Makkelijke en originele hapjesideeën voor de bruiloft

Wat is er nou leuker dan samen met je gasten genieten van lekkere hapjes en een voortreffelijk diner op de grote dag? Het eetgedeelte is misschien wel een van de belangrijkste onderdelen om de bruiloft tot een succes te maken. Wil je zelf of met een leverancier aan de slag? Oefen erop los met deze voorbeelden of bespreek de mogelijkheden met de cateraar. Hier lik je gegarandeerd je vingers bij af!

Brood en bruschetta’s

Het klinkt misschien gek, maar met brood kun je de meest fantastische creaties maken voor de grote dag. Bovendien zijn deze gerechten ook nog eens gemakkelijk om te maken. Geef een Spaans tintje aan je bruiloft door heerlijke bruschetta’s te serveren.Kijk maar eens naar de selectie die wij hieronder voor je op een rijtje hebben gezet!

Ook leuk voor de lekkere trek tussendoor: kleine broodjes met hamburger, salades of beleg.

Zoals je ziet gaat het bij deze gerechten vooral om de presentatie. Helemaal leuk is om de bruiloft een thema te geven, waardoor je ook meer presenteermogelijkheden met het eten hebt. Bij een landelijke bruiloft ga je bijvoorbeeld voor een landelijke presentatie van het eten. Inspiratie nodig? Kijk maar eens hoe onderstaande echtparen het eten presenteerden!

Toscaanse bruiloft

https://www.instagram.com/p/BZeSjbYnDz2/?tagged=weddingfoodideas

Zomerbruiloft

Vegetarische/landelijke bruiloft

Kleurgebruik

Kleur is enorm belangrijk tijdens de bruiloft en ook bij het presenteren van het eten moet je hier goed over nadenken. Ga je bijvoorbeeld voor een zomerse bruiloft? Kies dan gerechten met lichte, felle kleuren.

Foodplank

Makkelijk, maar een lust voor het oog: de foodplank. De gasten kunnen waarschijnlijk niet wachten om aan te vallen als ze een van deze foodplanks voorbij zien komen. Helemaal gemakkelijk wanneer je niet teveel omkijken wil hebben en vooral koude gerechten wil serveren.

Fastfoodhapjes

Door al dat gefeest beginnen de buikjes ook te grommen tijdens het dansen. Wat is er lekkerder dan een ongezonde hap bij een alcoholische versnapering? We hebben een aantal late night snacks geselecteerd die je mooi kan presenteren en waar de gasten van zullen smullen. Wat dacht je van een mini broodje kebab of een cheeseburger?

Kebab

Inspiratie

Wil je zelf aan de slag met het eten tijdens de bruiloft om te besparen? Lees dan hier meer over het organiseren van een budgetbruiloft. Weet je nog niet goed wat voor dessert je wil serveren? Bekijk dan deze perfecte desserts voor jouw trouwfeest. Op zoek naar een geschikt thema om het eten in stijl te presenteren? Bekijk dan onze collectie artikelen en tips over themabruiloften.Gerelateerde producten

Bekijk alle plaatskaartjes in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker