Wanneer je niet voor het eerst trouwt

Ga je voor de tweede keer trouwen? Of heb je al meerdere huwelijken achter de eug? Maak je geen zorgen: ook wanneer je al een keer een trouwerij achter de rug hebt, blijft deze grote dag een bijzondere aangelegenheid. Gelukkig heb je al wat ervaring, maar met welke dingen moet je rekening houden als je voor de tweede keer trouwt?

Voor de tweede keer trouwen, is natuurlijk anders. Toch kun je veel leren van je vorige bruiloft. Wat had je anders willen zien de vorige keer? Welke elementen mogen juist niet ontbreken? Is het misschien toch een idee om een weddingplanner in te schakelen? Maak een checklist met positieve en negatieve punten zodat je dit kan toepassen op de grote dag.

Intiem

Daarnaast is het belangrijk om naar de wensen van je partner te kijken. Het is jouw tweede keer, maar misschien is het voor je geliefde de eerste keer. Dat kan betekenen dat hij of zij een grootse bruiloft wil terwijl jij meer ziet in een intieme bruiloft met jullie naasten. Kies in dat geval voor een middenweg en blijf met elkaar communiceren.

Kindvriendelijk

Heb je kinderen uit een vorig huwelijk of heeft je partner kinderen? Het is belangrijk om de kinderen te betrekken en hier de tijd voor te nemen. Jonge kinderen kunnen erg zenuwachtig zijn terwijl pubers er juist moeite mee kunnen hebben. Wil je een kindvriendelijke bruiloft? Geef de kinderen dan een taak. Daar lees je meer over in dit artikel met tips voor de organisatie van een succesvolle en kindvriendelijke bruiloft.

Gemeenschap van goederen

Wanneer je voor een tweede keer trouwt, trouw je opnieuw in gemeenschap van goederen. Misschien liep dat in je vorige huwelijk niet goed af en wil je dit nu voorkomen. Leg dit uit aan je partner en laat de huwelijkse voorwaarden opstellen bij een notaris. Op die manier weet je zeker dat jij en de kinderen beschermd zijn voor eventuele fouten uit het verleden.

Trouwen in de kerk

Wil je trouwen in de kerk? Dit kan een probleem zijn als je de eerste keer ook in diezelfde kerk bent getrouwd. Ga een gesprek aan met de kerk om te kijken hoe streng zij hierin zijn. In sommige gemeenten moet het vorige huwelijk eerst officieel ontbonden worden door de dominee voordat je opnieuw kan trouwen.

Inspiratie

De belangrijkste boodschap: laat je bij een tweede bruiloft vooral niet tegenhouden. Er zijn geen etiquette voor een tweede, derde of vierde bruiloft. Het gaat er op de grote dag om dat jullie gelukkig zijn en het naar je zin hebben. Op zoek naar meer inspiratie voor de organisatie van de bruiloft? Bekijk dan onze gratis bruiloft planner of onze blogs. Daar vind je meer over de organisatorische aspecten, maar ook over decoratie en het vinden van de juiste bruidsjurk.Gerelateerde producten

Bekijk alle uitnodigingen-kaarten/trouw-uitnodigingen in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker