Het matchen van de trouwjurk met het trouwpak

Je kijkt je ogen uit in de winkels vol trouwjurken of misschien heb je de jurk van jouw dromen zelfs al gezien. Maar hoe zorg je ervoor dat de trouwjurk matcht bij het trouwpak zonder dat jullie elkaar van tevoren zien? Met een beetje hulp van andere is dit een stuk makkelijker dan je denkt!

Allereerst is er natuurlijk de optie om samen naar de bruidsmodezaak te gaan en de trouwkleding op elkaar af te stemmen. Traditioneel gezien is dit natuurlijk geen optie en waarschijnlijk vind je het ook helemaal niet leuk. Het maakt de bruiloft extra bijzonder als jullie elkaar trouwkleding nog niet hebben gezien en de bruidegom achteroverslaat wanneer hij jou ziet in die prachtige jurk.

Dezelfde bruidsmodezaak

In dat geval is er ook een tweede optie. Ga niet samen trouwkleding kopen, maar koop jullie kleren wel bij dezelfde winkel. De bruid zoekt eerst de perfecte jurk uit en vervolgens kan de bruidegom op zoek gaan naar een bijpassend pak. De verkoopsters van de modezaak kunnen op deze manier inschatten of de kleding bij elkaar past zonder al te veel te verklappen aan de bruidegom. Daarnaast kan een klein detail het verschil maken. Denk bijvoorbeeld aan een bijpassende das of vlinderstrik. Zo vormt de kleding toch een mooi geheel.

Een stukje stof van de jurk

Kopen jullie de kleding niet in dezelfde zaak? Laat dan de getuigen meespieken bij zowel de trouwjurk als het trouwpak. Zij kunnen inschatten of de kleding bij elkaar past. Daarnaast is het verstandig als de bruidegom of getuige een stukje stof van de trouwjurk meeneemt. Op deze manier zorgen jullie ervoor dat er eigenlijk niets mis kan gaan met het matchen van de trouwkleding. Geef het stukje stof mee in een gesloten envelop of geef het aan de getuige. Hij of zij kan het vervolgens aan de verkoopster geven om de jurk toch nog een verassing te laten.

Opvallende jurk

Ga je voor een opvallende jurk? Misschien wil je wel een kanariegele jurk of een exemplaar met veel versieringen. In dat geval is het verstandig als de bruidegom een eenvoudig kostuum pakt. De kans is groter dat de kleding dan goed op elkaar aansluit. Gaat de bruidegom voor een opvallend pak? Let hiermee op. Het is verstandig om het pak af te stemmen op de jurk en niet andersom.

Inspiratie

Nu je weet hoe je de trouwkleding op elkaar kan afstemmen, begint de zoektocht naar de perfecte jurk of het perfecte pak. Wil je meegaan in de laatste bruilofttrends? Bekijk dan dit artikel over de bruilofttrends van 2018. Heb je trouwens ook al gedacht aan trouwschoenen? Ook dit is een belangrijk onderdeel van de outfit. In het artikel hoe kies ik de beste trouwschoenen voor mijn bruiloft lees je hier meer over.


Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu

Gerelateerde producten

Bekijk alle bruidegom-en-bruidsjonkers in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker