijn tijdens de feestdagen niet geopend of hebben andere evenementen op de planning staan. Het is daarom goed om de trouwlocatie minimaal acht maanden van tevoren vast te leggen.

Gemeente

Daarnaast moet je ook rekening houden met het trouwen voor het gemeentehuis of de kerk. Oudjaar is een feestdag en daarom zijn veel gemeentehuizen en kerken niet open. Check op tijd in jouw gemeente of deze locaties open zijn of kijk of je iets kan regelen. Ook moet er een BABS beschikbaar zijn die jullie wil trouwen.

Leveranciers

Voor leveranciers geldt hetzelfde verhaal. Houd er rekening mee dat een trouwfotograaf of visagist misschien niet beschikbaar is. Het organiseren van een bruiloft voor oud en nieuw kan daardoor zorgen voor extra kosten en meer voorbereiding. Denk ook aan de gasten die vaak al ver van tevoren plannen hebben op deze datum. Om dit te voorkomen is het verstandig om op tijd een save the date kaart te sturen naar de gasten. Een voordeel is wel dat sommige mensen geen vrij hoefen te vragen voor de bruiloft omdat het een feestdag is. Let wel op: oudjaar is geen nationale feestdag dus niet iedereen is standaard vrij op deze dag.

Thema

Trouwen met oud en nieuw maak je extra bijzonder door de dag volledig in dit thema te plaatsen. Wat dacht je van een champagnebar om te proosten op jullie huwelijk en tegelijk op het nieuwe jaar? Of geef elkaar het ja-woord tijdens oudjaar en houd het feest na 00:00 uur zodat jullie in de tussentijd even kunnen genieten van het vuurwerk. De decoratie en het eten spreekt natuurlijk voor zichzelf: chique, glitters, goud, zilver, sterretjes, champagne en oliebollen.

Inspiratie

Weet je nog niet zeker of je wil trouwen tijdens oud en nieuw? Misschien past een andere feestdag beter bij jullie. In dit artikel lees je waar je rekening mee moet houden als je tijdens kerst wil trouwen. Op zoek naar een ander thema? Bekijk hier andere thema’s zoals trouwen in het bos of een zomerbruiloft. Het juiste thema niet gevonden? Lees hier meer over de beste themabruiloften


Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu

Gerelateerde producten

Bekijk alle decoraties in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker