Tips voor een bruiloft op het water

Zijn jullie echte liefhebbers van het water? Zwemmen jullie graag of varen jullie regelmatig langs de prachtige kustlijn van Nederland? Dan kan je je geen betere bruiloft voorstellen dan op het water terwijl de wind door je haren giert. Je denkt er misschien niet meteen aan, maar letterlijk in het huwelijksbootje stappen, kan wel degelijk in Nederland.  In dit artikel vertellen we je meer over de mogelijkheden en waar je rekening mee moet houden.

Het liefste trouw je natuurlijk midden op de open zee, maar dat is niet altijd mogelijk. Vaak ligt de boot waar je op trouwt nog voor anker in de haven vanwege regelgeving. Wil je toch trouwen midden op de open zee? Ga dan na of dit mogelijk is bij jouw boot naar keuze. Er zijn verschillende soorten boten waar je op kan trouwen. Zo kan je trouwen op een partyschip, cruiseschip, partyboot, zeilschip of een jacht.

Zeilschip

Stellen die trouwen op zee, kiezen vaak voor een zeilschip. Zo’n boot geeft een echte romantische setting en het is heel even alsof je terug in de tijd gaat. In een prachtige omgeving geef je elkaar zo het ja-woord. Tijdens een trouwdag vaart het schip vóór de wind. Zo weet je zeker dat het schip stabiel ligt op het water en heb je geen last van de wind.

Veiligheid

Wanneer je op een schip trouwt, kan je vervolgens ook met het hele gezelschap naar de volgende locatie afreizen. Wat dacht je van een feestelijke afsluiting in Volendam of Marken? Houd echter wel rekening met je reisgezelschap. Misschien zijn er gasten die snel zeeziek worden of zijn er kinderen aanwezig. Zorg er dan ook altijd voor dat de veiligheid voorop komt en zorg voor zwemvesten en een EHBO-kit.

Tips

Heb je na het lezen van dit artikel nog steeds voor ogen om op het water te trouwen? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. We hebben een aantal belangrijke tips voor je op een rijtje gezet:

  • Zorg voor een outfit die waterproof is. Denk bijvoorbeeld aan een stabiel bruidskapsel en een jurk die comfortabel zit. Wanneer je gaat trouwen op het water, moet je rekening houden met extreme weersomstandigheden zoals flinke wind. High heels op de boot zijn dan ook not done.
  • De wind kan roet in het eten gooien. Het kan daarom aan te raden zijn om een bruidsverzekering af te sluiten. Met een extra dekking voor weersomstandigheden ben je ingedekt bij slecht weer.
  • Ga je voor een vast begin- en vertrekpunt of vaar je ergens anders heen? Geef dit door aan je gasten in verband met parkeren.

Inspiratie

Ga je binnenkort trouwen en ben je op zoek naar meer inspiratie? Met deze handige checklist plan je de bruiloft tot in de puntjes. Wanneer je op een boot trouwt, kies je waarschijnlijk voor een trouwdatum in een zomerse maand. Je kan weleens last hebben van een hittegolf. Lees hier onze tips als je trouwt tijdens een hittegolf.Gerelateerde producten

Bekijk alle decoraties in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker